MAR_TINA: zrovna dneska budu delat…
Uvarim ve slupce (psala jsem tady, ze jsem dobytek a zeru i se slupkou, ale muzes oloupat) necham vychladit.
Smicham se zalivkou dle chuti:
1. Lak z okurek/citronova stava, 2 lzice plnotucny a 2 hrubozrnny horcice, sul a pepr
2. Kefir, petrzel, sul, pepr, citron, petrzel/kopr/pazitka (podle toho, k cemu podavam)
3. med, dijonska horcice, oliv olej, pepr, sul (muzes pridat taky citron)
4. klasickej rakouskej, kam se pridava ledovej hovezi vyvar
5. pesto podle chuti
Dneska mam v planu brambory, zalivka s petrzeli, opecenej losos a redkvicky.
Mam overeno, ze lidem do toho salatu chutna cervena cibulka nebo jarni - ja cibuli nejim, tak davam vetsinou nasekany byliny, cerstvej hrasek/redkvicky…