• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    SAMOUT: když škvařím sádlo, po vybrání sádla i škvarků do sklenic na tu zbylou škvarkovou drť s trochou sádla na dně litiňáku vyklepnu buď tohle, nebo ty hubený špecle, opeču, sůl, pepř a je to skvělý i samotný.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MAR_TINA: Ty jsou az prekvapive dobry. Opekli jsme si je na sadle ke kachne se zelim, a lahoda velika.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Náročný den přede mnou, velká snídaně ve mně.

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ACID: na testo jsem dal akorat olivac a trochu strouhany mozzarelly. Po upeceni jsem pridal burratu a mortadellu. Testo delam takto :)

    HOW TO MAKE NEXT LEVEL PIZZA DOUGH | DOUBLE FERMENTED + POOLISH
    https://www.youtube.com/watch?v=u7Hd6ZzKgBM&ab_channel=VitoIacopelli
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    GRANTORINO: Ano, čekanka, mají v Lidlu :). Takhle upečený (balsamico a parmigiano) jsou boží.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GRANTORINO: jsou výborné opečené na másle, já k tomu dělám obvykle hovězí stir-fry nebo stroganoff. Posypat po opevnění něčím sladkým by to šlo taky
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MAR_TINA: no koukám, že ty šulánky si přitáhnul z Kauflandu.
    Akorát, že vtip je v tom, že chce doma dělaný ode mne :D koupit si to umí taky.... No ale vlastně mi neuměl popsat, jak se to dělá.
    Ještě se zeptám tchyně, ale upřímně vůbec se mi do toho nechce. Jinak si pamatuju, jak mlela babička mák s cukrem, párkrát jsem to mlela taky na nudle, ale s tou strouhankou nemám zkušenosti. Vlastně nevím, jak to má chutnat a ani to jíst nechci... He :))
    Dík všem za brainstorming. Možná fakt koupím tohle od Martiny v Lídlu a bude 👌
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GRANTORINO: můžeš koupit tohle v lidlu

    FRENNET
    FRENNET --- ---
    GRANTORINO: No protoze to je dva. Škubánky nejsou šulánky ;)
    To druhe je v podstate bramborový knedlík a to prvni kaše s moukou do hrudek pomazavane na stěny hrnce nebo pecena v troube ci na panvicce.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GRANTORINO: Opražíš je na másle se strouhankou s cukrem ,-)
    To je vše.

    Já nezapékám, prostě je uvařím, dám na ně kousek másla, mák a povidla.
    Ale když je opražíš na másle a rovnou i v závěru s povidly, tak to je nebe v hubě. Jen se nespálit ,-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ILLUZE: ha! Napíšeš recept prosím! Jinak muž tvrdí, že to tchyně zapejkala v troubě (?)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GRANTORINO: Já je můžu opečené ve strouhance, dědeček je a nudle měl rád s mletými ořechy a cukrem 🥰
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ILLUZE: btw naprosto nejvíc oblíbené jídlo číslo jedna mého dědečka kdysi... S mákem a cukrem!
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ILLUZE: díky :)!
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GRANTORINO: Je to stejné těsto - uvařené, najemno nastrouhané brambory, vejce, hrubá mouka a špetka soli.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    KAIAFOX: co to je, čekankový puky? Ty jsem ještě neměla, tak hádám :)
    ILLUZE: tak to měl muž předevčírem něco podobného, šulánky s mákem, jenže polotovar.

    A vyhrožoval, že se budu muset naučit zapečený bramborový šišky se strouhankou.. Že mu to dělala maminka. No já ani jsem to možná nikdy nejedla tyjo... Natož, abych věděla, jak se to vaří.
    Vaří to se ty šišky normálně jako bramborový knedlíky? A je to stejný těsto?
    ACID
    ACID --- ---
    POHODAVOLE: Recept nebo tak? :)
    FAT
    FAT --- ---
    KOCHANSKA_CH: Mně se to taky moc líbí. Takže v tom jedeme společně...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ILLUZE: Já to palcuju, i když to vůbec nesmím jíst. :-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Právě teď ,-) Bramborové šišky s povidly a mákem.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam