• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    FINSON
    FINSON --- ---
    Zrovna to sem nesu:


    SAMOUT: Napiš ohledně toho odpovědným osobám prosím, a klidně to nejez. Já se kvůli něčemu takovýmu hádat fakt nebudu. Tuku máme ve stravě dost i bez poctivých jogurtů.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    SAMOUT: Tohle neni zadna smakulada, tohle je dost pricetnej vyrobek.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Vanek kdysi pro takovyhle veci vymyslel velmi prilehavej nazev "smakulady".
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SAMOUT: Jako možná je to protimluv (jo, vím, že tradiční řecký jogurt je hodně tučný), ale varianta řeckého jogurtu bez tuku se tu prodává už léta. Viz např. https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/products/2001120871289?srsltid=AfmBOoo_BUx2IlofszpsfHkICjwu1_aX4mFbXImF2hffIDEfV4ooKW00
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    FINSON: Netucny recky jogurt je oxymoron. Tak bude je to recky, a tedy tucny, anebo je to netucny, a tedy ne recky.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    UNUX: wow
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A má závislost falešná humrová pomazánka (cekerovomrkvová) na opečeném chlebu s ořechy.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Pokračuji v objevování kaší - ovesná s ořechovým mlékem. Jednou s fíky, dnes s broskví, s mandlemi a skořicovou vanilkovým cukrem.

    FINSON
    FINSON --- ---
    QUANTI: Hrozně jednoduchý:
    250 g hladké mouky
    malá lžička kypřícího prášku
    půl lžičky soli
    => smíchat
    potom:
    lžíce oleje
    100 g bílého jogurtu (v receptu je obyč, já dal právě beztučný řecký a bylo to fajn)
    => smíchat, přidávat po troškách vodu a vyrobit "vláčné nelepivé těsto" - mně se lepilo jak vteřiňák, ale nějak jsem se s tím popral
    => přikrýt a nechat aspoň 15 minut odpočinout (tu dnešní várku jsme nechali přes noc a taky OK :-) )
    Potom brát přiměřeně velké kousky těsta, plácat z nich ca 1 cm tlusté placky a sázet je nasucho na nepřilnavou pánev, opéct z obou stran, až udělají puchýře
    => po vyjmutí z pánve lehce potřít olivovým olejem, ten lze navíc fotifikovat prolisovaným česnekem
    Nejlepší jsou samozřejmě čerstvé :-)
    Jinak aby bylo na oběd k tomu masu pro tři lidi a pár kousků zbylo, dělali jsme tu dnešní várku z dvojnásobného množství, než popisuju výše.
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    UNUX: Giomiky tu má mít ban.. po tom co dostal ban ve většině auditek si založil nový ID a spamuje to všude kde se dá.. sad story
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Dnes skromný oběd, spolustolovník se cpal daňčíma medailonama na své alma mater, kde byla nějaká sláva pro absolventy po 105 letech. :-)
    Květákovo dýňová polívka s chilli a kurkumou, omeleta ze zahrady - rajčata a kadeřávek.

    QUANTI
    QUANTI --- ---
    FINSON: Potřebuju recept na placky! :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Jak se pozná, že páteční ryba není připravená doma? Chybí indiánské prostírání kupované v USA, vyrobené v Číně. :-)
    Hospodskej candát s pečenou kořenovou zeleninou byl vynikající.

    FINSON
    FINSON --- ---
    Já zjistil, že mi ten dhal děla hodně dobře na trávení (no, asi jako čočka na jakýkoliv způsob :-) ). V týdnu jsem ho udělal znovu s rýží, tentokrát je do něj zamíchaný patizon od tchýně a mrkev, druhý den k němu poprvé zkusil vyrobit naan placky (s řeckým jogurtem v těstu), na ty se vrhla rodina a snědli ty placky jenom tak samotné a já jedl dhal s chlebem :-) Tak jsem dnes s pomocí ženy udělal těch placek podstatně víc a k tomu synkova oblíbená kuřecí prsa v HF...



    UNUX
    UNUX --- ---
    zeleninové nudle remjun s červeným misó
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MAR_TINA: Tak místo kompostu to jde narvat do sklenice jako kimchi a je po ní :D.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Málo platný, i slušný katolík má někdy chuť si krapátko zarebelovat. Takže dneska kuře na paprice natruc s bramborem, protože na knedlíky, těstoviny, rejži atd. vážně chuť nebyla.

    Omáčka super výživná, základ sádlová cibulová jíška a do toho postupně vývar a šlehačka, no však víš jak na to. Babička, dej jí Pánbůh věčnou slávu, by ze mě nejspíš měla radost, že se nešidím na kaloriích. Tak teď akorát sednout na kolo a vyrazit to zase spálit.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Tak se mi to, asi, dostalo na zahradu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Pěstování šruchy jsem doma zatrhla, protože je to nepůvodní plevel a strašně rychle se šíří. Před pár lety toi přišlo do módy a už jsou tím zahrady zamořené, pleju to pořád. Zakořeňují i poletující úlomky, nejen semena.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    FERRYH: Je to takové slané, slizké (listy jsou ála tlustice, obsahují gel) a křupavé. Švagrová nad tím úplně skákala, že to v doma v Turecku hodně používají a že to tu roste takhle samo :).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam