• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    LYNCH: jak pripravujes letni zavitky, aby do druheho dne ten ryzovy papir neoschnul? Davas na to vlhkou uterku?
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ACIDQA: první co mně napadá
    - letní závitky který se dají parádně vymazlit
    - smažený lumpia závitky s dipem ( nedavno jsem mel s mletym hovezim a bylo to fantastico)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Kdyz udelam enoki v tempure, vydrzi transport a zustane krupavost?

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Jo a nezabodovala u mě ta pečená řepa.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Ahoj, potřebuju váš tip! V pátek jedu na důležité setkání v neformálním prostředí horské chalupy, které je spojené s grilovačkou. Potřebuju vymyslet nějaký jídlo, který mohu připravit den předem (max ráno před odjezdem). Na místo ho dovezu klimatizovaným vozem, ale mělo by být ready to eat, krásný, skvělý, nevyžadující další úpravu na grilu/ohřátím. Má být hic, neumím péct a potřebuju nějakou šlehu, za kterou budu požehnána vděkem, láskou a komplimenty. (Představuji si, že na stůl pokládám tác a účastníci v úžasu vstávají, odkládají piva a tleskají.)

    Do čeho byste na mém místě šli?

    Jo, a nejím vepřový maso, tofu, luštěniny, papriky a cibuli. :)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Hovězí po Mongolsku podle Kamu. Výborný :)

    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Včera salát s řepou, kozím sýrem, ořechy a jablko.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Tapiokové perly s vanilkou a kokosovým mlékem, s borůvkami, zalité čokoládou.

    Na večeři housky z Cottage, pečené ve fritéze.

    BAAL
    BAAL --- ---
    Na grizlikoj byla akce na Chia, tak jsem se vratil k chia pudinku ke snidani, zalejvam plechovkou kokos mlika a trochou sladidla.

    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Dneska jsem si trochu zatancil u plotny. Kureci polevka ze vcera, opet bramborovy ledovy salat s cibuli a petrzeli, protoze nam proste chutna a kruti nugetky. Ty vlevo (moje) jsem si hodinu pred nalozil do vazne par kapek sojovky, jinak klasicky trojobal, az na ty moje, to si s dovolenim necham pro sebe) Dresingy jsou dijon+tatarka a kapka citronu, druhy je zakysana s koprem a chilli, protoze z nejakeho duvodu nemeli v Albertu cesnek. Smazil jsem 50/50 sadlo, olej.

    BAAL
    BAAL --- ---
    Moje oblibena Jaimieho pasta po delsi dobe

    Pregnant Jools' pasta | Pasta recipes | Jamie Oliver recipes
    https://www.jamieoliver.com/recipes/pasta-recipes/pregnant-jools-pasta/

    FINSON
    FINSON --- ---
    GRANTORINO: Jo, nebýt línej a nekupovat grated (tady teda zrovna žádný není)...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    FINSON: tojo no, příště musíš na vršek naaranžovat pár hoblinek parmazánu :D
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MAR_TINA: zkus kaške bademdžán, perskou pomazánku z lilku a vlaškými ořechy, česnekem, mátou a cibulkou...
    KASHKE BADEMJAN کشک بادمجان EGGPLANT AND WALNUT DIP
    https://persianmama.com/eggplant-and-walnut-dip-kashke-bedemjan/
    FINSON
    FINSON --- ---
    GRANTORINO: Jsem to teda na dojedení zamíchal 🙂
    Ale na servírování jako Mar_tina teda nemám 👍

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MAR_TINA: luxus ❤️
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Máme letos hodně lilků a jedna odrůda je vtipně fialová i na stopce.
    Tak bude Ottolenghi pořád v kuchyni. Lepší lilky, než podle něj, jsem nejedla.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Pasta alla Norma

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    To máš krásný!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam