• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    HOMOLOVKA
    HOMOLOVKA --- ---
    BRUKEV: to by nebyl problém, na talíři to za mě byla poslední příčka.))
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    HOMOLOVKA: tuším, co by dozor sežral jako první.
    HOMOLOVKA
    HOMOLOVKA --- ---
    Šťouchačky, pepřovo žamiponová omáčka a nějakej ten kus vepře... Dneska to mám i s dozorem.))

    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    BOTA01: Vypadaji krasne. Jak je delas?
    BOTA01
    BOTA01 --- ---
    BOTA01
    BOTA01 --- ---
    Francouzska nirvana. Stihl jsem to vyfotit pred prvnim zaberem lžice ;)
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    Nedělní oběd - pečená kachna, zelí a bramborobatátožitnošpaldový knedlík.

    DEFILA
    DEFILA --- ---
    zboznuju podzim jako rocni obodbi, muzu vzit morkovekosti a hovezi maso a udelat vyvar tak, ze se skoro leskne ... k tomu topinku a morek z tech kosti, je proste laska :).
    Zlucnik uz mi doktori vzali, tak me nema co trapit :)

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Ve středu jsem byl naposledy na houbách, než začne mrznout, takže dneska postní bramboračka.

    WERKA
    WERKA --- ---
    Polévka z dýně hokkaido s kokosovým mlékem a zázvorem

    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ACIDQA: takže opět vysekávám poklonu. Ty tvoje obloženochlebové brunche/snídaně/večeře jsou luxus. Moc se mi to líbí, já na takhle pestrou směsici nemám trpělivost tvořit.
    DEFILA
    DEFILA --- ---
    ACIDQA: Smartwool ponožky? Oh!
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    ACIDQA: úžasný! Moc děkuji <3
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    RUTHLESS: s vejcema, ale nemám čas to teď zformulovat. :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ACIDQA: a s čím chceš poradit?
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    BERRUNA: No, recept... :)
    Maso na malé kousky jsem si naložila do směsi koření (dávám od oka): zázvor, česnek, sůl, bílý pepř, sečuánský pepř, chilli a tak dvě lžíce sezamového oleje. Pak to zasypu škrobem nebo tapiokovou moukou, aby se to jakože "obalilo) a "osmažím" asi na 1cm nějakého neutrálního (slunečnicového) oleje. Maso přendám na papírovou utěrku, nechám odsát tuk a mezitím si vytřu pánev do sucha.
    Do suché pánve přidám tak dvě lžíce medu, přisypu od oka (řekla bych, že klidně další dvě lžíce) třtinového cukru a těsně před karamelem zaleju troškou rýžového vína, které nechám vyvařit. Pak přileju sojovku (stačí zelenej kikoman, kterej je míň slanej), nechám taky trochu odpařit (mezitím mi měkne maso a vařím rejži), ochutnám, podle chuti naperu chilli papričkou, naředím vodou s trochou škrobu nebo tou bílou vodou z rejže a zahustím na "sliz".
    Ochutnám, dochutím podle nálady (někdy je třeba dosladit, někdy přidat víc chilli, málokdy přisolit, případně naředím vodou.

    Podávám s rejží nebo nudlátorama, zasypu nějakým sezamem nebo nasucho opraženejma arašídama/mandlema, co mám zrovna doma, zasypu koriandrem (kdo ho nenávidí, prostě tuhle část vynechá), nějakým klíčkem a podle chuti dokápnu limetou. Hotovo.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    KAREN: Normálně je na talíři i hromada zeleniny.. omáčku dělám až teď, když jsou houby, jinak je moc nemusíme. Oni jsou zvyklí od mala :).
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    ACIDQA: měla bys recept, prosím pěkně?
    KAREN
    KAREN --- ---
    KAIAFOX: Závidím baby, co je ochotný jíst takovou omáčku .))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ACIDQA: syp to sem ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam