• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    I zdravé jídlo umí být opravdu chutné - aneb Receptář těch, co si jídla užíváme -:)
    Vítány fotky, recepty, tipy na stravování.
    rozbalit záhlaví
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ILLUZE: díky :)!
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GRANTORINO: Je to stejné těsto - uvařené, najemno nastrouhané brambory, vejce, hrubá mouka a špetka soli.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KAIAFOX: co to je, čekankový puky? Ty jsem ještě neměla, tak hádám :)
    ILLUZE: tak to měl muž předevčírem něco podobného, šulánky s mákem, jenže polotovar.

    A vyhrožoval, že se budu muset naučit zapečený bramborový šišky se strouhankou.. Že mu to dělala maminka. No já ani jsem to možná nikdy nejedla tyjo... Natož, abych věděla, jak se to vaří.
    Vaří to se ty šišky normálně jako bramborový knedlíky? A je to stejný těsto?
    ACID
    ACID --- ---
    POHODAVOLE: Recept nebo tak? :)
    FAT
    FAT --- ---
    KOCHANSKA_CH: Mně se to taky moc líbí. Takže v tom jedeme společně...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Já to palcuju, i když to vůbec nesmím jíst. :-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Právě teď ,-) Bramborové šišky s povidly a mákem.

    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    Syn mě donutil koupit "ten žlutej salátek" a já pak musím vymýšlet, co s tím :D (improvizace ze zásob na horský chatě).

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Oslava 86. narozenin mamky muže. Vystavuji cizí peří, oběd u synovce. Jako ale byla to mana :)

    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Před a po.

    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Z_RYBY_KOST: Risotto
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    Poprvé jsem dělala kachnu jako minutku. A super. Jen jsem kvůli tomu načala bílé víno a teď nevím, co s ním ;)

    Kachní prsa, bramborobatátová kaše, omáčka z vína, vývaru a pepře. Ještě k tomu byl zeleninový salát.

    Bílková roláda s tvarohem a žervé s ovocem.

    ACID
    ACID --- ---
    Nerad ruším
    Pomalu pečený bůček na asijský způsob, jasmínová rýže, salát nahovno foodstyling, radši to jím teplé 🤷‍♂️

    XAJA
    XAJA --- ---
    BRUKEV: :) nooo, mne su tiez strasne nesympaticke a nejem ich. ani spenatove, ani rajcinove.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    XAJA: kupuju pravidelně v bille a jsou boží
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    PREDSEDA: tyhle jsou kolem 90Kc, kdyz jsem je zahledl onehda v Kauflandu s 50% slevou, nevahal jsem. Ted mam doma pet baleni a teda jim to spis jen ja sam.

    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    PREDSEDA: …mne se k sobe nesbari asi zadny spagety.
    XAJA
    XAJA --- ---
    GENEVIEVE: ako, ja nie som nejaky ten zastanca ortodoxne cistych jedal, je mi fuk, ci niekto do carbonary dava smotanu, alebo nie, ale pri urcitych jedlach si myslim, ze nie je zle poznat nejake tie zasady z kuchyne, kde maju tradiciu.

    pri zapekanych cestovinach nie je moc co riesit, tie tu chut maju cas natiahnut, dokonca aj pri tych roznych ragu (bolognska) je to nie az tak odstatna vec.

    ale prave pri tych uplne najjednoduchsich sposoboch pripravy (aglio e olio, carbonara,...) tam ten rozdiel v pouzitych cestovinach fakt ciitit. ked mas chut jedla postavenu akurat na oleji zemulgovanom s vodou z varenia cestovin a 1-2 prisadach vratane syra, tak je ten drsny povrch vyhodou. (ostatne prave preto ho vyrobcovia nahradzaju tymi vrubkami na hladkych cestovinach; co ale ide urobit na kolienku, nie na spagete)
    XAJA
    XAJA --- ---
    PREDSEDA: ja teda nemiesam ziadne cestoviny a nelepia sa mi. to nelepenie nebude tou sepiou, skor nespravnym varom. cestoviny potrebuju vela, fakt vela vody. a prudky var na zaciatku. vtedy netreba nic miesat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam