• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Růžový pstruh a další barvy prvního březnového pátku.

    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Od kamarada jsem dostal spoustu koreni z Egypta, tak jsem v tom tu rostenou vymachal. Malem me to zabilo, ale co uz. Bylo to skvely.

    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Cizrna na paprice :)

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    FINSON: já bych si to dala, mám ráda tyhle omáčky k masu :)) a rýži k tomu
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DR_NIKITA: RUTHLESS:

    Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
    US $1.99 86%OFF | Small Person Elevator Bracket Kitchen Pot Lid Raiser Prevent Soup From Overflowing Silicone Pot Lid Holder Cell Phone Holder
    https://a.aliexpress.com/_Ezf8NId

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    RUTHLESS: nějaká vtipná izraelská firma. Snad monkey business?
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    RUTHLESS: https://images.app.goo.gl/jiegkYxteu8c143C7
    Našla jsem to jen na tomhle silenym eshopu, u nas k sehnani ve tvaru chilli papricky nebo kureciho stehynka :D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MAR_TINA: To chci! Co je to zac?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    a taky rádi při vaření týráme malé bytosti

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    V zelenině ukryté chilli con carne z víkendu.

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Když máš nakoupený žampiony s úmyslem je obalit, ale pak zjistíš, že se ti je vlastně vůbec obalovat nechce, „něcojakostroganoff“ z vepřový kýty je rozumná volba.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ACID: Velmi jednoduchý. V mezičase, co vaříš těstoviny, osmahneš nakrájenou kvalitní slaninu na másle s nadrobno nakrájenou 1/2 středně velké cibule, pak přidáš špenát, zaliješ ho smetanou, přidáš 50 g žervé nebo Lučiny, cca 20 g nastrouhaného Chedaru, 2 nadrobno nakrájené stroužky česneku, sůl a pepř.
    Do špenátu potom nasypeš těstoviny - může v nich zbýt cca 1/2 hrnku vody, ve které se vařily - lepek hezky propojí omáčku.
    Při podávání posypeš Parmezánem a čerstvou bazalkou. Prakticky máš během cca 15 min oběd hotový.
    FINSON
    FINSON --- ---
    KOCHANSKA_CH: Díky, na zelenině se vynasnažím zapracovat, máš pravdu.
    Jinak co na těch fotkách není vidět, synka rozmazluju a maso se dá dost často krájet vidličkou :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FINSON: Náhodou pěkné a určitě chutné, jen, za mě, málo zeleniny. Ale já ju mám jako základní přílohu ze zdravotních důvodů. :-)
    FINSON
    FINSON --- ---
    Ahojte, tak já to teda zkusím... drtivá většina mých jídel, i když rodině chutná, je silně nefotogenická, ale prý to tady berete jako inspiraci. Tohle jsou fotky těch lépe povedených - zařídím se když tak podle obdržených palečků...

    Kuřecí prsa na proužky v omáčce z hříbků (hříbky ve smetaně mixnuté tyčákem, protože dítě miluje chuť a vůni hub, ale nesnáší jejich konzistenci):


    Vepřová kotleta na víně:


    A tady jsem se snažil odlehčit po vegansku: Těstoviny, marinované tofu, paprika, na pánev k troše oleje jenom trochu sójovky a vymáčknout česnek:
    ACID
    ACID --- ---
    ILLUZE: postup?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A večer koláč s hruškami.
    Ráno by se dal asi vyfotit líp, ale prostě se té vůni nedalo odolat.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Těstoviny se špenátem.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční krevety a zelenina s asijskou chutí.

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ILLUZE: Přesně, cibulka je jen chabá náhražka, která byla zrovna v chladničce.

    S láskou vzpomínám na letní pobyty u babičky na vsi, kdy stačilo vykopat pár letních brambor, k tomu tvaroh (takovej ten z alobalu), čerstvě natrhaná pažitka, máslíčko... a k tomu popíjet vychlazený podmáslí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam