• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    LYNCH: byl vtip:D
    FINSON
    FINSON --- ---
    APRILMOUSE: Bezva, díky za empirický důkaz. Těch 150 g těstovin bylo myšleno tak, že kohokoliv z nás doma (dítě, žena, já) tohle mnrožství zasytí. 3 knedlíky o stejné hmotnosti nikoho z nás nezasytí a efektivně nás tak dožene k pozření mnohem většího množství kalorií.

    Jinak se teda omlouvám, přestanu postovat babicoviny.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    APRILMOUSE: škoda že jsi jim k tomu neudělala těstoviny ((
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Dneska na prasáka, puboši mi vytkli, že už dlouho neměli pořádný jídlo jakože knedlo - vepřo - zelo. Takže jsem ho ukuchtila :) ale zase se to hodí k té nedávné diskuzi knedliky versus těstoviny. Takže jsem udělala domácí knedlík a zvážila tři mega plátky - mají 150 g. Na talíř jsem si dala 2 a půl plátku (cca 130 g) viz ilustrační foto.

    FRENNET
    FRENNET --- ---
    FRAKIRA: Muzes takhle udelat cukety, patizon, bylou dlouhou dýni a jine tyhle tykvovite plody.
    Ze Slovenska to mam jako letni jidlo s masem ve vlastni stave a bramborem nebo vajickem. Priloha byva brambor ne knedlik.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    ILLUZE:
    MAR_TINA:
    to je fajn, zrovna tu mám kedlubnu a nikomu se do ní nechce, ... takže na másle posolit,, jako cuketku říkáte :)
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    KOCHANSKA_CH: :-D Jen konstatuje, ze to neni koprovka - na tom, ze si udelas neco jako koprovku neni nic spatneho.
    (kazdopadne ja dekuju za tip, zkusim.. zkousela jsem zatim jen s kedlubnou a rikam si, ze to musi jit i lip)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    RUTHLESS: Když chceš koprovku a musíš jíst bezlepkově. Co tam máš dál?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KOCHANSKA_CH: Počkej. Jakože do korpovky dáš cuketu, cibuli a lucinu?! To je pak dost jiná omáčka, ne? :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Krémový polívky aj omáčky dělám na "vídeňský způsob" podle Florentýny. Smetanou se zalívá orestovaný základ, nechá se zpěnit, aby smetana převzala chuť a až pak se vlije vývar.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE:
    MAR_TINA: Kedlubna je v tepelné úpravě zbytečně nedoceněná zelenina.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    FRAKIRA: Tělo udělá třeba cuketa, cibule a lučina.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: boží. Právě jsem dojela čerstvý mladý kedluben na másle, jen posolený.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Bude to znít děsivě, ale o to to bylo lepší ,-)
    Špagety s krůtím masem se špenátem a kedlubnou.

    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    KOCHANSKA_CH: Většina omáček je v pohodě, ale čím zahušťuješ koprovku, když ne moukou?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KURE: ale jo, jsem si toho vědoma :D ale není to klasicky po česku plavající příloha v omáčce...
    Těstoviny se sušenýma rajčatama a smetanou není vrchol gastronomie. Prostě když zbude hromada těstovin a u nás se vždycky vaří celé balení, tak orestuju cibulku dozlatova a pak do toho mrsknu takovou tu sklenici s nakrájenýma sušenýma rajčatama i s tím aromatizovaným olejem, co to v něm plave, co jsem koupila v akci, no a zaliju to trochou smetany a pak do toho nasypu ty těstoviny a případně ještě zamíchám strouhaný sýr... Opravdu nic speciálního.
    ACID
    ACID --- ---
    KURE: u nás též bez mouky, jediné jídlo kde uznávám že trochu mouky chuť zlepší je držkovka
    KURE
    KURE --- ---
    GRANTORINO: v rámci standardní internetový reakce musím upozornit, že naprostá většina kondimentů které zminuješ, má v názvu slovo omáčka:)
    Prostě omáčky jsou kralovny gastronomie.

    Mimochodem, můžeš prosím nějak rozepsat jak děláš nudle se susenyma rajskyma a smetanou? To zní moc zajímavě.


    KOCHANSKA_CH: jop, naši taky přešli na totálně bezmoukové verze. Nepripadam si o nic ochuzen a i pověstná postgastralní demence je daleko mírnější :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    My jsme asi jediná rodina, kde omáčky vůbec nemají úspěch. Takže jedinou omáčku děláme tu kari pastu že Sapy s kokosovým mlékem a jednou za rok to kuře na paprice, ale nebaví mne to dojídat sama... Překvapivě se tak u nás nejí třeba vůbec rajská... A ano děti preferovaly suché knedlíky nebo k těstovinam je to pesto nebo sušená rajčata se smetanou ještě.... Ale k masu s rýží si nakydají tunu chilli omáčky a oyster sauce... Kari kečup a sojovku. Smetanu tak leju spíš do polívky občas.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KURE: Omáčky docela vařím, žádná mouka, tučnou smetanou nešetřím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam