• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Zkouším novej foťák v telefonu, denní menu v Sapě v Lotusu :) bez filtru

FRENNET
    FRENNET --- ---
    KOCHANSKA_CH: mas konkretniho prodejce?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Mám hlad, tady bych si určitě vybrala :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: ve středu už budu na bramborách. Mám plný sklep.
    Japonci je vaří jako zeleninu, pár kousků k něčemu a ještě jdou vždy do sladka. Nebo takový bramborový salát, ale brambory jsou nasladla kaše a v tom kousky zeleniny. Jiné jsme nepotkali.
    MARTINA00
    MARTINA00 --- ---
    Sama smotla..

KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Chodím si pro výborný brambory na Zelňák. Furt si v Japan? Expo bylo?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MAR_TINA: Já dávám protlak nebo měkký rajčata ze zahrádky, ale srdcaři prej přísahaj na ARO kečup v akci! :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DOCKINEZ: protlak! To proto nemám autentický kaťák, protlak jsem nedávala.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MAR_TINA: Zvlášť. Nejdřív po částech maso (většinou tak na 3-4 várky), pak maso stranou a na tý samý pánvi dělám zeleninu. Před koncem vrátím maso, promíchám, ochutnám, doladím rybí omáčkou a fakultativně rejžovým octem a fertig. Prostě postup jako na kaťák, akorát se sójovkou a bez protlaku :DDD
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: já bych si dala brambory...
    Dneska ramen, bylo v něm od všeho trochu. To doma někdy zkusím.

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DOCKINEZ: a smažíš maso a zeleninu zvlášť nebo nějak dohromady?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Hřbet z jelena se švestkovou.

LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    DOCKINEZ: ja driv daval, je to takovy prijemne oslizly, lip to klouze do krku a asi to i lip drzi chut a evidentne i barvu, asi zas zacnu davat (solamyl)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LOJZEE: No to je ironie, že já dal škrob dneska poprvý v životě :D

Jinak taky nedávám, protože ho doma ani nemívám. Ale teď ho zrovna manželka na něco potřebovala, tak jsem ho zkusmo zabavil a použil. A jo, je to jiný (neumím v tuto chvíli říct, zda lepší).
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    DOCKINEZ: dik za odpoved, ja totiz ten skrob nedavam a pak je to vzdycky svetly a tuhle krasnou barvu to nechytne, to bude asi tim a nebo davam malo sojovky) nedavno jsem marinoval pres noc v oleji a trochu sojovky a zazvoru a cesneku a maso bylo super, ale tahle barvicka tomu chybela.. btw zazvor/cesnek/sojovka je takova svata trojice pro me, obcas jeste chilli, zaklad kazdy cajny
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LOJZEE: je vtipný, že se ptáš, protože zrovna dneska jsme akorát přišli od doktora z očkování potomka a muselo to lítat jako blesk. Takže žádný dlouhý marinování, prostě nakrájet maso na nudličky, zalejt sójovkou (vůbec jsem ji neznal, normálně používám Kikkoman, ale holt jsem cestou od doktora vzal, co měli zrovna v Albertu), přidat škrob, trochu pepře, oleje, zamíchat a čau. Pak jsem si nachystal část zeleniny a dal dělat rejži a pak hned šlo maso po částech na pánev, takže dneska fakt nebyl čas na purismus a mohlo to tam bejt takhle naložený cca 10-15 minut maximálně.

Ukázalo se, že oproti tomu Kikkomanu je v týhle sójovce mrtě míň soli, tak jsem pak ještě ke konci dosoloval rybí omáčkou.

Hele a jo, dobrý to bylo. Dokonce aj potomek si čvachtal.

LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    DOCKINEZ: jako ze to v ni lezelo dlouho nalozeny predem? a jaka konkretne? ze jsem tak smelej.. a skrob/solamyl byl?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LOJZEE: tmavá sójová omáčka.
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    DOCKINEZ: pekna tmava bava toho masa, cim to?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Česká “Čína” z krůtího.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam