• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    SALUT: Jedny rybicky v tomate, druhe libovolne. Spoustu cibule najemno. Sul, pepr, horcici (tu normalni zlutou, ne kremzkou). Trochu (!) masla nebo tvarohu, jen tolik, aby se to tvarilo jako pevna pomazanka. Proto ji davam ve vetsi vrstve nez tady ta fotka dole.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SALUT:
    - klasická rybičková - 1 krabičku sardinek, ideálně v rajčatové omáčce, 1-2 lžíce másla, 2 lžíce žervé nebo Philadelphie, lžičku hořčice, lžíci kečupu, 1 okurku, sůl a pepř
    - tuňáková - 1 konzervu tuňáka, 1 Lučina nebo žervé či 80 g tvarohu, bílý pepř, sůl, 1-2 lžičky limetkové šťávy
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    SALUT: Používám rybičky v rajčatové omáčce (šproty/sardinky/klidně i tuňáka). Tvaroh různý, poslední dobou ráda míchám ten ve vánočce a hrudkovitý. Nasekanou petržel a hotovo :). (Občas mrsknu i olivy/kys. okurky/kapary).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SALUT: kolik okapaných rybiček bez páteře, tolik tvarohu, pepř, trocha hořčice, trochu kečupu, jemně krájemná cibulka a jemně krájené kyselé okurky. A petrželová nať. Vše mačkám a míchám vidličkou, nemám ráda rozmixovanou strukturu.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SALUT: dvoje sardinky ve vlastní štávě, trocha másla (nebo někdy dáváme Palouček/Lučinu), malou cibuli, lžičku plnotučné hořčice, sůl, pepř a buď tyčák nebo "chopper"
    SALUT
    SALUT --- ---
    Jak děláš / děláte rybičkovou pomazánku? U nás je pravidelně na talíří, tak mě zajímají vaše recepty na tuhle ňamku
    ILLUZE:
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ILLUZE: ILLUZE: Aaaach…!
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Jo a domácí rohlíky s rybičkovou pomazánkou ,-)

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Hovězí na fazolích, k tomu opražená zelenina a šťouchané brambory.

    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Lil smash B

    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    QUANTI: Pak jsem z toho dělal carbonara. A nebo proste do těstovin. Už to fakt neslo. Štrůdl nebo quiche to taky snese
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    QUANTI: buď zajitit podmínky pro skladování a nebo velká párty.

    Jak skladovat sušenou šunku jamón? - Jamon.cz
    https://jamon.cz/o-jamonu/73-jak-skladovat-jamon
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    QUANTI: Pošlu adresu do pošty :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Nějaký nápad, jak zpracovat kýtu pršutu? Samotný to nelze sníst...
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Pizza šneky už dělám jen z testa na housky, jsou top :-) aneb jak nakrmit hejno pubertaku :-)

    ZANNA
    ZANNA --- ---
    MAR_TINA: Děkuju! Nejvíc mne zaujala škumpa, to chci :-) to jídlo se mne stalo navíc exotické
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZANNA: cizrna ze sklenice a feta, trochu pomačkaný a smichaný a jen trocha sumahu a soli. Pečené na 200 st. méně než 30 minut, abu to nezčernalo.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A další vzpomínka na devadesátky.
    Krůtí maso, zelenina a sweet and sour omáčka ze sklenice :D

    ZANNA
    ZANNA --- ---
    MAR_TINA: Co je ta paprika nahoře? To vypadá jako jídlo pro mne. Paprika, něco…?, cizrna?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    LUCIASHECK: olala diky))
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ja bych zase chtel tortilly kukuřičný, pšeničný jsou hrozná nuda. zkoušel jsem santa maria "corn flavour" a to videlo kukurici tak z letadla.
    kdyby jste někdo věděl o nějakých striktně kukuřičných, podělte se.dik
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SAMOUT: Našla jsem ji v Lídlu - klasická i celozrnná. Moc jich na trhu k dostání není.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ILLUZE: Krasa jako vzdy. Tortilla bez palmace je odkud? Ja teda vlastne ani nevim, jestli tam bezne je cili nic.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam