• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    FINSON: já jedu regulerne na Zachraň jídlo - nakrm nenažraný puboše. Mam to jak výzvu, za prvy mame díky tomu fakt mega pestrý jidelnicek (z minuleho tydne jmenujme třeba marinovane krevety za 40, 350 g lososa za 60, cela kachna 1,7 kg za 30, dnes dve baleni nalozenych kuřecích kridel dohromady 60) v kombinaci s lidl taskama nebo všeobecně zelenina z večerních výprodeju doslova za korunove polozky. Takže vařím podle toho, co ulovim :-) Za me ideál, člověk aspoň nemusí vymýšlet, kluci nejsou vybíravy, obcas se zeptaj, co to je za maso, ale pak pokyvou hlavou a vyližou talíř. Nejspíš, i kdybych řekla, že to je uzenej potkan, by udelali jen hm aha 😂😂😂😂 a musím říct, že měsíční výdaje za jidlo fakt drzim v pěkných cislech v porovnání s tím, jaky dobroty máme, i když je za tim samozřejmě hodně vaření a improvizovani :-)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    LYNCH: hlidal jsem dobu vaření a kdyz mi prisly ok tak jsem je vyndal a pridal k omacce, během pár vteřin byly brutálně rozvařený a blemcavý
    FINSON
    FINSON --- ---
    LYNCH: A drží ty špagety pohromadě? Já je zkusil kdysi, rozpadalo se to už před vařením a v hrnci pak z toho byla kaše - asi zase záleží na výrobci :-)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ja red u nas v obchodě koupil testoviny a doma zjistil ze jsou z kukuřičný mouky. to mi nevadí, ale špagety jsem z ní měl poprvý v životě
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    FINSON: V Lidlu jsou skvělé v rámci italského týdne Maccheroni al ferretto, nebo ty světlejší/barevné, co tam mají. Posledně byly i nějaké "al bronzo", nebo Fusilli giganti.. a nestojí zas tolik.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    FINSON: Těstoviny prej chceš dlouho sušené za nízké teploty, jsou světlejší (ideálně by tam bylo napsané, jak dlouho, třeba dva dny, ale takové jsem snad u nás v supermarketech neviděl) a tlačené skrz bronzovou matrici (jsou matné, hrubé, dobře se na ně chytá omáčka).

    Recognize high-quality Pasta, here is what you need to look at 
    https://whyitalians.com/recognize-high-quality-pasta/

    Ale jinak ve slevě kupuju Billa Premium nebo v Albertu Rumo. 🙃

    A tohle je výbornej recept
    https://foxeslovelemons.com/creamy-salmon-pasta/
    FINSON
    FINSON --- ---
    A ty těstoviny jsou taky ve slevě, protože Panzani za plnou palbu prostě odmítám kupovat. Vždycky jsem si myslel, že rozdíl mezi Panzani a levnějšími Penny nebo Combino z Lidlu bude marginální a že se platí hlavně značka. Teď jsem teda vyzkoušel ty Panzani a mažu si máslo na hlavu, ten rozdíl v kvalitě je naprosto propastný.
    FINSON
    FINSON --- ---
    No a dnes ráno jsem zcela nečekaně v rychlosti nakupoval na víkend a narazil na akčního lososa. Sice to není na talíři, ale zase je to správně po italsku promíchané. Nebo k té koprovce měly být po česku knedlíky? Fakt nevím :-)

    FINSON
    FINSON --- ---
    Je to marný, my jsme s ženou oba socky, co jdou po slevách. Krůtí prsa v akci? Jasně, val je tam, k večeři! Synek řekne, že chce suchou rýži, tak mu k tomu přihodím ty prsa takhle nakrájený s tím, ať ochutná kousek a uvidí, ať nemá tu rýži úplně samotnou - v téhle úpravě nakonec do sebe toho masa dostal víc jak za tři dny před tím...

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Taková páteční sváča

    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Tohle se moc hezky nandat neda, nicmene vime, ze braboraky jsou delo.

    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Mám rád tuhle skupinu, možná to byl symbol toho, že jsme si, spolu, schopný uvařit, alespoň, čaj.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    GIOMIKY: ve výsledku jsem byl spokojen, pak jsem tam švihl rybu a bylo hotovo. Spíš, že zatím jsem to moc nevychytal s podlivanim a pokaždé mám moc šťávy. Takže teď mě to voda, kterou jen ani nepridaval, zarazila úplně. Z dětství si vůbec nepamatuju, že by ty starý remosky tímhle trpěly. Ale asi to je blbost. Princip je stejný.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    MAR_TINA: aha:)

    No a máte někdo tenhle typ? Tam je divný, že má 4 díry ve víku na odfuk pary a jedna je neprůchozí.tak nevím, jestli nedošlo k nějaké chybičce.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    MAR_TINA: Dobrý jsou hranolkovače. To je přístroj, kterým protlačíš bramboru a vzniknout ti z toho hranolky. Rád vařím na plechu, rychle, třeba mražený hranolky. Koupí se velkej pytel a pak se hodí na plech, do 30-ti minut, když pán Bůh dá, je jídlo na zobání.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SDN33: pustily vodu. Nový moc na pečení nejsou. Osušený a rozložený na plechu upéci jdou, ale blbě.
    Když už je potřebuješ pečené, tak uvařit do skoro hotova a pak krátce popéci.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    MAR_TINA: nový
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SDN33: nový nebo starý brambory?
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Ahoj, mám teda taky dotaz. Splnil jsem si kuchyňský sen a mám Remosku Dua od Remosky. Tu menší 2L. Včera jsem tam dělal brambory, je fakt, že jsem jich tam dal trochu více a s hrůzou jsem zjistil, že ve finále jsem měl v hrnci třeba 3CM vody. Brambory byly vynikající ale definitivně byly uvařený, nikoliv upečený. Žádnou vodu jsem nepridaval. Nemáte někdo zkušenost co to má znamenat?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Pokus o pečený cheesecake s čerstvými třešněmi :D no, vypadá líp, než chutná, tvaroh se srazil, asi by byla lepší celkově nepečená varianta :)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam