• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    APRILMOUSE:

    těsto na řepánky (cca 24 ks)
    300 g polohrubá + 200 g hladká mouka
    250 ml mléka (či dle potřeby)
    60 g másla + 2 lžíce sádla
    50 g cukru
    25 g droždí
    1/2 lžičky soli
    1 vejce

    20-25 min/180 stupnů
    po vytažení ještě horké potřít rozpuštěným máslem smíchaným s rumem


    *************************************

    Řepové lívanečky - must have!
    1 malá řepa na hrubo
    1 hrnek mléka
    1 vejce
    2 hrnky polohrubé mouky
    1 prášek do pečiva

    na pánev hrudky/placičky, ještě horké obalit v cukru (vanilkový smíchaný s moučkou)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    N_I: řepu nastrouhat na hrubém struhadle
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    N_I: ano, řepu strouhat a povareny zbytek si dam do mrazaku na jindy :-) U nas jsou repanky oblibeny, jsme na trase k cukrovaru s kopcem a prudkou zatáčkou :-) az dojdu domu, hodim nejultimatnejsi recept na repanky, vyzkoušela jsem spoustu test a mam favorita. Mmch repove livanecky jsou u nas taky v topce :-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Králík na česneku se špenátem a knedlíkem.
    Konečně králík a ne přerostlá myš ,-)

    SADY
    SADY --- ---
    DR_NIKITA: tezka zavist, dobrou chut!
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    pozdni snidane)

    JUPIII
    JUPIII --- ---
    Řepu doporučuji strouhat na okurkovém struhadle.
    N_I
    N_I --- ---
    dcera našla řepu, tak prej řepánky, já jen přicmrndával páč nepeču, těsto se nám lepilo, - jak se tomu příště vyhnout? asi bych i řepu krájel na menší kusy aby se uvařila rychleji, přesto jsou chuťově skvělý a máme z nich radost! feat. supr snídaně!

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Ajerkoňak pro cukrovkáře podle Grusovky. Na její recepty je spoleh. :-)

    FERRYH
    FERRYH --- ---
    KOCHANSKA_CH: tomu se rika muzska kucharska invence! ;O)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Na Rohlíku jsem ulovila "zachraň jídlo" křepelčí prsíčka. Dobré to bylo.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Teď vařil muž. Upekl vynikající kaštany na kamnech. :-)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Brynza je výrazná, tak je dobré ju roztopit se smetanou a lučinou. Část omáčky dám stranou, do zbytku nasypu pořádnou dávku kopru, provařím. Bylo potřeba i dosladit. Omáčku, co jsem měla stranou, rozmixuju s čerstvým koprem, přidám do hrnce a už jen prohřeju. Výsledek to osvěží a zůstane pěkná barva. Se sladkou dyňou se to krásně fungovalo.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    FRENNET: ramen vypada famozne.
    KOCHANSKA_CH: ta omacka se tvori jak?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční candát na másle v papilotě. Přílohou rostlinné barvivo antokyan - beluga, červaná cibule a řepa.

    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Véča

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Špikovaná hovězí pečeně z CrockPotu, brynzová omáčka s koprem a máslová dyňa.

    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Ramen a domácí makový a rohlíky. Mame v praci moc prace a ja jsem ve stresu a to pak rada pecu. Vse děláno poprvé a myslim, ze to asi vyslo :)

    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    Limeta uvařila pórkový krém a kapustové karbanátky s bramborovou kaší. Bohužel jsem nevyfotil. Tak snad jen mé housky k polévce.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Pardon. :-)
    On se mi ten páteční losos trochu rozpadl. ještě teda byl zahřívací krém z celeru a pastináku s opečenou šunkou, slunečnicí a sýrem.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam