• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já se přidám k vejcím.
    Chinese steamed eggs

    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    Dnešní vejce v chlebu, samozřejmě s hromadou zeleniny.

    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    Včerejší omeleta s hromadou zeleniny

    N_I
    N_I --- ---
    po čase som zrobil zelenina kari

    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    TOOMIX: Dekuju, udělala jsem takto podle návodu, jen jsem vypek s cibuli a slaninou mixla a přidala hořčicí a smetanu.

    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    ILLUZE: krásné, ostatně jako vždy! Byl by prosím pěkně recept na tu čínu s králičími játýrky?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Tohle ukládám spíše pro sebe, v mobilu se mi to pak blbě dohledává, na Nyxu to je jednodušší,-)
    O Vánocích jsem byla líná se patlat se zbytky lineckého těsta a zbyly mi ořechy a rybízová marmeláda. Tak jsem jsem to nějak všechno dala dohromady, podlila to rumem a tenhle druh mizel před očima.
    Tak pro příště ,-)

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    V poslední době změnou práce moc nestíhám. Musím si vařit do práce jídlo, rodina to kvituje pozitivně.
    Kombinuji, jak se dá, aby s tím bylo bylo co nejméně práce.

    Tentokrát v hlavní roli králík:
    - se zelím (s jablky a skořicí) a bramborovými knedlíky
    - čína s králičími játýrky a kuřecími stehy, s čínskými nudlemi a kořenovou zeleninou
    - králičí vývar s rýžovými nudlemi

    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    Jeden ranní, bezlepkový, makový ;)
    Makový dort s citronovým mascarpone | Děvče u plotny
    https://devceuplotny.cz/foodblog/makovy-dort-s-citronovym-mascarpone

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Zas je tu pátek a s ním růžovej pstruh.

    SM3
    SM3 --- ---
    Nevařil jsem, ale bylo to fajn :)

    FERRYH
    FERRYH --- ---
    MAR_TINA: to uz po me chces moc odborne rady!! nejsem zadnej farmar... 🤔
    kazdopadne pokud to nekdo z tech smajliku nepochopil - tak to byl zert... 😉
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FERRYH: a seno dáš pod postel nebo do spajzu?
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    GALE: lidi tam mivaji docela slusnou zeleninovou farmu ... tak proc ne kraliky? zaderou docela malo mista a ty balkony jsou slusne vysoke... :O) kolik by se veslo kotcu? 6-8 -- odhaduji, jen na jedne strane balkonu :O))
    GALE
    GALE --- ---
    ENDER: Dělali jsme na balkoně zabijačku. Dát tam králíkárnu, to bychom byli za magory tuplem.
    ENDER
    ENDER --- ---
    GALE: Na balkon se kralilarna vejde :)
    GALE
    GALE --- ---
    RUTHLESS: To bych ráda zkusila, ale neprojde to u muže. Je to jeho dětské nejoblíbenější jídlo a nesnese jakékoliv změny.
    GALE
    GALE --- ---
    Koukám, že králík na hořčici je jak bramborový salát. Každý má svůj recept. Tohle jídlo jsem poznala až v dospělém věku, protože v pražském paneláku se králíci běžně nevyskytují a všichni mí příbuzní jsou také z pražských paneláků.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GALE: a hodne cibule pod to :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    VSICHNIMAME: mám jen to, jak ho dělám já:

    Králíka vcelku bez hlavy a vnitřností, slaninu/špek, úzkým nožem nadělat díry a zastrkat klíny (dobrý je, když je ten špek zmrzlý, líp se tam tlačí). Do každé díry ještě kousek stroužku česneku. Do velkého zapékacího hrnce na dno na kostičky slaninu/špek, hodně cibule, chvilku nechat opékat. Pak vzít králíka, ze všech stran rukama pomatlat hořčicí (dijonskou, ale funguje jakákoliv), no a pak tak na 150°C pod pokličkou do trouby na třeba 3 hodiny, na konci odkrýt poklop a ohulit pro kůrku. Dobrý je taky cca v půlce toho králíka otočit na druhý bok.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam