• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    FAT: dělám normálně celý život jenom stehna na soli v Remosce a je to úplně ok. Důležitý je mít na tom tu kůži, protože ta se vypeče na šťávu.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    FAT: Věřím tomu, že ne. Viděl jsem teď nedávno recept na kuře podle M.Hazan, kdy se kůře rozpůlilo a pod něj nakladli citróny a bylinky s tím, že šťávy zase navzlínaj nahoru, to mě zaujalo.
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    FAT: Kure na soli jsem uspesne pekla i jako kusy kurete na pekaci, pulku kurete v celku jsem nezkousela
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    FAT: Skoro si troufnu tvrdit, že bude, protože tam nezůstane ta šťáva. Ale empiricky ověřené to nemám. Upekla bych ty půlky jak jsem zvyklá, na kořenové zelenině (nebo balíčku mražené, když nic není) a s touhle úpravou počkala na menší exemplář.
    FAT
    FAT --- ---
    Ahoj, dělal jste někdo kuře na talíři nebo kuře na soli? Měl jsem na to chuť a koupil jsem kuře. Jenže mělo asi 2,5 kila. Rozpůlil jsem ho a ptám se: když to budu chtít udělat jedním z těch způsobů, nebude vadit to rozpůlení?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ACID:
    Mushroom Risotto Recipe - Love and Lemons
    https://www.loveandlemons.com/mushroom-risotto/

    Akorát jsem měl jen hlívu a hnědé žampiony.
    A místo čistě zeleninového vývaru/bujónu, kterého jsem měl doma už jen jednu kostku, jsem tam přidal ještě kostku houbového a půlku kuřecího, která mi zbyla z nějakého minulého vaření.
    Žampiony na ozdobení navrch jsem si osmahnul zvlášť.
    ACID
    ACID --- ---
    SPIKE411: jak ho děláš? Vypadá skvěle
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GRANTORINO: Ty jo, budu se tam po tom muset podívat. Díky za tip!
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Včera uvařeno, dneska druhé kolo.

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Nestíhám teď vařit nic speciálního, co by bylo nutný sdílet :)) ale byla jsem nucena večeřet nouzově v obchoďáku na Zličíně a tak jsem poprvé zkusila hovězí ramen v tom jejich food courtu a teda luxusní a mega porce. Asi si to zkusím dělat i doma, na zimu ideální 👌

    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    GENEVIEVE: díky, to vypadá dobře a docela jednoduše. Já se těch asijských jídel trochu bojím, nemám s nimi moc zkušeností a asi mě odrazuje, že na to potřebuji trochu jiné suroviny než mám běžně doma. Ale už jsem si říkala, že nějaké to Pho Bo nebo Bun Bo Nam Bo potřebuji zkusit, tak si naplánuji nějaký asijštější nákup ;)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Z_RYBY_KOST: Ja nejradeji hovezi dam nejakemu spolustolovnikovi, ale napadlo me jeste nejaky proste umlit a jet recepty na mlete.
    KAREN
    KAREN --- ---
    Z_RYBY_KOST: hamburger, pho
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Z_RYBY_KOST: na houbách, po burgundsku, guláš
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Z_RYBY_KOST: Trhaný hovězí/ semlít na kuličky, upéct v troubě a zamrazit.. ideální mealprep do práce/rychlý vaření.
    Ještě bych přidala Bourgignon a Boloňskou.
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    Přistálo nám doma 20kg krávy, takový průřez, od všeho něco. Na plotně se táhne vývar, na zítra je připravený guláš. Zbytek už pěkně zavakuovaný v mrazáku.

    Co máte rádi z hovězího? V plánu jsou stejky, rajská, svíčková, koprovka, stroganov, roastbeef, španělský ptáčci,... Co ještě?

    Dnešní stejk s pepřovou omáčkou a pečené brambory.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A dnes čína s hovězí veverkou - musela jsem si spravit po včerejší návštěvě místní nové “vietnamské” restaurace. Netuším, proč je na netu oslavována - regulérně si myslím, že to mé byl polotovar, děcka vyfasovala kuřecí řízek s nudlemi.

    A dnes večer avokádem s vejcem na opečeném chlebu s uzeným lososem.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Ovesná kaše s kaki a skořicí, pórková polévka s jamónem.

    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Křenovka od id DANKLAR.

    Moc dobrý to měl!

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam