• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    VELCORO: Nápodobně.
    A aby toho “dietního” nebylo málo, v sobotu smaženky.

KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    JAJITA: Ježíš, sorry, tak nejen dlouhé vedení, ale už jsem i jak vydlabaná dýně:D. No, prostě podzim, dětičky ve škole, hehe :D.
    Jinak jo, ta jablka jsou vděčná, se skořicí/kardamomem, různýma ml. výrobkama (jogurt, tvaroh, cottage), rozinky, ořechy, vločky.. všechny možný varianty. Kydanec do misky, nebo navrstveny do skleničky. Máme toho plný sklep 🤣
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    KAIAFOX: Klídek ;-)
    Zaujal mě tvůj dezert, zavařená jablka mám a nevím, co s nimi...
    A ty talíře z IKEA mám taky a do myčky (45 cm) mi normálně vlezou, ale je fakt, že mám asi zvednutý ten horní koš.
    BSB
    BSB --- ---
    SPIKE411: Cylindr!
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    JAJITA: Teď mi to teprve docvaklo.. :D. Hele, zvykla jsem si jist z hlubokých talířů, protože ploché máme z IKEA a jsou velké jak kráva, že se ani nevejdou do IKEA myčky (kdo tohle vymyslel🙄), tak z nich nerada jím. Zbytek rodiny je používá. Ty malé jsou zase moc malé a tohle je akorát a nemám to jídlo rozprsklé daleko od sebe... ale kupodivu jím normálně příborem ;).
    FAITH
    FAITH --- ---
    SPIKE411: Takze v korejskych filmoch klamu?
    Dobre, budem si tam musiet zajst.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Pokud ti to ještě nedošlo, tak typicky se jí právě lžící.
    S paličkama budeš vypadat přinejmenším divně.
    Ale zas jestli nic jiného po ruce není…
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    FAITH: No shit.
    FAITH
    FAITH --- ---
    SPIKE411: Skus, ide to :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    MUTHA: Vím, no. :)
    FAITH: No nevím. :)
    FAITH
    FAITH --- ---
    SPIKE411: Tak na nu si zoberies nastroj k tomu urceny :)
    Zasadne palickami (hulkami)
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    SPIKE411: korejci pribor nepouzivaj, jen hulky a lzici
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Moc si nedovedu přestavit, že bych jedl třeba smaženou rýži s kimčchi příborem no. 🙃
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Su staromódní kus a estét, co si potrpí na stolování aj ve všední den. Když chce někdo bagrovat, tak ne, pokud byl pozván ke mému stolu.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    SPIKE411: Bavíš :D
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Doufám, že kdo trpíte tímto žalem, na veřejnosti také chodíte slušně oděni, pánové v třídílném obleku s buřinkou na hlavě atd.
    FAT
    FAT --- ---
    Já jím, z hlubokého talíře, lžicí jen několik hlavních jídel - rajská s těstovinou (knedlíkem), koprovka s knedlíkem (bramborem), hovězí guláš s chlebem, buřtguláš. Ale jen doma, nebo když jsem v práci sám. Na veřejnosti sice trpím, ale jím spořádaně "knižkama pod pazuchami"...
    :-)
    MUTHA
    MUTHA --- ---
    FINSON: tak kdyz uz zminujes lepsi zazivani, tak pri "bagrovani lzici" clovek potencialne ji rychlejc nez priborem, coz by mohlo bejt min zdravy: Eating Speed, Eating Frequency, and Their Relationships with Diet Quality, Adiposity, and Metabolic Syndrome, or Its Components
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Někdo jí jako neandrtálec, jiný tak přemýšlí. :)
    FINSON
    FINSON --- ---
    Mě to teda nechává emočně úplně chladným, ale jsem trochu zvědavý. Osobně vedu přístup, že mě v první řadě zajímá, jestli je to zdravé a efektivní, a pak teprve koukám na estetiku - takže i na jezení pokaždé příborem podle etikety se dívám s otázkou, k čemu přesně je to dobré. Jasně že je "správné" a společensky vyžadované to umět a použít to např. v restauraci, ale jaké zdravotní benefity bude mít, když si doma játra s rýží dám na plytký talíř a sním to způsobně vidličkou a nožem s rukama u těla podle Špačka, navíc nad to, než když si to nakydnu do hlubokého talíře a odbagruju to lžící? Pomůže to lepšímu zažívání?
    Chápu, že někomu to navodí psychickou pohodu, ale to je právě individuální záležitost, kvůli které nevidím důvod tlačit to plošně...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam