BERRUNA: No, recept... :)
Maso na malé kousky jsem si naložila do směsi koření (dávám od oka): zázvor, česnek, sůl, bílý pepř, sečuánský pepř, chilli a tak dvě lžíce sezamového oleje. Pak to zasypu škrobem nebo tapiokovou moukou, aby se to jakože "obalilo) a "osmažím" asi na 1cm nějakého neutrálního (slunečnicového) oleje. Maso přendám na papírovou utěrku, nechám odsát tuk a mezitím si vytřu pánev do sucha.
Do suché pánve přidám tak dvě lžíce medu, přisypu od oka (řekla bych, že klidně další dvě lžíce) třtinového cukru a těsně před karamelem zaleju troškou rýžového vína, které nechám vyvařit. Pak přileju sojovku (stačí zelenej kikoman, kterej je míň slanej), nechám taky trochu odpařit (mezitím mi měkne maso a vařím rejži), ochutnám, podle chuti naperu chilli papričkou, naředím vodou s trochou škrobu nebo tou bílou vodou z rejže a zahustím na "sliz".
Ochutnám, dochutím podle nálady (někdy je třeba dosladit, někdy přidat víc chilli, málokdy přisolit, případně naředím vodou.
Podávám s rejží nebo nudlátorama, zasypu nějakým sezamem nebo nasucho opraženejma arašídama/mandlema, co mám zrovna doma, zasypu koriandrem (kdo ho nenávidí, prostě tuhle část vynechá), nějakým klíčkem a podle chuti dokápnu limetou. Hotovo.