• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    BSB: ten Thun máme doma už cca tři roky a rozhodně to křehké není - neříkám, že jsme něco nerozbili, ale taková ta "klasika" u nanicovatých talířů - oprýskané kraje, tak to nemáme ani u jednoho. Je to ta Lea. Naopak předtím jsme měli léta jejich edici TOM a to bylo tedy hodně háklivé.
    ENDER
    ENDER --- ---
    BSB: Vzdy vyndat z plastu.
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    BSB: ohrivam v plastu a kdybych ziskala pocit, ze to necemu vadi, zacnu ohrivat na taliri.. proc na to chces specialni nadobu?
    BSB
    BSB --- ---
    ENDER: o kamenině , co když se to jídlo tam nespálí, tak to pak udrží klidně hodinu horký vím, ale děkuji za připomenuti.

    BSB:
    díky všem za odpovědi, ten thun se mi líbil ale na fotkách na mě působil přece jen dost křehce..

    vzal jsem 3 kousky https://www.kuchynskenoze-nadobi.cz/smrz/eshop/0/0/5/29775-Porcelanovy-melky-talir-White-Basics-27-5-cm-Maxwell-Williams

    a když to bude naprd tak pořídím třeba ještě ty 3 thuny..
    mě je celkem fuk že mám každej talíř jinej :)

    a ještě mě napadlo: vyndáváte jídlo v krabičce před ohříváním z plastu nebo jen propícháte vidličkou a šup do MW?

    prej ty plasty nejsou úplný vitamíny říkaj..

    a celkem elegantně by se to dalo vyřešit tímto :
    https://www.4home.cz/simax-sklenena-zapekaci-misa-kulata,-2,1-l/ a ani by nebylo nutný cokoliv s MW dělat po ohřatí...
    ENDER
    ENDER --- ---
    ENDER: Levnej porcelan ma taky tendence se olamovat, ty thuny spis odstipnou tu vec do ktery narazi.
    ENDER
    ENDER --- ---
    BSB: Hlavne si kup porcelan. Jeste existuje kamenina s glazurou (kupoval jsem kdysi v ikea a vsechny jsem s diky vyhazel), treba v mikrovlnce se zahriva hlavne talir (voda nasakla uvnitr kameniny). Glazura taky casem praska.

    Jedu taky thun z lidlu (je to rada thun Lea).
    Jedina nevyhoda je velikost velkych taliru, jsou dost velky.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    BSB: Mám IKEA 365+ a spokojenost.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Je pravda, že nevím, jestli jde koupit zvlášť jen ploché 🤔
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Ale jako samozřejmě nevím, co je pro tebe příznivá cena, úplně levná sranda to není, ale co jsme měli dřív sady z IKEA nebo odněkud ze supermarketů, tak tomu vždycky něco chybělo, buď byly kameninový a tím pádem tlustý, uštípávaly se, myčka je osekávala...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    BSB: Já mám z někdejší akce v Lidlu sady od Thunu a jsem s nimi spokojená, jsou tenké, elegantní, myčka v pohodě. Tvar/styl si můžeš vybrat, my máme tyhle https://jidelni-soupravy.heureka.cz/thun-lea-talirova-souprava-bila-18-dilna/#prehled/
    BSB
    BSB --- ---
    asi to sem úplně nepatří ale věřím že tady od Vás sodu snad moc nedostanu´:

    máte prosím tip na nějaký obyč. ploché talíře, 1. argumentem je nějak příznívá cena, čistě bílé, kulaté (hlavně né žádny čterce a podobný hovadiny), dnos takovou tou miskovitou částí kousek (aby to nebyl rovnej talíř či jen nějak kónickej), aby šly dát do myčky a aby nebyly ani moc masivní a ani z průhlednýho porcelánu. ?

    smad jsem nic nevynechal :D

    děkuji předem, případně to smázněte jestli je to příliš OT.
    FAITH
    FAITH --- ---
    Quiche.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    FINSON: Neblbni. Tohle je klub o tom, co nám chutná, jak si s jídlem vyhrajeme. Postuj prosím dál.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Včerejší večer - kynuté koláče s posypkou - se švestkami, povidlím a meruňkovou marmeládou.

    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Sul, pepr, chilli, sojovka a worcester. Hodku odlezim, na oleji nejdriv cibuli trochu do hneda, cesnek a maso na zatazeni. Pak mrkev a nasekany papricky. Podle chuti pridam sojovku a citron.

    Maso se da nalozit i se zloutkem, solamylem a ve finale pridat nesolene arasidy. Na ryzi kapku ustricove omacky.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    QUANTI: ze snídaně zbyly jen dva... ehm, jeden ,-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ILLUZE: Ten jsem viděla taky!! :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Ta fritéza mne fakt baví ,-)
    Kuřecí s domácí passatou (ta tedy z pánve), rýže a “grilovaná” zelenina.

    No a pak jsem na Maškrtnici zahlédla recept z fritézy na plněné šátečky, tak doslova za 30 min byla na stole várka s jahodami a Nutelou (bez palmáče) a druhá s meruňkovou marmeládou.

    VELCORO
    VELCORO --- ---
    BERUSKA_CA: Okay, mel jsem za to, ze to kazdej zna.

    Kure na vetsi kousky dam do misky s nadrobno nasekanou cibuli, opeprim, osolim, pridam stedre curry koreni a chilli , zakapnu olejem a necham odlezet alespon hodinu.

    Na rozpalenou panev s trochou oleje dam zavonet cibulku a pridam maso. Az se zatahne, na dve porce staci 50ml kokosoveho mleka, necham probublat a pak pulku sacku chilli curry pasty. Az se vse spoji, davam nasekany feferonky, zakapnu citronem a dochucuju podle chuti.

    Tohle teda bylo hodne ostry.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    VELCORO: Tyto veci se postuji s navodem, pane!
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Spicy curry na pozdni veceri.

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Když si chceš při pátku trochu zaprasit, ale zároveň je půst. Obalený hermoš, salát se zálivkou s čerstvou saturejkou a bokem domácí tatarka.

    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KAIAFOX: nikdy jsem je nesuplementoval (vlastne nikdy nic) a tri porce nemam. umru zitra?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam