• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Mačkané cukety podle Ottolenghiho. Dobrota velká.
    Jako zeleninová příloha. Samotné by to nestačilo.

QUANTI
    QUANTI --- ---
    DYSTOPIK: Aha, mně jdou dolů v pohodě 🤔
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    DYSTOPIK: Máme je taky a horní koš je potřeba posunout výš, pak se točí. U většiny myček to jde.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    QUANTI: na vinohradský proti pavilonu maj speciálku. Mě se s nima teda v myčce netočí vrtule:/ a to mam normální rozměr myčky
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Kruti stripsy, ledovy bramborovy salat a kotleta.

ACID
    ACID --- ---
    BSB: máme opalove sklo (tenké, bílé, neprůhledné) z ikei nebo Mobelixu, spokojenost. Myčka jede vlastně jen na režim glasscare.
    ENDER
    ENDER --- ---
    BSB: Vzdy vyndat z plastu.
    BSB
    BSB --- ---
    no právě proto, že v práci máme ty kameninový a je třeba si to vypodložit při vyndávání z MW ještě jedním talřem, jinak je to o prsty jak je to horký.
    mno a při ohřívání na talři je pak potřeba omýt rúčo ten kryt´ nebo celou MW pokud nepoužiješ na přiklopení ještě další talíř, tentokrát hlubokej, 3. by to byl
    tohle mě příjde jako šikovnej nápad a jelikož si objednávám 2 obědy bo jsem velkej.
    tj. skoro 15K obědů ještě na těch 7161 pracovních dnů´ cca.
    ale nějak jsem ty plasty moc nestudoval do hloubky a podle některých jsou ty mikro všude , nevíme co to dělá a asi trochu snížit expozici by mohlo mít smysl...
    a sorry za další OT :D
    FRAKIRA:
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    BSB: ohrivam v plastu a kdybych ziskala pocit, ze to necemu vadi, zacnu ohrivat na taliri.. proc na to chces specialni nadobu?
    BSB
    BSB --- ---
    ENDER: o kamenině , co když se to jídlo tam nespálí, tak to pak udrží klidně hodinu horký vím, ale děkuji za připomenuti.

BSB:
    díky všem za odpovědi, ten thun se mi líbil ale na fotkách na mě působil přece jen dost křehce..

vzal jsem 3 kousky https://www.kuchynskenoze-nadobi.cz/smrz/eshop/0/0/5/29775-Porcelanovy-melky-talir-White-Basics-27-5-cm-Maxwell-Williams

a když to bude naprd tak pořídím třeba ještě ty 3 thuny..
    mě je celkem fuk že mám každej talíř jinej :)

a ještě mě napadlo: vyndáváte jídlo v krabičce před ohříváním z plastu nebo jen propícháte vidličkou a šup do MW?

prej ty plasty nejsou úplný vitamíny říkaj..

a celkem elegantně by se to dalo vyřešit tímto :
    https://www.4home.cz/simax-sklenena-zapekaci-misa-kulata,-2,1-l/ a ani by nebylo nutný cokoliv s MW dělat po ohřatí...
    ENDER
    ENDER --- ---
    ENDER: Levnej porcelan ma taky tendence se olamovat, ty thuny spis odstipnou tu vec do ktery narazi.
    ENDER
    ENDER --- ---
    BSB: Hlavne si kup porcelan. Jeste existuje kamenina s glazurou (kupoval jsem kdysi v ikea a vsechny jsem s diky vyhazel), treba v mikrovlnce se zahriva hlavne talir (voda nasakla uvnitr kameniny). Glazura taky casem praska.

Jedu taky thun z lidlu (je to rada thun Lea).
    Jedina nevyhoda je velikost velkych taliru, jsou dost velky.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    BSB: Mám IKEA 365+ a spokojenost.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Je pravda, že nevím, jestli jde koupit zvlášť jen ploché 🤔
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Ale jako samozřejmě nevím, co je pro tebe příznivá cena, úplně levná sranda to není, ale co jsme měli dřív sady z IKEA nebo odněkud ze supermarketů, tak tomu vždycky něco chybělo, buď byly kameninový a tím pádem tlustý, uštípávaly se, myčka je osekávala...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    BSB: Já mám z někdejší akce v Lidlu sady od Thunu a jsem s nimi spokojená, jsou tenké, elegantní, myčka v pohodě. Tvar/styl si můžeš vybrat, my máme tyhle https://jidelni-soupravy.heureka.cz/thun-lea-talirova-souprava-bila-18-dilna/#prehled/
    BSB
    BSB --- ---
    asi to sem úplně nepatří ale věřím že tady od Vás sodu snad moc nedostanu´:

máte prosím tip na nějaký obyč. ploché talíře, 1. argumentem je nějak příznívá cena, čistě bílé, kulaté (hlavně né žádny čterce a podobný hovadiny), dnos takovou tou miskovitou částí kousek (aby to nebyl rovnej talíř či jen nějak kónickej), aby šly dát do myčky a aby nebyly ani moc masivní a ani z průhlednýho porcelánu. ?

smad jsem nic nevynechal :D

děkuji předem, případně to smázněte jestli je to příliš OT.
    FAITH
    FAITH --- ---
    Quiche.

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    FINSON: Neblbni. Tohle je klub o tom, co nám chutná, jak si s jídlem vyhrajeme. Postuj prosím dál.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Včerejší večer - kynuté koláče s posypkou - se švestkami, povidlím a meruňkovou marmeládou.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam