• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    no tak ale v sadle nesmazeny vdolky. kde to sme jako?
    pect to v troube....tsss
    to, ze to posmazite v sadle jak se ma je uz jako tak celkem o 10% horsi nez mix tech surovin v tom...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GALE:
    500 g hladké mouky, špetka soli, 250 ml mléka, 40 g cukru, 80 g měkkého másla, 2 žloutky, půl kostky droždí

vlažné mléko smíchat s cukrem a droždím, nechat 15 minut vzejít
    ze všecho umíchat hladké těsto a kouli nechat na vále kynout tak 1/2 - 1 hodinu
    vyválet a vykríjet skleničkou tlustá kolečka, dát na plech, tak 20 - 30 minut kynout
    péci na 160 st. C na horkovzduch asi 20 minut (já přikrývala alobalem asi na půl doby, aby mi netmavly moc)

horké pomazat rozpuštěným máslem a vystydnuté zdobit
    GALE
    GALE --- ---
    MAR_TINA: A recept na nesmažené vdolky by byl?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    RUTHLESS: jo tyhle jsou z trouby. Nesmažené a bez masa.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    RUTHLESS: tak můžeš je udělat v pondělí, to sníst stihneš ;)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Dam unbook asi. Začíná mi ve středu pust a mám to i bez smazenyho. Nejen maso
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    U nás se touhle dobou dělávaly vdolky. Tak jsem zavzpomínala.

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Neděle:
    Sestra porážela ročního býčka, telecí steak byl naprosto úplně dobrej.

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Sobota:
    Z vývaru bylo krásné maso z oháňky, tak vzniklo ragú s rajčaty k zelenině.

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Pátek:
    Asijská pánev s krevetami.

GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    FINSON: u nás děti jedí všechno :D bohužel jim jedou takový ty věci jako krevety anebo čím pálivější nebo divnější, tím lepší...
    starší se předhání třeba v těch pálivých chipsech. Takže ti červící s česnekem jsou ještě v pohodě si myslím.

Tak ještě frankfurtská, někdo tu nedávno říkal na nyxu, že to nepovažuje za plnohodnotnou polévku, ale i když to na fotce není vidět v tom hustém,
    dávám do ní hodně brambor, párků a cibule, smetanu a zahušťuju moukou (jiné věci tolik ne) a je to jedna z nejoblíbenějších rodinných polévek :)
    /sorry za fotku, nic moc, ale to byl večer moment při nandavaní a za minutu byla pryč/
    recept je easy, třeba nějak takhle víceméně od oka https://fresh.iprima.cz/recepty/frankfurtska-polevka

FINSON
    FINSON --- ---
    GRANTORINO: Super, mně právě zajímalo, jestli to jedly i děti :-) Hezky!
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    FINSON: my všichni jsme to jedli, my to nejedli poprvé, už jsme to doma měli od jiný firmy :)) vydyndala si to desetiletá na entomologické výstavě, kde byl stánek i s ochutnávkou...
    (bohužel je to cenově stale trochu výš, takže normálně bychom to i kupovali třeba...až se to dostane normálně, tak si to budeme kupovat klidně častěji)

FINSON
    FINSON --- ---
    GRANTORINO: Kdo všechno to jedl?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    FERRYH: jako jo no, je to nechutný :D
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    GRANTORINO: ty jo! ty knedle byly pekne stary, kdyz nich uz lezou cervici!
    🤔😉
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    dnešní oběd, plněné knedlíky se zakysanou smetanou, cibulkou a praženými česnekovými červíky :)
    (hele v jídle to chuťově nepoznáte od tý smažený cibulky a je to celkem sranda :D.)

_ANT_
    _ANT_ --- ---
    DR_NIKITA: ale kdyby to ciste teoreticky zazvor byl, tak by se dal takhle pekne grilovanej narvat do zakladu na phobo.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DR_NIKITA: jsou to brambory :)
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    POHODAVOLE: ten zázvor ve mě vyvolal zvědavost :D to jen tak nebo do nějakého jiného pokrmu? a je to vůbec zázvor nebo mě šálí zrak..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam