• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    ENDER
    ENDER --- ---
    ENDER: Rybicky rozmackam vidlickou, pridam horcici, zamicham cibulku a okurky a nakonec pomazankovy maslo.
    ENDER
    ENDER --- ---
    Uzene sproty (pripadne jiny rybicky - treba tunak), 1 cely pomazankovy maslo, sul, pepr, horcice, najemno cibulka, okurky. Pripadne pridam trosku laku z okurek (par lzicek).
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    RUTHLESS: a tak fotila jsem to večer, tak to může zkreslovat ,-)
    KAREN: kéž by i u nás ,-) si ho tu pašuji potajnu
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ILLUZE: rybickovou už jsem dlouho nedělala, tunakovou děláme stejně
    KAREN
    KAREN --- ---
    KAREN: Jo a taky kopr, když mám! U nás je to naštěstí oblíbená zeleň...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAREN: jo citron, ten sem nenapsala...
    KAREN
    KAREN --- ---
    SALUT: Super je z uzenýho pstruha, s tvarohem (někdy používám lučinu, třeba k tuňákovi), třeba i jarní cibulkou a pepř, sůl. A asi do všech verzí přidávám citronovou šťávu. Procesuju vidličkou...
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SALUT: Jo uzená makrela + tvaroh, to bylo taky dobrý (už nevím, co dalšího tam přišlo, jestli vůbec, asi cibule?).
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    SALUT: uzena makrela je klasika. To je jasny, ale to je toho pak trochu vic.

    ILLUZE: mne ta fotka prisla jak spis sardelova pasta nez rybickova pomazanka. zvlastne tmava! Ale to bude ten kecup :-) a snad zadny tvaroh/zerve, ne?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    S2FI: za me stopro smalt. lip povede teplo podle me. nerez se bude pripalovat rekl bych. A neverim bych tomu na ohen teda.
    SALUT
    SALUT --- ---
    super, díky všem rybičkám. Vidím, že +/- stejné postupy:)

    Kámoš-labužník ještě použivá místo konzerv uzené makrely z pult. prodeje. Olivy/kapary taky občas přidám. Případně chilli/tabasco, když chci ostřejší + ze zvědavosti jsem zkoušel i verze s worcesterem/sojovkou
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: kdysi jsem dávala ještě 1 uvařené vejce a trošku nadrobno nakrájené cibule - teď ne, muž klasicky uvařené vejce nemusí (a odhalí), já jsem u sebe opatrná na čerstvou cibuli
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SALUT:
    - klasická rybičková - 1 krabičku sardinek, ideálně v rajčatové omáčce, 1-2 lžíce másla, 2 lžíce žervé nebo Philadelphie, lžičku hořčice, lžíci kečupu, 1 okurku, sůl a pepř
    - tuňáková - 1 konzervu tuňáka, 1 Lučina nebo žervé či 80 g tvarohu, bílý pepř, sůl, 1-2 lžičky limetkové šťávy
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    SALUT: Používám rybičky v rajčatové omáčce (šproty/sardinky/klidně i tuňáka). Tvaroh různý, poslední dobou ráda míchám ten ve vánočce a hrudkovitý. Nasekanou petržel a hotovo :). (Občas mrsknu i olivy/kys. okurky/kapary).
    KURE
    KURE --- ---
    S2FI: preferoval bych nerez, protože ten se neoprejská a můžeš ho drhnout čímkoliv, mechanicky i chemicky.
    Jenže vzhledem k tomu že je podezřele levnej, nebo přesněji stojí stejně jako ten smalt, tak je tenčí (vydedukováno z hmotnosti) což může způsobovat hot-spoty a připalování. Když je to tenký moc, se v tom na ohni i sporáku prostě blbě vaří.
    S2FI
    S2FI --- ---
    Chtěl bych si koupit kotlík na oheň na guláš atp. Poradíte pls, jaký materiál zvolit a ideálně důvod? Zvažuji nerez nebo smalt. Litinu bych ideálně nebral a měď mi nedává úplně smysl na tento účel, kdy to vytáhnu 1x za rok..
    Souprava trojnožka 1 m + kotlík nerez 10 l
    https://www.gulasovekotliky.cz/souprava-trojnozka-1-m-kotlik-nerez-10-l
    Souprava trojnožka 1m + kotlík smalt 10 l
    https://www.gulasovekotliky.cz/souprava-trojnozka-1m-kotlik-smalt-10-l
    díky
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    V zásadě postupuju jako Mar_tina, jen někdy místo tvarohu použiju kelímek choceňskýho pomazánkovýho másla. A když si chci jó debužírovat, do rozmačkanýho produktu na závěr šetrně zamíchám několik vařených vajec.

    Pak už je to spíš salát než pomazánka, ale tím si tu lahodu nebudeme kazit.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SALUT: kolik okapaných rybiček bez páteře, tolik tvarohu, pepř, trocha hořčice, trochu kečupu, jemně krájemná cibulka a jemně krájené kyselé okurky. A petrželová nať. Vše mačkám a míchám vidličkou, nemám ráda rozmixovanou strukturu.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SALUT: dvoje sardinky ve vlastní štávě, trocha másla (nebo někdy dáváme Palouček/Lučinu), malou cibuli, lžičku plnotučné hořčice, sůl, pepř a buď tyčák nebo "chopper"
    SALUT
    SALUT --- ---
    Jak děláš / děláte rybičkovou pomazánku? U nás je pravidelně na talíří, tak mě zajímají vaše recepty na tuhle ňamku
    ILLUZE:
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ILLUZE: ILLUZE: Aaaach…!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam