• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    FINSON
    FINSON --- ---
    DAVE_PAGE: Jakože úplně bez smetany, OK, to je natolik woke, že to příště vyzkouším - navíc se mi v tom nebude mít co srazit :-)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    QUANTI:
    BRUKEV: jsem taky totalne omackovej. Ale nejak jsem zjistil treba u te svickove, ze s poradnym zeleninovym a masovym zakladem mi tam nechybi ta smetana :) Takze ji tam ted bud nedam a nebo ji dam velmi malo. A co sleduji reakce stravniku, tak to nikdo nepozna. Tim se da usetrit dost kalorii na ty knedliky :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    QUANTI: pravdu díš
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    BRUKEV: Jako shodneme se, že než odlehčené, raději nic :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    QUANTI: omáčky miluju a tím spíše v klasických roky podávaných variantách. Nějaké moderní odlehčené woke verze mě akorát naserou.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    To já zas omáčky miluju. Klidně oželím maso a budu se živit koprovkou s dobrým bramborem než bramborem a suchým masem.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    BRUKEV: Přesně, jako dělám svíčkovou jednou za pět let, ale pak si ji nedovedu představit jinak než s knedlíkem :) omáčky mi připadají jako přežitek tak celkově.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Tak v tomhle jsem suchar, svickovou jedine s knedlikem, plus samozrejme nejaka ta smetana, citron, brusinky.
    Spanelske ptacky taky neoberu o pulku naplne a nepolozim na luzko z penne.
    KURE
    KURE --- ---
    GRANTORINO: vždyť jo. :) ale je to prostě nezvyklé.
    FINSON
    FINSON --- ---
    SAT_ANN: Hm, představuju si je k tomu opečený 🙂
    FINSON
    FINSON --- ---
    APRILMOUSE: Fér, jenže zatímco 150g těstovin je normální porce, 3 knedlíků se tady nikdo nenají 😁
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    já mám zas ráda svíčkovou s bramborama, zkuste to :-D
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KURE: hele dělala jsem i v chudých časech bezmasou tu omáčku s rýží a je to dobrý :) a to zas není tak rozdíl od kuřete na paprice s rýží...
    KURE
    KURE --- ---
    GRANTORINO: heh :) tak na rejzi u svickový bych koukal o hodně víc divně než na nudle :D
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    APRILMOUSE: taky nevidím rozdíl knedlík versus těstoviny ohledně zdravé /nezdravé... Akorát já bych to teda s těstovinama nemohla, ale s rýží klidně.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    FINSON: to jsem si taky myslela, ale par let na kalorickejch tabulkach dokazuje, ze těstoviny i knedlik jsou oboje mouka a voda, přičemž v domacim knedlíku muze byt i vic proteinu jakoze vejce. Srovnavam cca 150 g testovin a 3 knedliky (cca 150 g) a je to jedno :-) ale jako nic proti atypicke příloze, to delam furt :-)
    FINSON
    FINSON --- ---
    KURE: Ty dáváme fakt výjimečně, těstoviny jsou "zdravější". Už tak je to dost těžký jídlo.
    KURE
    KURE --- ---
    FINSON: no a kde jsou knedlíky? :D
    FINSON
    FINSON --- ---
    Jsem tu svíčkovou dneska zkusil opravit. Šlehačka (terčík) nikde, brusinky nikde, příště snad budu líp připraven, tohle byla rychlovka kvůli té akci na maso.

Synek, i když mu svíčková chutnala, prohlásil, že dnes chce něco jiného, bez omáčky, "třeba suchou rýži" - tak ji dostal, pro jistotu i s kouskem krůtích prsou, které jsem jenom namatlal kořením v oleji a prohnal hrokovzdušnou fritézou - že snědl i to maso, považuji za nevídaný úspěch.

JAJITA
    JAJITA --- ---
    RUTHLESS: Je ten gaychat tady nutný?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DOCKINEZ: Klasická věc, zacpi si nos a zavři oči a nepoznas rozdíl mezi cibuli a jabkem. Nebyl jsi nikdy na táboře nebo co?

Ano, poharky jsou v na jazyku, ale potřebuješ k tomu i nos. Palivy je samozřejmě něco jiného (to není chuť). A je to tak proste. Když mas rýmu, taky nemas chuť.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam