• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    KAIAFOX: *vaničce 🤦🤣
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    SALUT: Používám rybičky v rajčatové omáčce (šproty/sardinky/klidně i tuňáka). Tvaroh různý, poslední dobou ráda míchám ten ve vánočce a hrudkovitý. Nasekanou petržel a hotovo :). (Občas mrsknu i olivy/kys. okurky/kapary).
    KURE
    KURE --- ---
    S2FI: preferoval bych nerez, protože ten se neoprejská a můžeš ho drhnout čímkoliv, mechanicky i chemicky.
    Jenže vzhledem k tomu že je podezřele levnej, nebo přesněji stojí stejně jako ten smalt, tak je tenčí (vydedukováno z hmotnosti) což může způsobovat hot-spoty a připalování. Když je to tenký moc, se v tom na ohni i sporáku prostě blbě vaří.
    S2FI
    S2FI --- ---
    Chtěl bych si koupit kotlík na oheň na guláš atp. Poradíte pls, jaký materiál zvolit a ideálně důvod? Zvažuji nerez nebo smalt. Litinu bych ideálně nebral a měď mi nedává úplně smysl na tento účel, kdy to vytáhnu 1x za rok..
    Souprava trojnožka 1 m + kotlík nerez 10 l
    https://www.gulasovekotliky.cz/souprava-trojnozka-1-m-kotlik-nerez-10-l
    Souprava trojnožka 1m + kotlík smalt 10 l
    https://www.gulasovekotliky.cz/souprava-trojnozka-1m-kotlik-smalt-10-l
    díky
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    V zásadě postupuju jako Mar_tina, jen někdy místo tvarohu použiju kelímek choceňskýho pomazánkovýho másla. A když si chci jó debužírovat, do rozmačkanýho produktu na závěr šetrně zamíchám několik vařených vajec.

    Pak už je to spíš salát než pomazánka, ale tím si tu lahodu nebudeme kazit.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SALUT: kolik okapaných rybiček bez páteře, tolik tvarohu, pepř, trocha hořčice, trochu kečupu, jemně krájemná cibulka a jemně krájené kyselé okurky. A petrželová nať. Vše mačkám a míchám vidličkou, nemám ráda rozmixovanou strukturu.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SALUT: dvoje sardinky ve vlastní štávě, trocha másla (nebo někdy dáváme Palouček/Lučinu), malou cibuli, lžičku plnotučné hořčice, sůl, pepř a buď tyčák nebo "chopper"
    SALUT
    SALUT --- ---
    Jak děláš / děláte rybičkovou pomazánku? U nás je pravidelně na talíří, tak mě zajímají vaše recepty na tuhle ňamku
    ILLUZE:
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ILLUZE: ILLUZE: Aaaach…!
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Jo a domácí rohlíky s rybičkovou pomazánkou ,-)

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Hovězí na fazolích, k tomu opražená zelenina a šťouchané brambory.

    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Lil smash B

    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    QUANTI: Pak jsem z toho dělal carbonara. A nebo proste do těstovin. Už to fakt neslo. Štrůdl nebo quiche to taky snese
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    QUANTI: buď zajitit podmínky pro skladování a nebo velká párty.

    Jak skladovat sušenou šunku jamón? - Jamon.cz
    https://jamon.cz/o-jamonu/73-jak-skladovat-jamon
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    QUANTI: Pošlu adresu do pošty :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Nějaký nápad, jak zpracovat kýtu pršutu? Samotný to nelze sníst...
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Pizza šneky už dělám jen z testa na housky, jsou top :-) aneb jak nakrmit hejno pubertaku :-)

    ZANNA
    ZANNA --- ---
    MAR_TINA: Děkuju! Nejvíc mne zaujala škumpa, to chci :-) to jídlo se mne stalo navíc exotické
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZANNA: cizrna ze sklenice a feta, trochu pomačkaný a smichaný a jen trocha sumahu a soli. Pečené na 200 st. méně než 30 minut, abu to nezčernalo.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A další vzpomínka na devadesátky.
    Krůtí maso, zelenina a sweet and sour omáčka ze sklenice :D

    ZANNA
    ZANNA --- ---
    MAR_TINA: Co je ta paprika nahoře? To vypadá jako jídlo pro mne. Paprika, něco…?, cizrna?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam