• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    GENEVIEVE: to je prave strategie, musíš vyrazit v dobu, kdy uz nikdo moc nikam nechce 😂 třeba večer, večer v dešti, super ulovky byvaji pred dnem volna pred zavirackou... Tak chápu, že pro spoustu lidí to je otravné, ale ja mám vždycky radost, když se z lesa vrátím s plnym košíčkem :-)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    APRILMOUSE: a říkáš po 19? Hm hm. to většinou jsem doma u dítěte ale tohle by za výlet stalo.
    FINSON
    FINSON --- ---
    APRILMOUSE: OK, děkuji :-)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    FINSON: nehrabu, lehce nakouknu zezhora :-) a necham se prekvapit. Tak dole jsou ty tvrdy věci, mrkev brambory cibule, to se hodi vzdycky, takže spíš co tak vidim nahoře :-)
    FINSON
    FINSON --- ---
    APRILMOUSE: A to tu tašku předem prohrabeš, nebo se prostě necháš překvapit?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    FINSON: ty tasky jsou občas marny, hlavně zime, to jsou samy brambory a mrkev a jabka. Ale ted se blíží doba, kdy budou obcas opravdu vypeceny, najdes tam fakt super věci. Třeba tohle za 50 :-)

FINSON
    FINSON --- ---
    APRILMOUSE: OK, to je bezva inspirace, jenom pro mě hodně vychytávání a složité logistiky, nejblíž mám Billu a tam jsem žádné takovéhle tašky neviděl; a v jednom Lidlu, kam se dostanu jenom autem, jsem si prohlížel tyhle tašky se zeleninou minulý týden a vůbec se mi nelíbily, asi proto jsem to hned pustil z hlavy a dál to neřešil... ale když tě teď čtu, zkusím tomu ještě dát šanci. Jinak jako přístup je to super :-)

QUANTI: Jo, ty občas beru taky, ty jsou fajn.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    FINSON: Já mám ráda dvouminutový z Lidlu. Nad vším převažuje ta rychlost a dětem chutnají.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    RUTHLESS: vůbec, mam tu kombo Lidl a Kaufland, po 19 hodine ve všední dny v obojem mivaji různé ovozel za směšné ceny. A pak veci před koncem spotřeby, v Lidlu zlevnuji až o 70 %, ale to chce vychytat časy. Dtto tašky s ovozel 3kg za 25 Kč, to je v každým obchodě individuální. Mam teda vysledovane, že násobně vyšší šance je kol 14 hodiny v pracovní dny, ideálně ne v den začátku akce, to chodí hodně lidí a vyzobou to (lidl utery a středa, kaufland v úterý večer - konec letáku a zbavuje se neprodaneho). Mame tu i Tesco, ale tam jsem parkrat mela problem s kvalitou, tam jsem opatrná. Naše penny je k ničemu, ale valná část penny taky ma tašky s překvapením za par korun :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    APRILMOUSE: Přes rohlík? Nebo to jde nekde kamenně
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    FINSON: já jedu regulerne na Zachraň jídlo - nakrm nenažraný puboše. Mam to jak výzvu, za prvy mame díky tomu fakt mega pestrý jidelnicek (z minuleho tydne jmenujme třeba marinovane krevety za 40, 350 g lososa za 60, cela kachna 1,7 kg za 30, dnes dve baleni nalozenych kuřecích kridel dohromady 60) v kombinaci s lidl taskama nebo všeobecně zelenina z večerních výprodeju doslova za korunove polozky. Takže vařím podle toho, co ulovim :-) Za me ideál, člověk aspoň nemusí vymýšlet, kluci nejsou vybíravy, obcas se zeptaj, co to je za maso, ale pak pokyvou hlavou a vyližou talíř. Nejspíš, i kdybych řekla, že to je uzenej potkan, by udelali jen hm aha 😂😂😂😂 a musím říct, že měsíční výdaje za jidlo fakt drzim v pěkných cislech v porovnání s tím, jaky dobroty máme, i když je za tim samozřejmě hodně vaření a improvizovani :-)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    LYNCH: hlidal jsem dobu vaření a kdyz mi prisly ok tak jsem je vyndal a pridal k omacce, během pár vteřin byly brutálně rozvařený a blemcavý
    FINSON
    FINSON --- ---
    LYNCH: A drží ty špagety pohromadě? Já je zkusil kdysi, rozpadalo se to už před vařením a v hrnci pak z toho byla kaše - asi zase záleží na výrobci :-)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ja red u nas v obchodě koupil testoviny a doma zjistil ze jsou z kukuřičný mouky. to mi nevadí, ale špagety jsem z ní měl poprvý v životě
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    FINSON: V Lidlu jsou skvělé v rámci italského týdne Maccheroni al ferretto, nebo ty světlejší/barevné, co tam mají. Posledně byly i nějaké "al bronzo", nebo Fusilli giganti.. a nestojí zas tolik.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    FINSON: Těstoviny prej chceš dlouho sušené za nízké teploty, jsou světlejší (ideálně by tam bylo napsané, jak dlouho, třeba dva dny, ale takové jsem snad u nás v supermarketech neviděl) a tlačené skrz bronzovou matrici (jsou matné, hrubé, dobře se na ně chytá omáčka).

Recognize high-quality Pasta, here is what you need to look at 
    https://whyitalians.com/recognize-high-quality-pasta/

Ale jinak ve slevě kupuju Billa Premium nebo v Albertu Rumo. 🙃

A tohle je výbornej recept
    https://foxeslovelemons.com/creamy-salmon-pasta/
    FINSON
    FINSON --- ---
    A ty těstoviny jsou taky ve slevě, protože Panzani za plnou palbu prostě odmítám kupovat. Vždycky jsem si myslel, že rozdíl mezi Panzani a levnějšími Penny nebo Combino z Lidlu bude marginální a že se platí hlavně značka. Teď jsem teda vyzkoušel ty Panzani a mažu si máslo na hlavu, ten rozdíl v kvalitě je naprosto propastný.
    FINSON
    FINSON --- ---
    No a dnes ráno jsem zcela nečekaně v rychlosti nakupoval na víkend a narazil na akčního lososa. Sice to není na talíři, ale zase je to správně po italsku promíchané. Nebo k té koprovce měly být po česku knedlíky? Fakt nevím :-)

FINSON
    FINSON --- ---
    Je to marný, my jsme s ženou oba socky, co jdou po slevách. Krůtí prsa v akci? Jasně, val je tam, k večeři! Synek řekne, že chce suchou rýži, tak mu k tomu přihodím ty prsa takhle nakrájený s tím, ať ochutná kousek a uvidí, ať nemá tu rýži úplně samotnou - v téhle úpravě nakonec do sebe toho masa dostal víc jak za tři dny před tím...

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Taková páteční sváča

VELCORO
    VELCORO --- ---
    Tohle se moc hezky nandat neda, nicmene vime, ze braboraky jsou delo.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam