úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Rádi jíme...
GENEVIEVE
---
---
12:53:18 4.7.2024
+3
čím žlutější vajíčko uvnitř, tím spokojenější slepice :) aspoň mám ten dojem :-D
BERUSKA_CA
---
---
12:52:01 4.7.2024
GRANTORINO
: Kupuju vejce (nejen) na farme a taky vypadaj takhle. Maji spokojene slepice.
LUSINDA
---
---
12:11:14 4.7.2024
+1
GRANTORINO
: ta barva je dána potravou. Je vidět, že mají dost zeleně. Barva skořápky je spíš bonus pro oči 🙂
GRANTORINO
---
---
12:06:26 4.7.2024
2 odpovědi
(ta barva není žádné filtr, oni jdou opravdu do oranžová a skořápky mají ta vajíčka lehce do zelena nebo růžový podle druhu slepice)
GRANTORINO
---
---
9:55:32 4.7.2024
+9
Domácí vajíčka od rodičů z farmy k snídani :)
LYNCH
---
---
9:31:12 4.7.2024
+1
GRANTORINO
: obecný pravidlo=italský pravidlo))
GRANTORINO
---
---
9:14:53 4.7.2024
1 odpověď
+4
SAMOUT
: rozumím. Hele těstoviny z principu na sebe mají navázat omáčku. Moje děti v některých obdobích jedly těstoviny i knedlíky zásadně bez omáčky, která se ani nesměla dotknout talíře .. Což ale nijak nenarušuje obecný pravidlo, že se těstoviny mají míchat s omáčkou :D
SAMOUT
---
---
1:00:44 4.7.2024
1 odpověď
+6
GRANTORINO
: Hele, treba moje zena a deti vrcholne nesnasej promichany testoviny, vzdycky to chteji dostat div ne na separatnich talirich, a uzdivavat to zvlast.
FINSON
---
---
23:33:18 3.7.2024
GRANTORINO
: Já myslel, že mám míchat jenom ty italský! Tohle jsou švédský masový koule :-) Ale vlastně Švédové k tomu zase nedělají těstoviny, že? Damn!
GRANTORINO
---
---
23:29:28 3.7.2024
3 odpovědi
+1
FINSON
: zase si ty těstoviny nezamíchal :D, ale jako dobrý, já bych si to dala, zamíchám si to sama :))
FINSON
---
---
23:18:19 3.7.2024
1 odpověď
+9
Dneska: K snídani ovesné vločky změklé v trošce mléka, řecký jogurt a něco na dochucení.
K pozdnímu obědu: Po vyjížďce s dítětem snadno a rychle něco, co mu chutná (kafe je moje).
BRUKEV
---
---
22:43:24 3.7.2024
POHODAVOLE
: četl jsem si suroviny a protein cheese pobavil.
MAR_TINA
---
---
17:28:57 3.7.2024
+11
A tohle super dobrý jednoduchý jídlo s emusím podělit.
Černý žitný chleba Old Bastard z the Arctic bakery, kozí sýr, okurka, jahody.
ZUZKAOU
---
---
11:33:43 3.7.2024
+2
SPIKE411
: plus křupavá cizrna - olej, sůl, kořeí, případě troška cukru. Upéct buď v rozpálené troubě anebo ještě lépe v horkovzdušné fritéze.
Křupavá cizrna pečená s oblíbeným kořením – Bohyně kuchyně
https://www.bohynekuchyne.cz/krupava-cizrna-pecena-s-oblibenym-korenim/
SPIKE411
---
---
8:56:28 3.7.2024
1 odpověď
+1
BRUKEV
: Já ji snad poprvé v životě měl tak před 10 lety (tj. skoro ve třiceti, viz recept na tažín), když nepočítám asi sem tam nějaký hummus.
Nedávno jsem dával pár oblíbených receptů.
[SPIKE411 @ Rádi jíme...]
Naposledy jsem dělal nějakou improvizovanou variaci na zapečenou cizrnu s fetou, cherry rajčaty, mletou paprikou, chili… najdete milion receptů, já vycházel klasicky z
baked feta with tomatoes and chickpeas – smitten kitchen
https://smittenkitchen.com/2021/02/baked-feta-with-tomatoes-and-chickpeas/
a
Sheet-Pan Feta With Chickpeas and Tomatoes Recipe
https://cooking.nytimes.com/recipes/1023371-sheet-pan-feta-with-chickpeas-and-tomatoes
Před tím taky cizrnu na paprice (akorát vegan náhražky jsem nahradil nenáhražkami 🙃)
Chickpea Paprikash - Munchmeals by Janet
https://munchmealsbyjanet.com/2022/08/26/chickpea-paprikash/
Tohle se mi taky líbí, tak někdy příště. :)
Chickpea Salad With Fresh Herbs and Scallions Recipe
https://cooking.nytimes.com/recipes/1020335-chickpea-salad-with-fresh-herbs-and-scallions
Doubles Recipe
https://cooking.nytimes.com/recipes/1025187-doubles
Yotam Ottolenghi’s super-cheap recipes for students | Food | The Guardian
https://www.theguardian.com/food/2018/oct/20/yotam-ottolenghi-student-recipes-three-course-meal
POHODAVOLE
---
---
8:38:23 3.7.2024
1 odpověď
+1
PRAASHEK
:
https://www.instagram.com/reel/C8u4cYxuoQX/?igsh=MWp1ZXcxcHNvMTR3aA==
PRAASHEK
---
---
8:36:01 3.7.2024
1 odpověď
+2
POHODAVOLE
: a co toě?
POHODAVOLE
---
---
8:21:58 3.7.2024
1 odpověď
+5
Tak jsem to taky zkusil fotit venku. Nejlepsi pokrm z cukety, ktery jsem jedl :)
BRUKEV
---
---
8:03:03 3.7.2024
1 odpověď
+2
Manzelka dava cizrnu do ryze. Jak jsem cizrnu nikdy nekonzimoval, v tomhle.mi to fakt chutna.
VELCORO
---
---
18:30:41 2.7.2024
+12
Brambory v troube a lososa jsem zkousel, ze dam kuzi na panev a budu prelejvat horkym maslem s citronem, ale bud bych ho zuhelnatel, nebo bych neco chytnul, tak jsem ho smahnul i z druhe strany.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam