• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    na ig jsem zahlédl super recept a musel jsem hned vyzkoušet. Pečený lilek v kořeněným těstíčku a panko strouhance osmaženej na řízek + rajčatová omáčka se slaninou. Na talíři navíc posypaný parmezánem. Skvělé

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KOCHANSKA_CH: Máš to v oku ,-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Ano, jak Villeroy & Boch.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: krásný porcelán
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Vánočku u nás peče tchýně. Letos jí nějak po upečení těsto spadlo, bylo jí méně. Tak jsem upekla další a klela u toho podle konzistence těsta, že dopadnu stejně. Nakonec dobrý.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ACID: Objednáno u https://m.facebook.com/profile.php/?id=100063561911942&name=xhp_nt__fb__action__open_user
    Jsou místní a taky dělají jedny z nej burgrů, co jsem kdy jedla.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Milí přátelé, co rádi jíte, přeju vám úspěšné kuchyňské Vánoce, ať se nic nepřipálí a jste zdraví, veselí a při chuti i nadále! Vaše kuchta. :-)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Maso z uzených žeber na vývar na zelňaču, hrášek a opečená cibula.

    ACID
    ACID --- ---
    ILLUZE: jak naložený?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A dnes panenka s opečenými brambory a dipem.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Rybí období ,-)
    Včera - naložený losos.
    Večer kapří polévka.
    V týdnu těstoviny s lososem.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční ryba je inspirována kuchařem Romanem Paulusem. Losos s mozzarellou a špenátem pečený v rajčatech se smetanou a bylinama. Přílohou jsou v páře vařené a následně opečené topinambury.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Kuřecí játra s pórkem a jablkem.

    N_I
    N_I --- ---
    LYNCH: dík, mouky tam dcera dala dle receptu...zahada..:)
    APRILMOUSE: to zni uz lepe dik...:)

    ale do bramboraku sem mouky vcera dal malo...jako jist to slo...ale konzistence..:) tam to slo ale vod voka..:)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    N_I: nadelam si z těsta pulky pulky pulky pulky az je to akorat velikostne a pak jen kazdy ten jeden kousek provalnu na placicku a v dlani naplnim a zakulatim. Pracuje se s tim mnohem lip, nez válet velkou placku, která se mezi tim vsude lepí :-)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    N_I: málo mouky?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A palačinka, fazolky, hrášek, feta

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Kde kupujete edamame? Vyloupané, ne v lusku.
    N_I
    N_I --- ---
    díky, řepu jsme tak samo strouhali, směs na plnění byla v poho..ale proč se lepilo těsto že nešlo válet? měli jsme ho nějak hnětnout nebo jak se to heh?:) nám jen nakynulo a pak jsme to sli valet..:)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Mám rád The New York Times Cooking.

    Crisp Gnocchi With Sausage and Peas Recipe - NYT Cooking
    https://cooking.nytimes.com/recipes/1024164-crisp-gnocchi-with-sausage-and-peas
    (Jejich fotka samozřejmě mnohem lepší než moje.)

    Italian(-style) sausage je mletý vepřový se směsí koření. Základ je fenykl. Tak jsem zaimprovizoval podle
    Homemade Italian Sausage - Iowa Girl Eats
    https://iowagirleats.com/homemade-ground-italian-sausage/
    Seasoning for Ground Pork (Italian-Style Sausage) Recipe - Food.com
    https://www.food.com/recipe/seasoning-for-ground-pork-italian-style-sausage-178446
    (Místo sušené cibule jsem dal čerstvou.)

    Američanka ráno brblala, že gnocchi nejsou její oblíbené.
    Když ucítila fenykl, tak se jí rozzářily oči, že to je jak Italian sausage pizza, dijonská hořčice taky zafungovala… no šla si přidat ještě druhou porci.

    INGREDIENTS
    Yield:
    4 servings
    3tablespoons extra-virgin olive oil, plus more as needed
    1(12- to 18-ounce) package shelf-stable potato gnocchi
    1pound hot or sweet Italian sausage, casings removed
    2cups/10 ounces frozen peas (no need to thaw)
    1tablespoon Dijon mustard
    ½cup/1 ounce grated Parmesan, plus more for serving
    Salt and pepper
    ½cup torn dill, mint or basil leaves, plus more for serving

    PREPARATION
    Step 1
    In a large (12-inch) nonstick or well-seasoned cast-iron skillet, heat 1 tablespoon oil over medium-high. Break up any stuck-together gnocchi and add to the skillet in an even layer. Cover and cook, undisturbed, until the gnocchi are golden brown underneath and unstuck from skillet, 2 to 4 minutes. Cook, stirring, until crisp on both sides, 2 to 3 minutes. If the gnocchi are burning instead of browning or the skillet looks dry, add more oil. Transfer to a bowl or plate.

    Step 2
    Add the remaining 2 tablespoons oil to the skillet, still over medium-high. Add the sausage and break into small pieces. Cook, undisturbed, until sausage is browned, 2 to 4 minutes. Stir and cook until the sausage is cooked through, another 2 to 4 minutes.

    Step 3
    Stir in the peas, mustard and ½ cup water and scrape up the browned bits on the skillet. (It may not look like a lot of liquid, but the peas will release some as they cook.) Simmer until the peas are cooked through, 2 to 4 minutes.

    Step 4
    Add the browned gnocchi and the Parmesan; stir until the cheese has melted. Season to taste with salt and pepper, then stir in the herbs. Serve topped with more herbs, Parmesan and black pepper as desired.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam