• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    KOCHANSKA_CH: Přesně tak. :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    A nebo takto:
    dTest: dTest: Drůbežáři dávají do krmiva slepic barvivo - Nezávislé testy, víc než jen recenze
    https://www.dtest.cz/clanek-2959/dtest-drubezari-davaji-do-krmiva-slepic-barvivo
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Čím žlutější vajíčko, tím víc karotenu v potravě. Nic moc dalšího se z toho usuzovat nedá.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    čím žlutější vajíčko uvnitř, tím spokojenější slepice :) aspoň mám ten dojem :-D
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    GRANTORINO: Kupuju vejce (nejen) na farme a taky vypadaj takhle. Maji spokojene slepice.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    GRANTORINO: ta barva je dána potravou. Je vidět, že mají dost zeleně. Barva skořápky je spíš bonus pro oči 🙂
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    (ta barva není žádné filtr, oni jdou opravdu do oranžová a skořápky mají ta vajíčka lehce do zelena nebo růžový podle druhu slepice)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Domácí vajíčka od rodičů z farmy k snídani :)

    LYNCH
    LYNCH --- ---
    GRANTORINO: obecný pravidlo=italský pravidlo))
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SAMOUT: rozumím. Hele těstoviny z principu na sebe mají navázat omáčku. Moje děti v některých obdobích jedly těstoviny i knedlíky zásadně bez omáčky, která se ani nesměla dotknout talíře .. Což ale nijak nenarušuje obecný pravidlo, že se těstoviny mají míchat s omáčkou :D
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    GRANTORINO: Hele, treba moje zena a deti vrcholne nesnasej promichany testoviny, vzdycky to chteji dostat div ne na separatnich talirich, a uzdivavat to zvlast.
    FINSON
    FINSON --- ---
    GRANTORINO: Já myslel, že mám míchat jenom ty italský! Tohle jsou švédský masový koule :-) Ale vlastně Švédové k tomu zase nedělají těstoviny, že? Damn!
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    FINSON: zase si ty těstoviny nezamíchal :D, ale jako dobrý, já bych si to dala, zamíchám si to sama :))
    FINSON
    FINSON --- ---
    Dneska: K snídani ovesné vločky změklé v trošce mléka, řecký jogurt a něco na dochucení.




    K pozdnímu obědu: Po vyjížďce s dítětem snadno a rychle něco, co mu chutná (kafe je moje).

    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    POHODAVOLE: četl jsem si suroviny a protein cheese pobavil.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A tohle super dobrý jednoduchý jídlo s emusím podělit.
    Černý žitný chleba Old Bastard z the Arctic bakery, kozí sýr, okurka, jahody.

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SPIKE411: plus křupavá cizrna - olej, sůl, kořeí, případě troška cukru. Upéct buď v rozpálené troubě anebo ještě lépe v horkovzdušné fritéze.

    Křupavá cizrna pečená s oblíbeným kořením – Bohyně kuchyně
    https://www.bohynekuchyne.cz/krupava-cizrna-pecena-s-oblibenym-korenim/
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    BRUKEV: Já ji snad poprvé v životě měl tak před 10 lety (tj. skoro ve třiceti, viz recept na tažín), když nepočítám asi sem tam nějaký hummus.

    Nedávno jsem dával pár oblíbených receptů.
    [SPIKE411 @ Rádi jíme...]

    Naposledy jsem dělal nějakou improvizovanou variaci na zapečenou cizrnu s fetou, cherry rajčaty, mletou paprikou, chili… najdete milion receptů, já vycházel klasicky z
    baked feta with tomatoes and chickpeas – smitten kitchen
    https://smittenkitchen.com/2021/02/baked-feta-with-tomatoes-and-chickpeas/
    a
    Sheet-Pan Feta With Chickpeas and Tomatoes Recipe
    https://cooking.nytimes.com/recipes/1023371-sheet-pan-feta-with-chickpeas-and-tomatoes

    Před tím taky cizrnu na paprice (akorát vegan náhražky jsem nahradil nenáhražkami 🙃)
    Chickpea Paprikash - Munchmeals by Janet
    https://munchmealsbyjanet.com/2022/08/26/chickpea-paprikash/

    Tohle se mi taky líbí, tak někdy příště. :)
    Chickpea Salad With Fresh Herbs and Scallions Recipe
    https://cooking.nytimes.com/recipes/1020335-chickpea-salad-with-fresh-herbs-and-scallions
    Doubles Recipe
    https://cooking.nytimes.com/recipes/1025187-doubles
    Yotam Ottolenghi’s super-cheap recipes for students | Food | The Guardian
    https://www.theguardian.com/food/2018/oct/20/yotam-ottolenghi-student-recipes-three-course-meal
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    POHODAVOLE: a co toě?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam