• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    DOCKINEZ: jojo, zelí až nakonec a brambory se normálně uvaří.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SAMOUT: Mně taky, nikdy jsem s nedovařeností brambor neměl trabl.

    Jenže to bude mít tu příčinnou souvislost, že když už vařím brambory přímo v polívce, tak zelí dávám do hrnce až po uvaření brambor :)
    FINSON
    FINSON --- ---
    Jinak teda ještě doplním info, že tu patizonovo-rajčatovou omáčku jsem řádně dochutil indickým kořením, i právě proto, že ten patizon sám o sobě chutná dost nijace.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    Diky, tusila jsem to:))
    FAT
    FAT --- ---
    SARAJ: Ne, ani smažený ne. Jednou a dost na celý zbytek života.
    :-)
    KAREN
    KAREN --- ---
    SARAJ: Ne. ,D
    Nejlepší mi přišel asi v dětství, když byl obalenej jako řízek - ale v trojobalu projde ledacos, že .)))
    FINSON
    FINSON --- ---
    SARAJ: Ne. Cpu ho tam na sílu, aby se zkrmil. Jinak bych tam měl radši cuketu. Tchýni prý chutná pečený s trochou oleje, česneku a sýra, to asi nebude špatné na chuť, ale k obědu bych se toho nenajedl a nemá to rozumný poměr makroživin.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Jo a v obojím je ještě trocha výpeku z vepřové panenky 🙂
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    FINSON: patizon jsem nikdy nevarila. Stoji to za to?
    FINSON
    FINSON --- ---
    Zítřejší oběd do kanclu: Patizon od tchýně, cibule, česnek, passata, stejné kuře na kostky. Kuřete na kostky mám ještě asi čtvrt kila a patizonů je u tchýně asi čtvrt tuny.

    FINSON
    FINSON --- ---
    Dnešní oběd na homeoffice: Lišky, cibule, smetana, špagety, někde pod liškama je i kuře na kostky.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A už se vaří další polívka. Rajčata, zelenina, cizrna a kapusta. Ještě do ní přijdou chlebové kostičky.

    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    LORD_DE_SEIS: Jestli bych za neco vesel kuchare za koule do pruvanu, tak to jsou nedovareny brambory😀. Fakt nejsou dobry. Mne se teda vzdycky dari je v zelnacce / kyselici bez problemu uvarit do mekka.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    DOCKINEZ: taky jsem na sobotu vařila zelňačku pro 12 lidí :)) ale to jsem nestihla vyfotit, jak to bylo rychle pryč :D
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LORD_DE_SEIS: Já je vařím extra hlavně kvůli tomu, abych mohl polívku případně zamrazit.
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    DOCKINEZ: já mám rád ty brambory v zelňáčce nedovařený - a právě proto že se v tý kyselý vodě nikdy neuvařej, mi to konkrétně v té zalňačce kdovíproč vyhovuje - jsou takový "al dente" a má to taky něco do sebe ;-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Taky u nás už začaly polévky. Jíme je lžící.

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DOCKINEZ: Ta je ale úplně!
    VELCORO
    VELCORO --- ---
    DOCKINEZ: Zitra budu mit kocovinu jak debil, tak se s timhle a dvouma agentama stav dik. :D
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Včera bylo sice lezavo, ale zato chcalo. Co s takovým počasím? No jasně, chce to nějakou výživnou polívku!

    Takže tentokrát zelňačka s hromadou slaniny, suchou klobásou, zbytkem krkovice, hromadou hub a zakysankou. Někdo tomuhle bílýmu stylu říká kyselica, nemám s tím trabl.

    Brambory vařený sólo, aby se to nekomplikovalo.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    VELCORO: Nápodobně.
    A aby toho “dietního” nebylo málo, v sobotu smaženky.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam