• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Zamilovali jsme se s mužem do amolet se sýrem a zeleninou z horkovzdušné fritézy, na opečeném chlebu a se směsí klíčků.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Opečený chléb s fakt uleželými syrečky a zeleninou.

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Bulgur tažený s česnekem, s orestovanou zeleninou a naložená vepřová panenka.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FERRYH: já jsem alergická na kešu a soju, tak tohle je ok. Ale ano, jde to jídlo použít i jako zbraň.
    Ještě je tam bhutánské čili, to je ve větším množství tak velký kalibr.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    FERRYH: to je japonská kulatá patlava rýže, tak proto.
    Lehce proplachnu, dám do hrnce s vodou, jemně vařím 10 minut a pak nechám chvíli stát.

    Snad to půjde přečíst.

    FERRYH
    FERRYH --- ---
    MAR_TINA: zaujal me taky vzhled te ryze...
    to vypada skoro jako "ciste" rizoto - takove leskle a trosku lepkave...
    muzes prozradit jak ji delas a jakej presne to je druh (predpokladam Arborio?) a znacka?
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    MAR_TINA: krevety a buráková omáčka... to zni hodne zajimave, ale take pro nektere alergiky primo jako smrtelna kombinace... ;O)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Smažená zelenina (žlutá mrkev a žlutá cuketa, zrovna rostou žlutý), krevety a buráková omáčka

    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Odpoledni.

    VELCORO
    VELCORO --- ---
    Ranni futrovani.

    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    DOCKINEZ: vypada fantasticky!
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Poprvé jsem vykostil kuře a zkusil roládu. Chutná líp než vypadá :)

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: Prihod do kari, nebo cehokoliv duseneho, polevek ci omacek na těstoviny. Jen oddel stonky a listy, nasekane stonky pridavej do zakladu s cibuli a nasekane listy az na zaver na par minut, aby se nerozvařily.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ALEXIS: nezhnědlo to úpravou, ale sojovkou :) teda ponzu omáčkou :)
    MIST
    MIST --- ---
    MAR_TINA: googluj swiss chard, receptu je plno. U nas doma jede jede na prilohy vetsinou kombinace cesnek+citron.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    MAR_TINA: mně hnědnutí neva, ale abys zachovala barvu, můžeš listy blanšírovat
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Tihle a jiný listí má rádo blanšírování.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Mám ho dva řádky... Asi 16 velkých rostlin. Bílý a červený...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MIST:
    ALEXIS: něco takového jsem provedla, ale vzniká mo taková divná kejda. Ještě jak to dorazím sojovkou, aby to mělo chuť, ještě mi to zhnedne.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam