• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: ooo
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Dorazila nadílka ze Španělska ,-)
    K tomu levandulový sýr.

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Hrášková polévka s tortilami, zapečenými se sýrem.

DEFILA
    DEFILA --- ---
    KOCHANSKA_CH: a ja se tu snazim o Oskeruse .... na Citrony nemam odvahu : ))
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Ach! Prala bych si citronovnik, ale… mne preziva jen jeden obzvlast statecnej kaktus.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DEFILA: Přímo v Brně, jeden strom v květináču. Na zimu šel dovnitř, listí opadalo, plodů něco bylo. Sklidila jsem většinu zelených a nedávno jsem strom vystrcila zas ven. Pár posledních chladných nocí by mělo podnítit aj žluté plody. V květu nádherně voní, tak se opylovači činili.
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Kde kolem Brna pestujes citrony?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Naložila jsem do soli sklizeň vlastních citrónů. Děj se vůle Boží.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SAMOUT: Tam moje si taky cpe Agent Orange do všeho. A že je cizinka, tak nemá zábrany ani u českých klasik typu křenová omáčka :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    FERRYH: A ja vul uz 15 let vychovavam manzelku ke kapsaicinove odolnosti...😂
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    DOCKINEZ: tenhle pristup autora receptu se mi libi:
    "...Výsledná směs by měla pálit docela svinsky, ideální intenzita je taková, aby to krom vás nikdo z rodiny nežral. Jedině tak zaručíte, že se o tu lahodu nebudete muset dělit, jasný?..."

:o)
    CAMKA
    CAMKA --- ---
    DOCKINEZ: ooo díky! Já neměla kuře, zato ale namočenou černou čočku a miso pastu plus nějaký kyselý vietnamský bujon, doplněno v základu o římský kmín a na konci o čerstvý koriandr a byla to moc veliké dobro!
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    GENEVIEVE: tohle je plus minus ono. Jen už na uskladnění do ledničky dávno nepoužívám zavařovačky, ale peru to do plastovejch hranatejch krabic na potraviny. Líp se to z nich vyndává.

Chilli Sauces Blog: Recept – pikantní kysané zelí
    https://chillisauces.blogspot.com/2014/10/recept-pikantni-kysane-zeli.html
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    GENEVIEVE: ID DOCKINEZ ho určitě rád postne i sem, už fakt nevím, kde jsem na něj na nyxu narazila ;-)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    JAJITA: mě zajímá i ten recept, nedohledala jsem to :)
    ACKO
    ACKO --- ---
    JAJITA: prosím pokud máš některé jedlé produkty změřené, otestované rozebrané na prvočinitele hrň to sem, velmi mě to zajímá
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    JAJITA: Neomlouvej se a hrň takové informace do nás! :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    JAJITA: Todle je mega in topic :-)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    DOCKINEZ: Zcela mimo kontext mám pnutí ti sdělit, že jsem dle tebe nechala zkvasit půl hlávky zelí, teda v ne už úplně svěží kondici, s cibulí a feferonkami, výsledek chuťově mňam. Dnes, po víc jak 6 týdnech, jsem z malého zbytku udělala v práci vzorek ke stanovení vit C a velmi mě překvapil výsledek 330 mg/kg.
    Ostatním omluva za OT.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    OLIII: Ano, sáček nebo dva sušenýho mám ve špajzu furt. U čerstvýho namáčení odpadá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam