• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ENDER
    ENDER --- ---
    DEVIL: Se vsim souhlasim, jen ne s malo tucnym syrem, osobne nenavidim obalovanou pryž. Syr ma tect, kdyz se osmazi.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    DOCKINEZ: musis volit 'min' kvalitni syr - s mensim procentem tuku. cim min tuku, tim gumovejsi sejra, co na tebe nebude moct tak epesene vyejakulovat jako na tom odkazu cos hazel. pak zalezi jestli smazis na panvi nebo fritaku. obecne vypadaj daleko vic profi sejry z fritaku, protoze tam se zachovava to, ze se sou vetsinou s nizkym obsahem tuku (ruzny eidamy, nebo i 'syry na smazeni' jako procesovany vyrobek s ruznejma stabilizatorama), 2x obalovany, podmrazeny a hazej se do velky lazne nazhavenyho oleje/sadla. coz ma za nasledek rychlejsi zhneduti obalu a tim padem se 'ceka' jen na to az je roztecenej sejra.
    pokud delas na panvi doma, lepsi je prejit na do takovyho toho vyssiho nerez rendliku. tam muzes prepustenyho masla/sadla nalejt vetsi vrstvu, ktera zaroven po vhozeni sejru pomalejs vychladne a smazi po obou stranach.
    podle tech obrazku tipuju kombo, ze mas moc tucnej syr, takze rychlejs tece a je malo rozpalenej tuk/je ho malo a vhozeni ho ochladi a sejra je na hadry driv nez ti zezlatne strouhanka. dalsi chyba je, ze je strouhanka imho moc najemno. pri obalovani se nalejepujou velmi maly castice na to vajicko a prosakne je to a pri smazeni ten exces tekutiny zabranuje v rychlejsim hnednuti. rekl bych, ze tohle je domaci strouhanka, kterou si udelal, ale bohuzel jak se v dnesni dobe stava, jak je ten chleba ruznej plnej mixem tech predeslejch tvrdejch chlebu nebo je tam nakej ultra rasove bilej toustovej, tak ta strouhanka, kdyz ji delate doma (jako ja v praci), tak je z ni vzdycky hroznej kokain. taky bych si tipnul, ze kdyz koupis panko strouhanku a das ji par blitzu robotem, tak budes mit tak akorat strouhanku a i kdyz pouzijes syr co pouzivas, tak usmazis lip vypadici sejr nez na tom taliri z tatarkou.
    vim ze tohle bude znit hrozne kacirsky, ale ja v praci 'rucne' obaluju spousta veci, abysme usetrili na produktech. kdyz padne los na me, tak ja na vsechno obalovani pouzivam mix strouhanky a drcenejch ovesnejch vlocek. tim se dosahne lepsi krupavosti a barvy spolecne s pouzitim domaci strouhanky ala kokajn.
    pokud budes smazit na sadle/prepustenym masle, mel by bejt sejr tmavsi nez pri pouziti oleje. spoustakrat se stane ze, ten sejra je smazenej v minifritacich a ty sou plny tmavyho prepalenyho oleje a to na 'zezlatoveni' krusty 'pouzitym olejem' ve fritaku hraje taky nemalou roli. smazak mas peknej, klidne bych pozrel!
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Vcera jsem byl taky rybi.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ACID: Ty jo, to se až stydím, ale do zbytku celerovýho salátu ke krůtí sekané jsem přidala rajče a salátovou okurku. V rybárně jsem si nechala naplnit misku jejich vyborných marinovaných krevet.
    Základ salátu je v páře vařenej celer, růžová cibule, kyselý okurky a domácí majonéza.
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    dostal sem hroznou chut na grilovanej lilek, takze recka melitzanosalata

    ACID
    ACID --- ---
    KOCHANSKA_CH: rozepiš se o tom salátu prosím
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    DOCKINEZ: jojo, dvojí obalení je nutnost
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    BRUKEV: Jak jen to říct... v rámci výzkumu jsem jeden pár obalil dvakrát a druhý pouze jednou. Ten dopadl o dost hůř :/
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DOCKINEZ: sejra je v pohode, porad ho tam mas vic, nez strouhanky😉
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DOCKINEZ: Asi je dnes Pátek nezdarů. :-) Ale nebudu přivolávat neplechy, jdu cedit vývar z uzených žeber a práce s horkými věcmi vyžaduje nasazení.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Každej den není posvícení, takže dnes polovyteklý obalovaný sýr. Tatarka se taky nepovedla, protože jsem použil lidlovskou majolku Kania. Ta byla dřív fajn, ale teď se nějak zkazila a sice nic moc nechutná, ale zato i nevábně páchne. A i v tý tatarce to bylo znát. Zvláštní, asi výrobce používá jinej a smradlavější řepkovej olej.

    No ale aspoň brambory maštěné máslem byly fajn a pivo bylo studený :)

    Tak krásný pátek a báječný víkend, přátelé!

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Páteční rybí oběd. Krevetový salát a halibut s chřestem a nepodařenou věcí. Potřebuju napravující filtr na fotky zdrclé holandské omáčky. :-)

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    BRUKEV: Já mám s vejcem taky rád, ale nerad promíchaný vejce a rajčata a tu narůžovělou vyblitou barvu. Takže volím středomořskou variantu šakšuka, kde jsou vajca nerozbitý :)

    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DOCKINEZ: hezky to mas. Ale s vajcem to mam radeji. Kdyz se to neodflakne, zadne eklheudky tam nejsou.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Rychlá focaccia z remosky. Jak nejsem fanda rozmarýnu, tak na tomhle jídle mi chutná. Jen příště celek posypu před pečením ještě hrubozrnnou solí.

    Už se těším, jak si ji dám k snídani.

    FINSON
    FINSON --- ---
    KOCHANSKA_CH: Díky! Příležitostně to vyzkouším :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FINSON: Zbyla mi miska mačkaného hrášku, tak jsem ho mixla s vejci, udělá to pěknou barvu. Můžeš zalít trochu mraženého horkou vodou, až povolí, tak vejce, tyčák, sůl, vytunit lze trochou smetany.
    FINSON
    FINSON --- ---
    KOCHANSKA_CH: Jak na tu hráškovou omeletu, prosím? 💚
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    DOCKINEZ: Tahle verze vypadá rozhodně lákavěji :). Hezky barevné:).
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    A ve čtvrtek opět bez flákoty. Hrášková omeleta s hrabětickým chřestem a fetou.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam