• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    LYNCH: aha, ja to asi driv snim, nez by to melo sanci hnit… ;)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ACIDQA: no ředkvičky mi prijdou dost náchylný na vlhkost a že lehce hnijou když si to člověk nepohlídá
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    KURE: fazole si kup na kliceni, ty bezny na vareni byvaji necim osetreny, a to neni na kliceni dobre (pro konzumenta hlavne).
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    LYNCH: nemuzu to ted na rohliku najit, oba zpusoby nize…

    V cem je to slozitejsi? Klicim doma hlava nehlava uplne bez komplikaci (asi je to videt i tady na fotkach toho, co jim:))

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: ha- koukám, že tady to pán vyndal moc brzo a proto nemá ty správné klíčky. Tady to má paní dostatečně dlouhé.

    How to Sprout Mung Beans in a Milk Carton (with tutorial video)
    https://msshiandmrhe.com/how-to-sprout-mung-beans/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KURE: chceš ty na jídlo, ty na sadbu by mohly být ošetřené něčím proti plesnivění. To necheš.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LYNCH: tak - mungo fazole, udělá to ty klíčky co patří do asijské kuchyně a co se musí klíčit ve tmě, aby byly dlouhé a křehké. Běžé fazole pochpitelně budou taky klíčit, ale budou chutnat jinak.
    KURE
    KURE --- ---
    LYNCH: jasný. Ale jsou to ty co se normálně prodávají na vaření, nebo musí být nějaký "sadebni"
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KURE: internety říkají - kartonu udělat díry, kterými to budeš proplachovat a nechat stát - po 5-7 dnech uříznout.

    How to Grow Your Own Bean Sprouts in Milk or Juice Carton? - Tutorial — Steemit
    https://steemit.com/food/@ikaputri3/how-to-grow-your-own-bean-sprouts-in-milk-or-juice-carton-tutorial
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    KURE: mungo fazole
    KURE
    KURE --- ---
    Můžete prosím nějak víc rozepsat, co děláte s tou krabici?
    To ji nějak rozriznete aby byla jako misticka?
    A ty fazole, to jsou normální fazole z krámu?
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    ZUZKAOU: Omg, no jasne.. Diky za opravu)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DR_NIKITA: 100g na 1000 ml, že? Protže jinak bys do litrové krabice narval kilo fazolek :-D Ale ta krabice je dobrý hack jak je udělat dlouhé bez světla, to jdu zkusit!
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    BRUKEV: Ja jedu mungo v krabici od mlika. Pomer 100g fazolek na 100ml objemu krabicky. Nasypat, prolit vodou a nechat tak. Kazdy den jen proplachnes cistou vodou a za par dni mas narvanou krabicku obrima fresh klickama)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ACIDQA: v jakym gelu? ředkvičky jsou trošku náročnější
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Jo, a mungo jsem klicila v 750 sklenici s vickem propichanym hrebikem. V pohode uplne. Akorat me nechutna. (Ani vicko, hrebiky, mungo… nic z toho.)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    BRUKEV: klicim nonstop neco. Nejradsi mam hrasek, redkvicku a michanou smes od sonnentoru.
    Neco klicim v tchibo klicicich miskach, neco obyc na vate. Redkvicky v takovym gelu, co prodavaj na rohlik.cz

    Deti nemam.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BRUKEV: Jo, nejvíc mungo a pěstuju malý hrachy v zimě na okně.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    BRUKEV: pred 15 lety jsem klíčil pěkně postaru na talíři,. momentálně mám nějakou polskou nádobu a klíčím sem tam. nejlepší za mě mungo, ředkvička (na tu bacha, je to síla) to je jistotách. některý semena se mi vůbec nechytly, nevím čím to je
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BRUKEV: Ja si obcas klicim mungo a mam na to udelatko z tescomy plastovy
    Deti ve veku zpusobilem k jezeni klicku nemam
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Klicite nekdo doma semena? Jedi vam to deti? Co chutna nejlepe? Profi, nebo DIY nadoba?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam