• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO: ne tak pardon, mea culpa,... minitrouba je něco jiného, toto se ofiko nazývá elektický pečící hrnec
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MOODYCAT: My si teď k Ježíšku nadělili novou "Remosku", tedy Pečenka /hroznej název/, tedy kopie Remosky od Ety a je to větší velikost, plno věcí k tomu a jedeme v tom teda zase dost, skoro každý den a ta dvě menší kuřata rozložená by se tam vešla hádám.. že se tomu říká minnitrouba, jsem nevěděla :)
    jinak my nepečeme, ale třeba takové ty polotovarové croissanty v tom pro děti muž dělal k snidani... tak hádám, že by to i šlo v menší míře
    https://www.datart.cz/ETA-Elektricky-pecici-hrnec-ETA-Pecenka-MAX-0133-90010.html
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KOCHANSKA_CH: Na minitroubu prave staci i mala taska Ikea, v pripade potreby premistovani :). Je to jak mikrovlnka :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Králičí zadní, z CrockPotu, se špenátem.

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MOODYCAT: Než jsem se dočetla k předsíni, tak jsem tě viděla, jak nakládáš troubu na dvoukolák a jedeš vařit. :-)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KURE: Popravdě nezkoušela, protože jsem si pořídila ten knedlíkovač.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Tady jsem třeba dával recept na cheesecake. :)

[SPIKE411 @ Horkovzdusna friteza]
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    RUTHLESS: Akorat ze HF je vic mala horkovzdusna trouba nez friteza :-D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Tak ono je to už v názvech.

Friteza

Trouba

Podle mě je to všem jasný. Nebo jako kdo chce péct ve fritaku, tak je asi stejnej kuchař jako autor ty klobásovy omáčky vedle :-)

Smetáčkem a lopatkou taky nebudu vytírat, zejo.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    HF je jakoby fajn, kdyz primarnim cilem cloveka je smazeni a podobny cinnosti, jasne, ze se v tom daji delat jiny veci, treba i peceni vseho druhu, ale na to clovek musi modifikovat svoje cinnosti a ocekavani, zatimco v mini troube dela vse, jak je zvyklej, akorat je to trosku mensi :).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MOODYCAT: jenže ty jsi nedoceňovaná bohyně. A dávej nám sem fotky ;)
    KURE
    KURE --- ---
    FAT: ono to asi neni slany vs sladky. ta HF je dobrá v tom něco relativně zprudka ofouknout horkym vzduchem.
    Ale blbě se v tom bude pomalu dusit a nebo něco co potřebuje vysokou teplotu 200+
    Rozumná trouba má širší použití.
    Náhradu trouby spíš MOODYCAT
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    S prenosnou troubou, dvoukolakem a 30cm pracovni plochy v predsini jsem zvladla udelat treba rodinny brunch nebo narozeninovou trichodovou veceri pro 6 lidi :)
    FAT
    FAT --- ---
    MOODYCAT: Je pravda, že sladké peču velmi, velmi zřídka. Já jsem spíš na slané.
    😉
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    FAT: Jako nahradu trouby jsem mela prenosnou troubu, z Lidlu za asi 1800 Kc.
    HF mam take z Lidlu a spokojenost, avsak troubu mi to nenahrazuje, napriklad na sladke peceni apod.
    FAT
    FAT --- ---
    KURE: Díky za postřeh, doufám, že nikdy nebudu muset HF používat pro vaření oddílu skautů. Sporák s troubou zůstane na svém místě.
    😉
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: naplníš hrníček z 3/4, postavíš to hrnce s vodou do cca 2/3, vaříš pod pokjlicí 15 -20 minut, můžeš testovat špejlí
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KURE: jasne, ale kvuli nejaky podelany HF prece nebude grafik shanet nekde 4 krepelky, aby mu je nekdo udelal. To zmensi kurata :-)
    KURE
    KURE --- ---
    RUTHLESS: možný to je, ten obrázek vypadá divně, ale křepelka fakt vypadá jako strašně maličký kuře a jsou dvě do 400g.
    (na chuť to neni nic zvláštního, je to piplačka obírat, ale v rámci nějakýho slavnostnějšího jídla to je celkem pěkný na talíři)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DOCKINEZ: no jasne, jen mi to prislo trochu komicky :-) lehky klamani spotrebitele (a navic si teda myslim, ze je to normalni kure, jen zmenseny ve photoshopu)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam