• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A klasická rýžová s naloveným ovocem ze zahrady ,-)

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Odbočím od langošů. Kaše ,-)
    Začala jsem do nich přidávat při vaření ovoce a jako jsou výborné ,-)
    S jahodami a meruňkami.

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ILLUZE: Koukám, že to je rok ,-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GRANTORINO: Jako naprosto v pohodě. Vyfiltruj si tu mé fotky.
    A nejsou ani nějak mastné.

P. S. Ve friťáku jsem je nikdy nedělala, na stáncích mi nechutnají. Přijdou mi až moc mastné, navíc málokterý stánkař umí vychytat slanost těsta.
    VONBONBON
    VONBONBON --- ---
    A já zas vždycky myslel, že těsto na langoše je převážně o bramborách a že nich je tam tak málo mě pak překvapilo:D
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    (Stánek s langošema je stejně největší vejvar.)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Taky jsem myslel, že je to normální kynuté těsto, ale má je tam i Cuketka.

Langoše
    https://recepty.cuketka.cz/langose/
    Langoše
    https://www.youtube.com/watch?v=dgx7Tupk3Zk
    VONBONBON
    VONBONBON --- ---
    GRANTORINO: ja tady mel den starou “ztvrdlou” kaši… tak jsem ji nastrouhal a dal jí tam…
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    VONBONBON: to je výzva ovšem :D
    Hele fakt se tam. Dávají brambory!? Jsem. Myslela, že je to jenom těsto normálně něco jako pizza..
    VONBONBON
    VONBONBON --- ---
    Jinak s tím, jak “vytvaruju” těsto než ho hodím na pánev mam furt problém… to se přiznám. Byl bych spokojenější, kdyby se mi podařilo ho pěkně roztáhnout, aniž by v něm byly díry. Možná to časem vychytám… Ale i kdyby ne, tak i tak je to pořád žratelný:)
    VONBONBON
    VONBONBON --- ---
    GRANTORINO: od doby co mám “bibli” se nebojím skoro ničeho😄… jinak já je mám osobně radši z pánve… nemám ráda když ti praskne bublina z těsta v puse a máš pak plný tváře oleje(což se mi stává, když jsou z friťáku)

GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO: jo a dost se kasali, že mají domácí ty langoše... Je to poznat
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    FRENNET: jsem rozhodně proti tatarce na langoš brrr, hrozný barbarstvi :)
    A křupavý střed byl nejvíc, okusovala jsem okraje a to nejlepší na konec!
    FRENNET: ve stánku v Podolí? Neznala jsem... No teď měli v kempu v Lužických horách za 75 s česnekem a se sýrem, to byla docela dobrá cena a nebyl úplně nejhorší :)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    GRANTORINO: ti to tak chutna, ten krupavy stred jo? Ja to vzdy vyhodila, protoze to bylo mastny a kopec kecupu/tatarky a syr a zadny testo. Vzdy jsem hledala celej mekouckej :)
    No taky jsem dostala chut, nerikam, ze ne.
    Jinak kolem Mor.Krasu maji vytecne langose v autokempu v Jedovnici a ani nestojej langosovou ledvinu :)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    GRANTORINO: dlouho je mívali dobré v tom stánku v Podolí u bazénu, ale to už teda je taky hodně let zpátky...

teď na ně mám chuť taky, sakra :D
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    No právě. Neumím si představit, že by bez friťáku byl perfektně křupavě propečený.
    Dokonce se přiznám, že jednou, když jsem neudělala zkoušku tak jsem s pláčem šla z Celetný a pršelo, tak jsem si ho koupila na uklidnění na Staromáku za těch 160,- a oni ho tam fakt dělají dobře na tom oleji rozpáleném v nějakým tom kovovým dřezu nebo jak se to... a byl luxusní prostě....
    Abych to doma dělala na pánvi, to prostě není ono.

A samozřejmě jsem vyrostla na luxusních legendárních langoších, které tu v Modřanech dělala jedna Maďarka dvacet let ve stánku a měla od rána do večera frontu. Takže bohužel poznám ten křupavý uprostřed a nadýchané okraje, velký jako celý talíř, s ničím menším a méně kvalitním se nespokojím nebo dost blbě, ale někdy maj aspoň obstojnou variantu :)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    RUTHLESS: nevím, no, imo to bez fritézy prostě brutálně plýtvá tím olejem, ale možná jsem jenom lakomec a hledám chyby, kde nejsou :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KID_MCHUTT: Hele na pánvi/hrnci uplne v klidu. Jako naprosto. Nikdy jsme je ve fritaku nedelal.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    RUTHLESS: ne, pokud nemáš friťák, to je to pak dost oser (stejně jako jakékoliv smažené kynuté těsto)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GRANTORINO: Hele to je ale fakt hodně easy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam