• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    BERUSKA_CA: Okay, mel jsem za to, ze to kazdej zna.

    Kure na vetsi kousky dam do misky s nadrobno nasekanou cibuli, opeprim, osolim, pridam stedre curry koreni a chilli , zakapnu olejem a necham odlezet alespon hodinu.

    Na rozpalenou panev s trochou oleje dam zavonet cibulku a pridam maso. Az se zatahne, na dve porce staci 50ml kokosoveho mleka, necham probublat a pak pulku sacku chilli curry pasty. Az se vse spoji, davam nasekany feferonky, zakapnu citronem a dochucuju podle chuti.

    Tohle teda bylo hodne ostry.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    VELCORO: Tyto veci se postuji s navodem, pane!
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Spicy curry na pozdni veceri.

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Když si chceš při pátku trochu zaprasit, ale zároveň je půst. Obalený hermoš, salát se zálivkou s čerstvou saturejkou a bokem domácí tatarka.

    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KAIAFOX: nikdy jsem je nesuplementoval (vlastne nikdy nic) a tri porce nemam. umru zitra?
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Tady zas ty moje sardinky :D.. rýži jsem ohřála na páře nad zeleninou, rychlá zel. na oliváči s italskou kapustou ze zahrady, míchaný vejce a samozřejmě ty sardinky.. mohla bych je jíst denně (a dneska jsem fakt potřebovala udělat rychlooběd).
    Jo a Míla Šindelář z IMV říkal, že už při třech porcích ryb týdně se nemusí suplementovat Omega trojky, tak taky jezte rybičky :D.

    N_I
    N_I --- ---
    dnes som zrobil

    třešnový nanuk mrož - nikdo nechce třešně trhat, vím ,ale že je nikdo nechce ani jíst, to je novinka
    kousek po rozemleti sem si dal i na snidani k jugrutu a domaci granole
    nejhorší je ale pořad sbírat pecky když to spadá...a že toho padá až me to za afriku bolí...

    k obedu pelmene, to je hned kdyz sou v mrazaku, na zahradce u prace nam hezky roste petrzel, pridal sem i rerichu a jednu mladou cibulku, slanina, ocet voda pepr..

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Česká klasika, akorát, že je krůtí s česnekem ,-)

    N_I
    N_I --- ---
    sem sáhnul o sakl vedle a jsou to ty větší, tak jsem k tomu hodil jen jarní cibulku chilli, limetku, česnek, oliváč a mango shine od zachs

    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    FINSON: Me staci knedliky dva..
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    LYNCH: byl vtip:D
    FINSON
    FINSON --- ---
    APRILMOUSE: Bezva, díky za empirický důkaz. Těch 150 g těstovin bylo myšleno tak, že kohokoliv z nás doma (dítě, žena, já) tohle mnrožství zasytí. 3 knedlíky o stejné hmotnosti nikoho z nás nezasytí a efektivně nás tak dožene k pozření mnohem většího množství kalorií.

    Jinak se teda omlouvám, přestanu postovat babicoviny.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    APRILMOUSE: škoda že jsi jim k tomu neudělala těstoviny ((
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Dneska na prasáka, puboši mi vytkli, že už dlouho neměli pořádný jídlo jakože knedlo - vepřo - zelo. Takže jsem ho ukuchtila :) ale zase se to hodí k té nedávné diskuzi knedliky versus těstoviny. Takže jsem udělala domácí knedlík a zvážila tři mega plátky - mají 150 g. Na talíř jsem si dala 2 a půl plátku (cca 130 g) viz ilustrační foto.

    FRENNET
    FRENNET --- ---
    FRAKIRA: Muzes takhle udelat cukety, patizon, bylou dlouhou dýni a jine tyhle tykvovite plody.
    Ze Slovenska to mam jako letni jidlo s masem ve vlastni stave a bramborem nebo vajickem. Priloha byva brambor ne knedlik.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    ILLUZE:
    MAR_TINA:
    to je fajn, zrovna tu mám kedlubnu a nikomu se do ní nechce, ... takže na másle posolit,, jako cuketku říkáte :)
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    KOCHANSKA_CH: :-D Jen konstatuje, ze to neni koprovka - na tom, ze si udelas neco jako koprovku neni nic spatneho.
    (kazdopadne ja dekuju za tip, zkusim.. zkousela jsem zatim jen s kedlubnou a rikam si, ze to musi jit i lip)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    RUTHLESS: Když chceš koprovku a musíš jíst bezlepkově. Co tam máš dál?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KOCHANSKA_CH: Počkej. Jakože do korpovky dáš cuketu, cibuli a lucinu?! To je pak dost jiná omáčka, ne? :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Krémový polívky aj omáčky dělám na "vídeňský způsob" podle Florentýny. Smetanou se zalívá orestovaný základ, nechá se zpěnit, aby smetana převzala chuť a až pak se vlije vývar.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam