úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Rádi jíme...
I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
rozbalit záhlaví
Z_RYBY_KOST
---
---
19:07:41 15.11.2024
1 odpověď
SAMOUT
: Třeba mají ti internetoví kuchaři jednorázové avokádové nože :D
Já tu pecku z nože pak sklepnu/srazím o hranu kompostové misky. A jo, někdy to jde trochu hůř, když se do tý pecky moc rozmáchnu.
Zkoušel jste někdo avokádo tepelně upravit?
SAMOUT
---
---
18:52:31 15.11.2024
1 odpověď
+9
Z_RYBY_KOST
: "Nuz zaseknu do pecky". To je figl vsech televiznich a internetovych kucharu. Zajimavy je, ze nikdy neni ve videu videt jak tu pecku z toho noze sundavaji. Tuhle jsem na to musel vzit palicku na maso. Asi mam moc ostry noze, ktery zajedou prilis hluboko 😀.
VELCORO
---
---
18:46:54 15.11.2024
+1
Z_RYBY_KOST
: Asi kupuju spatny avokada, ale diky.
Z_RYBY_KOST
---
---
18:44:11 15.11.2024
2 odpovědi
VELCORO
: jak píše Mar_tina. Rozkrajuji jen zralá, na omak lehce měkká, avokáda. Ostrým nožem rozpůlím, nůž zaseknu do pecky a vyndám ji, a pak už jen prstama oloupu slupku stejně jako třeba u mandarinky.
KOCHANSKA_CH
---
---
16:09:39 15.11.2024
+8
Okouník mořský, pečené zeleniny s tymiánem a hodně česnekový dip.
MAR_TINA
---
---
15:53:33 15.11.2024
+4
VELCORO
: koupíš zralé (ready to eat), rozpůlíš ho a kůži mu prostě stáhneš. Když to nejde samo, tak lžící, ne nožem.
VELCORO
---
---
15:43:28 15.11.2024
2 odpovědi
-1
Z_RYBY_KOST
: Prozrad mi pls jak jsi oloupal/a to avokado tak ciste.
BRUKEV
---
---
14:12:09 15.11.2024
1 odpověď
+1
Z_RYBY_KOST
: ze všech stran na mě útočí fotky pokrmů s avokádem. Takže asi musím někde sehnat tuhle zelenou plodinu také.
Z_RYBY_KOST
---
---
9:51:07 15.11.2024
2 odpovědi
+14
Lenivé ráno s batoletem
QUANTI
---
---
7:53:26 15.11.2024
+1
KOCHANSKA_CH
: Díky!
KOCHANSKA_CH
---
---
7:23:58 15.11.2024
1 odpověď
+5
QUANTI
:
- 200 g jemně strouhaného celeru
- 2 žloutky, z bílků sníh
- špetka sole
Smícháš celer se žloutky, jemně zapracuješ sníh a 4 - 5 minut vaříš v mikrovlně. Já na to mám speciální knedlíkovací nádobu do MW z Tescomy. Dá se použít vymazaný hrnek.
QUANTI
---
---
21:56:16 14.11.2024
1 odpověď
+2
KOCHANSKA_CH
: Prosím tě, když jsme u nízkosacharidů, ty občas děláš nějaké zeleninové knedlíky nebo tak, nepletu se? Jsem bez počítače a špatně se mi vyhledává, neměla bys postup?
MAR_TINA
---
---
21:51:00 14.11.2024
+8
U nás je oranžový čtvrtek
KOCHANSKA_CH
---
---
21:22:31 14.11.2024
+2
ILLUZE
: Spíš je malý Zelený čtvrtek. :-)
ILLUZE
---
---
20:28:22 14.11.2024
1 odpověď
+9
Asi je něco ve vzduchu, u nás také špenát - s lososem a rajčaty ,-)
BOTA01
---
---
19:51:08 14.11.2024
+21
Knedliky ke kačce na vikend. Zakladem je opect rohliky na spouste masla ;)
KOCHANSKA_CH
---
---
15:13:19 14.11.2024
1 odpověď
+20
DOCKINEZ
: Taky se hlásím do klubu "Špenát".
Dnes inženýr Kralík spal v CrockPotu v pyžamu z pančety, před podáváním byl zbaven kostí. Příležitost přiložit opečenej bramorovej knedlík promarněna nebyla, půjčila jsem dva na můj nízkosacharidový talíř kvůli fotce. :-)
DOCKINEZ
---
---
13:36:54 14.11.2024
+2
LORD_DE_SEIS
: Bramborový špalíčky jsem měl k výpečkům včera, halušky předevčírem.
Změna je fajn.
LORD_DE_SEIS
---
---
13:12:38 14.11.2024
1 odpověď
+1
DOCKINEZ
: ta záměna bramborového knedlíku za brambory mi přijde jako promarněná příležitost :-)
DOCKINEZ
---
---
13:06:58 14.11.2024
2 odpovědi
+21
„Ano, mám rád špenát, jak jste to poznali?“
Výpečky, brambory a listovej špenát s velouté a česnekem podle Kuchařky pro dceru.
BRUKEV
---
---
8:24:18 12.11.2024
+2
MAR_TINA
: vcera jsem zrovna zadelil misticku pickles, zeli v kamenaku uz dokvasilo, spoko. A pokud mi msice nesezerou zeli ve skleniku, bude i kimchi.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam