• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO:
    APRILMOUSE: tak tenhle plov je jasnej. Ale protože mě to učili jednou Uzbeci na Silvestra u mě doma, tak je to všechno od oka, jak si to pamatuju.
    Osmahneš na oleji skopové na kousky cca půl kila až kilo, dáš tak přibližně čtyři cibule na kostičky, podle množství masa no, cibulí nešetří, mrkev na kostičky, celkem dost třeba kilo. Pak do multifunkčního hrnce, zaliju trochu vodou, ale jen do půlky, když by to moc plavalo, nebude to tak osmahlé to maso, rejži a doprostřed celý česnek s terčem, jen se oloupe ta svrchní slupka, ale nemusí. Hodně opepřit, osolit a dala jsem teda ještě lžíci cesnekovy pasty. No a pak hodinu v tom hrnci, který teda má velkou výhodu, že sice rýže se připeče, ale ne k hrnci, všechno se promísí, nemusíte se to míchat, napůl opeče, podusí a maso je z toho luxusní. Čím mastnější, tím lepší. Ideální jídlo k vodce. Z berana to bude taky ok.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    GRANTORINO: čtu připečená rejže a vzpomenu si, že se na slovensku peče tarhoňa

DOCKINEZ: jak děláš tu tatarku? půl majonézy a půl jogurtu?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Dnešní další plov, myslím, že se povedl ještě víc, ta připečená rýže, to je na tom to nejlepší :)

POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Chilli con carne

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Totéž ve dvou verzích ,-)
    Mleté vepřové s passatou a osmahlá zelenina s cizrnou, citrónovým pepřem a drceným česnekem.

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    POHODAVOLE: Zkus to :)
    Myslím, že dost udělala i ta menší zapékací miska.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ILLUZE: mas to teda o dost hezci. Cekal jsem akorat, ze to bude vic kysely, tak priste muzu pridat ten tvrdy tvaroh a nastrouhat vid? :)

GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Bylo nutné udělat nějaké skopové z mrazáku, tak půlnoční uzbecký plov

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    WERKA: ,-)

WERKA
    WERKA --- ---
    Salát Nicoise

ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Taky k veceri krevety… ogrilovany s limetou, petrzelkou, soli a trochu chilli

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já těch mražených krevet načala velký pytel a tak je jím už týden :)
    Japonská nová rýže, zelenina, krevety a arašídová omáčka

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Co s masem z vývaru? Slepice na paprice s mexickým chilli šmrncem.

DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Moc díky!)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DR_NIKITA: Krásná práce!
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    Vzala jsem si na starost mini raut pro 15 lidi na otviracku novych prostor CDF. Byl slany zavin se zelim na slanince a cibuli s uzenym, pizza sneci, hummusovy, repovy, celerovy a budapestsky chlebicky. Ze sladkyho jsem umotala estonsky skoricovy kringel a jako vrchol dne byl coko dort od Marsalka, ten si jeste hovel v lednici kdyz jsem to fotila.. Jo a k vinu par preclicku ze syroveho testa)

LYNCH
    LYNCH --- ---
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MAR_TINA: Omg. Proč jsi schopna tak dobře vyfotit a udělat jídlo s konzervou?! How?!
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    Kdyz uz musis uprostred noci do praci, tak nam tam neni smutno.

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Brambory dopečené v troubě a mleté hovězí

XCIDER
    XCIDER --- ---
    ja tech par vyhonku asparagu co mame na zahrade nikdy nemel to srdce skubat, ale nastesti v Lidlu taky roste :)

QUANTI
    QUANTI --- ---
    Dneska jsem nefotila, ale včera jo.

Losos se špenátem a zeleninovými hranolky.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam