• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    VELCORO: ok, tak ted mam chut na BLT a Club. Dik:D
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    VELCORO: No a pak je jeste verze tzv. Na hovado. S cedarem dresingem a hrany z panve.

    FINSON
    FINSON --- ---
    Květákový krém



    K druhému jsou přemrzlí holanďani s hranolkama, to považuju za zbytečné fotit 😌
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Na oběd kanapky s kuřecím a Ajvarem, protože na večeři byl guláš s cukeťáky.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Škoda, že fotka extra nevyšla - jedno z nej brownies, co jsem jedla - s nasekanými mandlemi a domácím karamelem.

    VELCORO
    VELCORO --- ---
    KOCHANSKA_CH: Mas pekny talire. Uz bych si mel taky poridit neco lepsiho.
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Od mamky.

    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    DOCKINEZ: já dneska takto:)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Zelňača z vývaru z uzených žeber. S libečkem.
    Prso z farmakuřete plněné věcma z talířku. Z horkovzdušné fritézy. Na bylinkovém oleji ze sušených rajčat zkaramelizovaná zelenina. Z pánve.
    Rajčata sušila a naložila sušila sestra. Z mé nadúrody.

    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Tohle. Nekupujte to.

    VELCORO
    VELCORO --- ---
    I kdyz to vypada jako prasarna, tak prave ze vubec. Hrany jsou obv. pecene a jedina tucna vec je ten cesnekovej dresing z flasky, za kterej se stydim a vzapeti vam poslu co je zac, abyste neudelali takovou kravinu a koupili ho. Je fakt mega hnusnej.

    ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    MAR_TINA: Koukala jsem na různý recepty a pak si to udělala trochu podle sebe. :)
    Na jeden hrnek květů je jeden hrnek vody, jeden hrnek cukru a šťáva z půlky citrónu.

    Já měla nakonec tři a půl hrnku květů, tři hrnky třtinovýho cukru, šťávu z jednoho citrónu. A trochu ibišku a klitorie.
    Vodu a cukru jsem smíchala v hrnci, pak přivedla do varu a stáhla na mírnou teplotu. Přidala jsem šeřík a nechala to pod pokličkou na nízkou teplotu přes půl hodiny. Občas jsem to zamíchala. Ke konci jsem přidala tu šťávu z citrónu. A taky na chvilku, kvůli barvě, trochu sušenýho ibišku a klitorie. :)
    Pak jsem to přivedla do varu, hned stáhla, přes cedník nalila do sklenic, pěvně utáhla a postavila je víčkem dolů a tak to nechala vychladnout.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ELSINOR: potřebuju postup, díky. Hrozně moc. :)
    ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    :)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Krásně tu přibylo jídel od nyxáků kluků! :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BRUKEV: To se mi stalo taky. Tata skočil pres stůl a vytáhl mi to z krku. Mel jsem pak období, kdy mi smazak úplně nejel… :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    SATOO: eh, takhle se mi v restauraci malem udusil syn. Jedno sousto v ustech a druhe spojene tou syrovou spagetou uz nekde na ceste do zaludku. Prvni neslo dolu, druhe nahoru, mozek vyhlasil error, bo se navzajem rusily reflexivni cinnosti jako vykaslat/dopolknout sousto, do toho se nemohl nadechnout. No nic prijemneho.
    ENDER
    ENDER --- ---
    DEVIL: Se vsim souhlasim, jen ne s malo tucnym syrem, osobne nenavidim obalovanou pryž. Syr ma tect, kdyz se osmazi.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    DOCKINEZ: musis volit 'min' kvalitni syr - s mensim procentem tuku. cim min tuku, tim gumovejsi sejra, co na tebe nebude moct tak epesene vyejakulovat jako na tom odkazu cos hazel. pak zalezi jestli smazis na panvi nebo fritaku. obecne vypadaj daleko vic profi sejry z fritaku, protoze tam se zachovava to, ze se sou vetsinou s nizkym obsahem tuku (ruzny eidamy, nebo i 'syry na smazeni' jako procesovany vyrobek s ruznejma stabilizatorama), 2x obalovany, podmrazeny a hazej se do velky lazne nazhavenyho oleje/sadla. coz ma za nasledek rychlejsi zhneduti obalu a tim padem se 'ceka' jen na to az je roztecenej sejra.
    pokud delas na panvi doma, lepsi je prejit na do takovyho toho vyssiho nerez rendliku. tam muzes prepustenyho masla/sadla nalejt vetsi vrstvu, ktera zaroven po vhozeni sejru pomalejs vychladne a smazi po obou stranach.
    podle tech obrazku tipuju kombo, ze mas moc tucnej syr, takze rychlejs tece a je malo rozpalenej tuk/je ho malo a vhozeni ho ochladi a sejra je na hadry driv nez ti zezlatne strouhanka. dalsi chyba je, ze je strouhanka imho moc najemno. pri obalovani se nalejepujou velmi maly castice na to vajicko a prosakne je to a pri smazeni ten exces tekutiny zabranuje v rychlejsim hnednuti. rekl bych, ze tohle je domaci strouhanka, kterou si udelal, ale bohuzel jak se v dnesni dobe stava, jak je ten chleba ruznej plnej mixem tech predeslejch tvrdejch chlebu nebo je tam nakej ultra rasove bilej toustovej, tak ta strouhanka, kdyz ji delate doma (jako ja v praci), tak je z ni vzdycky hroznej kokain. taky bych si tipnul, ze kdyz koupis panko strouhanku a das ji par blitzu robotem, tak budes mit tak akorat strouhanku a i kdyz pouzijes syr co pouzivas, tak usmazis lip vypadici sejr nez na tom taliri z tatarkou.
    vim ze tohle bude znit hrozne kacirsky, ale ja v praci 'rucne' obaluju spousta veci, abysme usetrili na produktech. kdyz padne los na me, tak ja na vsechno obalovani pouzivam mix strouhanky a drcenejch ovesnejch vlocek. tim se dosahne lepsi krupavosti a barvy spolecne s pouzitim domaci strouhanky ala kokajn.
    pokud budes smazit na sadle/prepustenym masle, mel by bejt sejr tmavsi nez pri pouziti oleje. spoustakrat se stane ze, ten sejra je smazenej v minifritacich a ty sou plny tmavyho prepalenyho oleje a to na 'zezlatoveni' krusty 'pouzitym olejem' ve fritaku hraje taky nemalou roli. smazak mas peknej, klidne bych pozrel!
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Vcera jsem byl taky rybi.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam