• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    ACIDQA: možná už je pozdě, ale ke grilu v tomhle počasí by mohl sedět tabouleh a docela často dělám jako chuťovku marinovanou cuketu, která je ale podle mýho limitovaná kvalitou škrabky na zeleninu (samo, že nejlepší je od victorinoxu).

    Mladá cuketa (dukud nemá jádra) se naškrábe na plátky podélně, nasolí a po nějaký době vyždíme od vody.
    Marinádu dělám v množství na jednu cuketu:
    2 lžíce oliváče
    1 lžíce octa (většinou dávám takový to krémový balsamico, nebo mix různejch octů)
    0,5 lžíce medu (agávovýho, nebo jinýho sladkýho sirupu)
    menší stroužek česneku
    pepř, případně trochu chilli. Vidličkou z toho ušmrdlám emulzi a dám do toho ty cukety
    na to trochu bylinek, sezamový semínko, ve stoje si aplauduju pokaždý
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ACIDQA: Cukeťáky.
    Salát a na místě přidat uzeného lososa.
    Tyčky z listového těsta, semínkové krekry, já dělám slané nebo sladké slunce z listového těsta nebo jednoduše z těsta mouka : tvaroh : sádlo.
    Brownies miluje snad každý, skvělá je bublanina nebo jablečný / třešňový koláč.
    Jo a salát z kyselých ryb s koprem - nějaký polský nebo norský recept. Dobře to rozstřelí chutě, den navíc mu naopak prospěje.

    Jinak salát ze včerejška od nás ,-)

    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ACIDQA: tak pokud to ma ohromit stravniky, je celkem jedno, co nejis ty. Musi to chutnat jim.
    Pokud se bude grilovat a tleskajici budou odkladat piva, ocekavam, ze masa bude dost.
    Ja osobne bych potleskem odmenil.nekoho,.kdo mi ke kave nabidne dobry strudl.nebo apple pie se slehackou,.nebo zmrzlinou.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    ACIDQA: tarator
    SALUT
    SALUT --- ---
    ACIDQA: co nějaký (mletý) hovězí/zeleninový koláč. To se dá podávat i studené, ozdobený, další oblohou a zasytí. Trocha zapečení ale to dáš;) receptů na netu plno.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ACIDQA: první co mně napadá
    - letní závitky který se dají parádně vymazlit
    - smažený lumpia závitky s dipem ( nedavno jsem mel s mletym hovezim a bylo to fantastico)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Ahoj, potřebuju váš tip! V pátek jedu na důležité setkání v neformálním prostředí horské chalupy, které je spojené s grilovačkou. Potřebuju vymyslet nějaký jídlo, který mohu připravit den předem (max ráno před odjezdem). Na místo ho dovezu klimatizovaným vozem, ale mělo by být ready to eat, krásný, skvělý, nevyžadující další úpravu na grilu/ohřátím. Má být hic, neumím péct a potřebuju nějakou šlehu, za kterou budu požehnána vděkem, láskou a komplimenty. (Představuji si, že na stůl pokládám tác a účastníci v úžasu vstávají, odkládají piva a tleskají.)

    Do čeho byste na mém místě šli?

    Jo, a nejím vepřový maso, tofu, luštěniny, papriky a cibuli. :)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Hovězí po Mongolsku podle Kamu. Výborný :)

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Včera salát s řepou, kozím sýrem, ořechy a jablko.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Tapiokové perly s vanilkou a kokosovým mlékem, s borůvkami, zalité čokoládou.

    Na večeři housky z Cottage, pečené ve fritéze.

    BAAL
    BAAL --- ---
    Na grizlikoj byla akce na Chia, tak jsem se vratil k chia pudinku ke snidani, zalejvam plechovkou kokos mlika a trochou sladidla.

    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Dneska jsem si trochu zatancil u plotny. Kureci polevka ze vcera, opet bramborovy ledovy salat s cibuli a petrzeli, protoze nam proste chutna a kruti nugetky. Ty vlevo (moje) jsem si hodinu pred nalozil do vazne par kapek sojovky, jinak klasicky trojobal, az na ty moje, to si s dovolenim necham pro sebe) Dresingy jsou dijon+tatarka a kapka citronu, druhy je zakysana s koprem a chilli, protoze z nejakeho duvodu nemeli v Albertu cesnek. Smazil jsem 50/50 sadlo, olej.

    BAAL
    BAAL --- ---
    Moje oblibena Jaimieho pasta po delsi dobe

    Pregnant Jools' pasta | Pasta recipes | Jamie Oliver recipes
    https://www.jamieoliver.com/recipes/pasta-recipes/pregnant-jools-pasta/

    FINSON
    FINSON --- ---
    GRANTORINO: Jo, nebýt línej a nekupovat grated (tady teda zrovna žádný není)...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    FINSON: tojo no, příště musíš na vršek naaranžovat pár hoblinek parmazánu :D
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MAR_TINA: zkus kaške bademdžán, perskou pomazánku z lilku a vlaškými ořechy, česnekem, mátou a cibulkou...
    KASHKE BADEMJAN کشک بادمجان EGGPLANT AND WALNUT DIP
    https://persianmama.com/eggplant-and-walnut-dip-kashke-bedemjan/
    FINSON
    FINSON --- ---
    GRANTORINO: Jsem to teda na dojedení zamíchal 🙂
    Ale na servírování jako Mar_tina teda nemám 👍

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MAR_TINA: luxus ❤️
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Máme letos hodně lilků a jedna odrůda je vtipně fialová i na stopce.
    Tak bude Ottolenghi pořád v kuchyni. Lepší lilky, než podle něj, jsem nejedla.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Pasta alla Norma

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    To máš krásný!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Dovolená na zahradě, čas dělat si radost

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Ty vajíčka jsou prostě krásně žlutý. Bez kurkumy a barviv etc. Slepičky žijou za stodolou venku volně přes den, mají všechno i s trávníkem a jsou rozmazlený. V noci jsou zavřený, protože už jich pár zadávila liška. Je to dobrý. A to je celé :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    VELCORO: A jako bonus budou chutnat jinak. 🙃
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    A kdyz neni vajcko hezky zluty, jebnete tam na Spikea kurkumu)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam