• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    ENDER
    ENDER --- ---
    RUTHLESS: Kamarad mel parni troubu a vysvetlil mi hlavni nevyhodu a to, ze to musis po tom parnim peceni vycistit (asi staci setrit mokrym hadrem).
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Existuje nejaka nevyhoda parni trouby? Kdyz teba pominu cenu... Je to proste uplne klasicka trouba jen s toudle funkci navic? A jak s vodou? je velkej rozdil mit tam nadrzku anebo rovnou privod? Co nejaka ultra hype dobra mikrovnka? budeme stavet na chate (tam je nas obvykle az 8, vcetne dvou mimin) ale nekdy taky jen dva lidi... A v planu kuchyne je nad sebou mikrovnlka a trouba... Peceme hodne, urcite denne, nekdy dvarkat denne...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KOCHANSKA_CH: pod vlivem tohoto příspěvku jsem o víkendu koupil kilo brynzy od známých disponujících farmou. Tak postupně zkusím všechno možný včetně obligátních halušek a hlavně demikátu, na ten se těším nejvíc.
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    MAR_TINA: To bych rád.
    ACID
    ACID --- ---
    NOFNAK: máme parní, rozhodně to stojí za zvážení, umí i kynutí. Hodně využíváme režim "eko pečení", což je kombinace grilu s horkovzduchem, topinky bez kapky tuku během pár minut, zapečené chleby k večeři..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NOFNAK: chceš nějaký druh samočistění
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    NOFNAK: U nás jede trouba taky často, včetně chleba každý tyden, a úplně mi stačí IKEA trouba (Raffinerad), kterou máme tak sedm let. Ještě se nepo.., akorát mi tam nejstarší dítě ve svých třech letech urvalo dětskou pojistku :D.
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    NOFNAK: u nas se hodne delaj veci v pare, ruzny knedlicky, ryby a tak, taky nemame mikrovlnku, takze v pare ohrivame, pak asi nejvic vyuzivam horkovzduch, zridka gril
    cili za sebe doporucuju kombinovanou troubu s parou
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    ACID: Poměrně dost. Peču hlavně chléb, pak zapečená jídla a sem tam něco sladkého. Troubu používám tak 3x týdně.
    ACID
    ACID --- ---
    NOFNAK: jak moc pečeš
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Kolik vas je doma, byt, nebo barak? To podle me dost nasmeruje.
    Mame barak, jsme ctyri. V troube jen peceme, tedy nam staci horkovzduch, horni, dolni peceni. Grilovani a podobne taskarice resime v pergole na grilu.
    Lidi z bytu pergolu nemaji, tak mozna doplni sve postrehy.
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    Malinko se odchýlím od tématu.

    Odešla mi trouba.

    Poradíte mi, na co se mám zaměřit při výběru nové? Jaké funkce jsou užitečné?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Kuskus se mrkví, celerem, pórkem, sušenými rajčaty, olivami a orestovaný kuřecí prsa. Vymazlený a syn přišel a kydnul si do toho karikečup uaaaaa

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Po hokeju trikolóra s burratou, bazalka je úplně modrá. :-)

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Chtěli jsme vyrazit na Špilas na Prima fresh festival, ale valí tu jedna bouřka za druhou a včera jsme jeli dom nočním rozjezdem z bigbítovýho večírku, tak jsem zalezla do kuchyně.
    Z májové brynzy jsem poprvé zkusila vytvořit demikát a i spolustolovník hlásil, že to Slováci dobře vynalezli. S opečenou bramborou, libečkem a čerstvýma škvarkama ze včerejší výroby sádla.
    K restovaným krůtím kouskům je fenyklový gratin s chřestem, šalvějí a parmezánem z HF. Okurkový sálat s koprem, česnekem, a mátou ve vykapaném kefíru. Foceno v bouřce, prakticky potmě.

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KOCHANSKA_CH: Vypadá to luxusně, úplně se mi z toho pohledu udělalo slabo v kolenou.

    Díky za inspiraci.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    PALEONTOLOG: a nás milujeme s dětma tahdig, takže dva v jednom...
    příloha z perské kuchyně. Tahdig je jednoduchá příprava rýže s křupavou krustou, která se má vytvořit na dně hrnce.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    PALEONTOLOG: majonéza, trocha dijonský hořčice, cibulka, kyselá okurka buď na kostičky nebo nastrouhat, naředit lákem z okurek na požadovanou konzistenci, opepřit a fakultativně dosolit.

    Okurky si dělám domácí, takže lák mám vymazlenej ze samých dobrých věcí a vůbec se ho nebojím :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dostala jsem slovenskou májovou brynzu, tak vznikla omáčka k lososu, zelenině a nové bramboře. Miluju jarní vaření.

    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    GRANTORINO: čtu připečená rejže a vzpomenu si, že se na slovensku peče tarhoňa

    DOCKINEZ: jak děláš tu tatarku? půl majonézy a půl jogurtu?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Po nedávným fiasku s obalovaným sejrem jsem se zařekl, že už se s ním nikdy nebudu rozčilovat a dám přednost alternativě. A alternativa jsou kachny je kromě smaženýho filé a květáku i třeba takovej Hermelín.

    A ten jsem udělal právě dneska. K tomu domácí tatarku s jarní cibulkou a brambory. Uff, nějak se nemůžu hnout.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam