• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    ZUZKAOU: taky se obávám že zítra musím někam skočit :D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KAREN: ja se chystal na pomazanku 2 dny, mezitim jsem ryby sezral s chlebem, maslem, soli a citronem a niceho nelituju :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    sakra, buu muset pro sardinky :-D
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Asi jsme se rybičkovou učili doma všichni skoro stejně. :-)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    KAREN: Taky vidlickou, nemam rada kdyz je to hladke. Chci videt ingredience. A kyselou okurku taky davam, s trochou laku.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    SALUT: Jedny rybicky v tomate, druhe libovolne. Spoustu cibule najemno. Sul, pepr, horcici (tu normalni zlutou, ne kremzkou). Trochu (!) masla nebo tvarohu, jen tolik, aby se to tvarilo jako pevna pomazanka. Proto ji davam ve vetsi vrstve nez tady ta fotka dole.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    KAIAFOX: *vaničce 🤦🤣
    ENDER
    ENDER --- ---
    ENDER: Rybicky rozmackam vidlickou, pridam horcici, zamicham cibulku a okurky a nakonec pomazankovy maslo.
    ENDER
    ENDER --- ---
    Uzene sproty (pripadne jiny rybicky - treba tunak), 1 cely pomazankovy maslo, sul, pepr, horcice, najemno cibulka, okurky. Pripadne pridam trosku laku z okurek (par lzicek).
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    RUTHLESS: a tak fotila jsem to večer, tak to může zkreslovat ,-)
    KAREN: kéž by i u nás ,-) si ho tu pašuji potajnu
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ILLUZE: rybickovou už jsem dlouho nedělala, tunakovou děláme stejně
    KAREN
    KAREN --- ---
    KAREN: Jo a taky kopr, když mám! U nás je to naštěstí oblíbená zeleň...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAREN: jo citron, ten sem nenapsala...
    KAREN
    KAREN --- ---
    SALUT: Super je z uzenýho pstruha, s tvarohem (někdy používám lučinu, třeba k tuňákovi), třeba i jarní cibulkou a pepř, sůl. A asi do všech verzí přidávám citronovou šťávu. Procesuju vidličkou...
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SALUT: Jo uzená makrela + tvaroh, to bylo taky dobrý (už nevím, co dalšího tam přišlo, jestli vůbec, asi cibule?).
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    SALUT: uzena makrela je klasika. To je jasny, ale to je toho pak trochu vic.

    ILLUZE: mne ta fotka prisla jak spis sardelova pasta nez rybickova pomazanka. zvlastne tmava! Ale to bude ten kecup :-) a snad zadny tvaroh/zerve, ne?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    S2FI: za me stopro smalt. lip povede teplo podle me. nerez se bude pripalovat rekl bych. A neverim bych tomu na ohen teda.
    SALUT
    SALUT --- ---
    super, díky všem rybičkám. Vidím, že +/- stejné postupy:)

    Kámoš-labužník ještě použivá místo konzerv uzené makrely z pult. prodeje. Olivy/kapary taky občas přidám. Případně chilli/tabasco, když chci ostřejší + ze zvědavosti jsem zkoušel i verze s worcesterem/sojovkou
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: kdysi jsem dávala ještě 1 uvařené vejce a trošku nadrobno nakrájené cibule - teď ne, muž klasicky uvařené vejce nemusí (a odhalí), já jsem u sebe opatrná na čerstvou cibuli
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SALUT:
    - klasická rybičková - 1 krabičku sardinek, ideálně v rajčatové omáčce, 1-2 lžíce másla, 2 lžíce žervé nebo Philadelphie, lžičku hořčice, lžíci kečupu, 1 okurku, sůl a pepř
    - tuňáková - 1 konzervu tuňáka, 1 Lučina nebo žervé či 80 g tvarohu, bílý pepř, sůl, 1-2 lžičky limetkové šťávy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam