• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KURE: Omáčky docela vařím, žádná mouka, tučnou smetanou nešetřím.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KURE: tak ve skutečnosti se to v restauracích, které začali vařit moderní českou kuchyni se omáčky vrací kořenům, tedy trcha mouky, pořádný vývar, adekvátní dochucení a případně trocha smetany. Pořád t vychází i z těch základních francouzských omáček.
    KURE
    KURE --- ---
    QUANTI:
    QUANTI: imho omáčka je to, co mění náhodné kousky potravin na jídlo.
    Ale ty naše tradiční omáčky by užily nějakou modernizaci.
    Nemyslím tím zbabicovat stylem místo smetany nizkotučnej jogurt nebo nějakou jinou ptákovinu, ale třeba aby to nebylo jedna mrkef a kilo mouky a litr smetany, ale spíš opačně.
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    FINSON: vysledek viz. [DAVE_PAGE @ Rádi jíme...] zde te smetany bylo vazne malo. Nejakje zbytek co byl v lednici. Typuji to na pul deci max (na minimalne 1l omacky).
    FINSON
    FINSON --- ---
    DAVE_PAGE: Jakože úplně bez smetany, OK, to je natolik woke, že to příště vyzkouším - navíc se mi v tom nebude mít co srazit :-)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    QUANTI:
    BRUKEV: jsem taky totalne omackovej. Ale nejak jsem zjistil treba u te svickove, ze s poradnym zeleninovym a masovym zakladem mi tam nechybi ta smetana :) Takze ji tam ted bud nedam a nebo ji dam velmi malo. A co sleduji reakce stravniku, tak to nikdo nepozna. Tim se da usetrit dost kalorii na ty knedliky :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    QUANTI: pravdu díš
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    BRUKEV: Jako shodneme se, že než odlehčené, raději nic :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    QUANTI: omáčky miluju a tím spíše v klasických roky podávaných variantách. Nějaké moderní odlehčené woke verze mě akorát naserou.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    To já zas omáčky miluju. Klidně oželím maso a budu se živit koprovkou s dobrým bramborem než bramborem a suchým masem.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    BRUKEV: Přesně, jako dělám svíčkovou jednou za pět let, ale pak si ji nedovedu představit jinak než s knedlíkem :) omáčky mi připadají jako přežitek tak celkově.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Tak v tomhle jsem suchar, svickovou jedine s knedlikem, plus samozrejme nejaka ta smetana, citron, brusinky.
    Spanelske ptacky taky neoberu o pulku naplne a nepolozim na luzko z penne.
    KURE
    KURE --- ---
    GRANTORINO: vždyť jo. :) ale je to prostě nezvyklé.
    FINSON
    FINSON --- ---
    SAT_ANN: Hm, představuju si je k tomu opečený 🙂
    FINSON
    FINSON --- ---
    APRILMOUSE: Fér, jenže zatímco 150g těstovin je normální porce, 3 knedlíků se tady nikdo nenají 😁
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    já mám zas ráda svíčkovou s bramborama, zkuste to :-D
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KURE: hele dělala jsem i v chudých časech bezmasou tu omáčku s rýží a je to dobrý :) a to zas není tak rozdíl od kuřete na paprice s rýží...
    KURE
    KURE --- ---
    GRANTORINO: heh :) tak na rejzi u svickový bych koukal o hodně víc divně než na nudle :D
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    APRILMOUSE: taky nevidím rozdíl knedlík versus těstoviny ohledně zdravé /nezdravé... Akorát já bych to teda s těstovinama nemohla, ale s rýží klidně.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    FINSON: to jsem si taky myslela, ale par let na kalorickejch tabulkach dokazuje, ze těstoviny i knedlik jsou oboje mouka a voda, přičemž v domacim knedlíku muze byt i vic proteinu jakoze vejce. Srovnavam cca 150 g testovin a 3 knedliky (cca 150 g) a je to jedno :-) ale jako nic proti atypicke příloze, to delam furt :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam