• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ACIDQA: Hlívový paprikáš podle Grusovky taky plánuju, příští týden asi obdržím další předplacenou krabicu hub.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    BAAL: cuketa, lilek, zampiony - ty si pecu na panvi, dva druhy mrkve, ty davam na tenko syrovy, to teplo je zmekne akorat na krupavo. Hodne vyhonku z redkvicky, koriandr a thajskou bazalku. Sezam.

    Hlivu jsem opekla na sezamovym oleji s trochou chilli a citronovy travy, limet a rybi omacky. Mam ji rada krupkavou zvrchu.

    Hodila by se asi paprika, ale tu nezeru. Stejne tak s cibuli. :)

    Dneska mam v planu hlivu ala kure na paprice, kdyby te to tahlo ke klasice.
    BAAL
    BAAL --- ---
    ACIDQA: ❤️

    Zrovna jsem si donesl z obchodu hlivu s tim, ze s ni neco udelam a toto zni jako plan. Co si do toho vse hodila, vidim cuketu? Strouhanou mrkev?
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    ACIDQA: Aa, zbožňuji tvoje jídla - koukám na fotky a mám z toho hlad. (Ostatně jako vždy u tvých příspěvků tady ;))
    Krásný to máš.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    KOCHANSKA_CH: Kochanskou chci za ženu hop hop hop!
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    ACIDQA:
    super nakrajene, ja bych to potreboval na nekoho delegovat :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Nasbíralo se mi několik košťálů z brokolice, tak jsem vyhrabala pana voka a ještě udělaly parádu v asijské směsi.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ACIDQA: Umíš!
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    GINGERCAT: namarinovanej a pak pecenej v troube…
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Víkendy umim.

    Špenátová s žervé, vege curry s pečenou hlívou, rajdička z posledních našich rajčat, bun bo nam bo, krevety na pomeranči s takovým asie lajk salát :)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FERRYH: Ano, ano, teď mají v Lidlu sezónu. :-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    KOCHANSKA_CH: vsiml jsem si, ze jedes uz prakticky vyhradne v rajcatech odrudy Kumato :O)) (take me oblibene!!)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    On se ten losos neomrzí. Dnes s blanšírovaným květákem prohřátým s pestem z hrachových trifidů.

    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOCHANSKA_CH: k tomuhle by se mel prikladat pribor taky podle osove soumernosti
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Čtvrtek bez masa. Beluga s kořenovou zeleninou a kurkumou, křupavej sýr z HF a vajco.

    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    kořeněný zeleninový rámen

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GINGERCAT: Ukázka daňčího hřbetu coby steaku. Tady se švestkovou omáčkou s Portským a Merlotem.

    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    MAR_TINA: mám teď taky celýho daňka v mrazáku a s některými řezy si teda úplně nevím rady - přijde mi, že to maso se někdy chová jako hovězí, ale někdy teda dost nevyzpytatelně :-/
    KOCHANSKA_CH: hřbet jsou takové ty válečky, co se v případě vepřového prodávají jako "pečeně"? Minutková úprava zní lákavě, protože zatím jsem vše z daňka dělala metodou pomalého dušení, tak by byla změna. Jen panenku chystám ve variantě se šípkovou, ta je tak jediná, kde si troufnu to úplně netejrat dlouho :-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO: jejda, sorry za tapetu, dala jsem to z mobilu...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já zas mám potřebu jist barvy.
    Green poke

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Stále mám nějak potřebu vařit komfortní zimní jídla a miluju svůj opotřebený CrockPot.
    Vepřová líčka na černém pivu, celerové pyré.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam