• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIHorkovzdusna friteza
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Hledal jsem něco jiného, všiml jsem si pár receptů zmiňujících horkovzuch, některé mě zaujaly, tak si je tady odložím (i s dalšími, které zmiňují airfryer).

    Airfryer Salmon Skewers Recipe | Verna Gao
    https://www.vernabanana.com/recipes/airfryer-salmon-skewers

    Healthy Air Fryer Samosas Recipe | Verna Gao
    https://www.vernabanana.com/recipes/healthy-air-fryer-samosas

    Miso Salmon on Soba Noodles Recipe | Verna Gao
    https://www.vernabanana.com/recipes/miso-salmon-on-soba-noodles

    Taiwanese Fried Chicken Recipe | Verna Gao
    https://www.vernabanana.com/recipes/taiwanese-fried-chicken

    Chinese Five-Spice Chicken Recipe | Verna Gao
    https://www.vernabanana.com/recipes/chinese-five-spice-chicken

    Gochujang Pork Belly Recipe | Verna Gao
    https://www.vernabanana.com/recipes/gochujang-pork-belly
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Jo kukurice. Dala jsme tam tu rozmrazenou z globusu podle navodu na obalu, kdyz se to dodelalo, dala jsem do misky s maslem a posolila a mnam!
    CHOCHA
    CHOCHA --- ---
    Dneska vajíčkové muffiny. Dík

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ILLUZE: Pecka, taky jsem zkusil.

    Díky
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Taky jsem si lilek upekla teď v HF. Pak jsem vrstvila s mozzarelou a rajcatovou omáčkou, navrch parmezan, podle receptu z kalendáře od Grusovky. Zatím to čeká v lednici jako polotovar na finální zapečení.
    Lilek chce to předpečení s olejem, jak píše Zuzka.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: Lilek se musí nejdřív upéct/usmažit a pak něčím nasáknout.

    A tohle je neskutečně dobrý.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: Ja lilek nerada, ale tohle bych skoro zkusila
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Lilek!!!

    Na sečuánský jsem krájela silnější špalíky, trošku je poolejovala a na 12 min na 180˚C

    Následný recept pak zde https://nuselskakuchta.blogspot.com/2017/01/secuansky-lilek-yu-xiang-qie-zi.html

    Na trošince tuku česnek, bílu část cibulky, chilli papričky a zázvor, přidat mleté maso a chilli pastu - buď douban a nebo gochujang, přinejhorším sirachu a miso. Přilít omáčku - voda + víno+ sojovka + černý ocet + cukr + sůl. Spíš řidší, nechat chviličku provařit a hodit tam ten lilek. Posypat zeleným od cibulky, případně koriandrem.

    K tomu rejži.

    Bez masa bych tam dávala směs nasekaných žampionů a tofu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jinak mladá kukuřice z pole - ještě v listí - 20 minut na 180 °C - výsledek stejně dobrý, jako když ji zahrabete na podobnu dobu do popela.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Platýs se upekl aj ve dvou vrstvách. Nechtělo se mi prasit druhou mřížku.

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ja dnes rozmrazuju ty kukurice z globusu na vecer, tak uvidime
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    S2FI: Koupila jsem předvařenou vakuovanou v akci na Rohlíku.
    CHOCHA
    CHOCHA --- ---
    Vaječný muffiny musím vyzkoušet. Přemejšlel jsem jak tam udělám omeletu tak tohle je lepší. Dík
    S2FI
    S2FI --- ---
    ILLUZE: předvařená nebo syrová? Nějak si nedovedu představit, že by na syrovou kukuřici stačilo 8 min..
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: Já jsem tam dala automatický program, co je tam předvolený, ale určitě ještě budu experimentovat
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: Vajíčka mi na 180 mi to fungují víceméně jako ve vodě - tedy na měkko 5 minut, na hniličko 6-7 minut na tvrdo 9. Studené z ledničky, povětšinou M velikost.
    SIOLA
    SIOLA --- ---
    KASUMI: Pecka! Jako vajíčkový maniak rozhodně zkusím :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Ja delala vcera vajicka a dnes vajickove muffiny
    Vajicka cca 12 min na 120 stupnu myslim, delala jsem dve a jedno bylo trosku min nez to druhe, jeste by to mohlo byt o trochu min udelane, ale i tak ok
    Muffiky 10 min na 190 a byly akorat

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Zatím top kukuřice, co jsem jedla, je z fritézy. V troubě mi přijde vysušená, na grilu ji umí málokdo, aby nebyla připálená. Bohužel foceno až po vychladnutí (zapomněli jsme se na zahradě), jinak má krásnou a plnou strukturu.
    8 min na 190 stupňů.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam