úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Rádi jíme...
DOCKINEZ
---
---
13:15:11 25.4.2025
+16
Páteční filé a domácí tatarčička.
MAR_TINA
---
---
21:15:04 24.4.2025
+11
Poslední dobou děláme 3x do týdne "šulánky 100x stejně" a doufám, že se to nepřejí, protože je to rychle hotový.
WERKA
---
---
14:20:53 23.4.2025
+1
ILLUZE
: Proč slovenská? U nás se z tohoto těsta pekl jak závin, co pamatuju, se Slovenskem nemáme společného nic.
ILLUZE
---
---
13:44:50 23.4.2025
1 odpověď
KAREN
: Taková ta slovenská klasika 1:1:1 ,-)
KAREN
---
---
8:50:16 23.4.2025
1 odpověď
ILLUZE
: Ty tvarohový tyčinky jsem párkrát pekla, trkl mě nějakej recept Dr. Oetker neboco - a jsou fakt moc dobrý.
DOCKINEZ
---
---
23:33:08 22.4.2025
LADY_MYSKA
: Imho je rozdíl pštrosí vejce (tvrdý vajco, peče se) a skotský vejce (polotekutý vajco, smaží se na pánvi nebo ve friťáku a fakultativně nechá chvilku dojít v troubě).
Navíc jsem po hospodách viděl, že to český pštrosí vejce kolikrát ani nebylo v trojobalu a vnějšek byl jako holej karboš nebo sekaná.
How to Make Scotch Eggs | Get Cookin' | Allrecipes
https://www.youtube.com/watch?v=TixmZ2NylzI&ab_channel=Allrecipes
MAR_TINA
---
---
21:55:21 22.4.2025
+12
Konečně je zase čerstvá zelenina.
Hrášek na pyré, uzený pstruh.
A brambor, chřest a tuňák.
U nás je pátek celý týden.
ILLUZE
---
---
21:24:22 22.4.2025
+18
A večeře ,-)
ILLUZE
---
---
21:23:52 22.4.2025
1 odpověď
+14
Včerejší pečení - povidlová babka a tvarohové tyčinky.
SALUT
---
---
20:35:58 22.4.2025
+2
BARTOK
: mistrovské dílo! Stačí se jen podívat a musím si jít odpočinout na gauč))
LADY_MYSKA
---
---
20:31:49 22.4.2025
1 odpověď
FERRYH
: no nevim ktere vejce ma byt tekute, ja znam to, ze se uvari vajicko, zamota se do mleteho masa a da peci.. ale nepece se tak dlouho jako v ptakovi
BARTOK
---
---
19:38:42 22.4.2025
1 odpověď
+22
Pozdní pondělní oběd.
Kachní prso s redukcí z výpeku a pom. štávou.
Zelí s jablky a cibulkou na sádle.
FERRYH
---
---
19:11:09 22.4.2025
1 odpověď
-1
LADY_MYSKA
: jak pise
FRENNET
: ... a tam mi teda to vejce tak natvrdo-tvrde vubec neprijde...
jinak ja spanel. ptacka fakt miluju! to zadna... ale to vejce v nem je uz dost divne, to zas jo... ja ho vynechavam :O) - nejakej zbytecek asi na taliri zustat musi...;O)
FRENNET
---
---
8:19:37 22.4.2025
FRENNET
: nebo aspon polotekutej.
FRENNET
---
---
8:18:59 22.4.2025
2 odpovědi
+2
LADY_MYSKA
: je to tak, ale tam ma byt ten zloutek tekutej, nema to byt "diamantove" vejce.
LADY_MYSKA
---
---
4:36:41 22.4.2025
2 odpovědi
FERRYH
: no uvarene vejce se jeste dává do mleteho masa ( pstrosi a nebo skotske vejce).
Ale to je uz radu let, co jsem videla a jedla
ACID
---
---
23:33:15 21.4.2025
+3
Fajn je v ptáčku vaječina
FERRYH
---
---
22:11:28 21.4.2025
1 odpověď
LADY_MYSKA
: mno, vzdyt to taky pisu: jinde nez v ptaccich jsem si podobne divne tvrdo-tvrde vejcove podoby nevsiml...
nebos myslela neco jineho?
Z_RYBY_KOST
---
---
22:11:19 21.4.2025
+2
KAREN
: jsou to pak vejce úplně total na tvrdo. Řekla bych, že asi nejsou až tak "gumová" jako v ptáčcích. Ale já mám vajíčka ráda na většinu způsobů, tady v kombinaci se sýrovým špenátem a křupavým těstem za mě dobrý.
LADY_MYSKA
---
---
21:55:19 21.4.2025
1 odpověď
FERRYH
: nj, ale jak dlouho se dela vejce v ptaku a jak dlouho se zapeke v listovem teste?
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam