• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FERRYH: Udelej si husty cibulovo-česnekový besamel. Tedy 10 g masla 10 g hladke mouky a 200 ml mleka na porci + cibule a cesnek. Sul a pepr. Tak nejak od oka.

Spar koprivy a nasekej je najemno. Par minut je provar v besamelu. Kdyz je nesparis, budou te palit pri sekani a besamel ztmavne. Medvedi cesnek nasekej na jemno a prodej to az so hotoveho koprivoveho spenatu.

Jako chut to ma hrubejsi nez bezny spenat.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Jsem doma sama a tak jsem si to udělala hezký.
    Rýže zelenina krevety okonomi omáčka

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GRANTORINO: Tohle místo si musím zapamatovat a až budu řešit jídlo v Modřanech, to využít
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    K dnešnímu obědu s mužem jsme si dali obědové menu od Jemného bistra u Modřanského biografu. To Vám byla krása!
    Tacos s krevetou v tempuře a salátem, nakládanou cibulí a bowl s rýží, smaženým tofu, avokádem, nakládanou zeleninou etc.

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Moc dobrý to bylo :)
    Rýžové závitky se špenátem, balkánským sýrem a jamónem.

MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    ALEXIS: některé mají docela vtipný výraz :)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    FERRYH: taky jsem ty dva nejhorší sežrala sama :D
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ALEXIS: hele ale ty vytekle s pekne vypecenou marmeladou (povidal ale zrovna nemusim...) tak ty jsou nejlepsi!! je je mam jako protekcni jen pro sebe... :O))
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    A sýrové už jsou napůl sežrané.

ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    Jak se pozná, že jsem do taštiček dala moc povidel? :D

GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Poprvé portobello plněné baby špenátem, rajčaty, česnekem a mozarellou, rýže s tou šťávou z toho & salát. Muž to označil za brilantní :)

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Zase králík ,-) Červené zelí na vyžádání, ale nakonec to k sobě hezky chuťově (s jablkem a javorovým sirupem) ladilo.

RUTHER
    RUTHER --- ---
    chlebíčky

ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    Linguini s pestem, halloumi a cuketou.

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Hovězí na mrkvi a fenyklu s BerBer kořením a pečenou zeleninou.

ACID
    ACID --- ---
    Dojidali jsme teď loňské. A už máme nové.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    FERRYH: ja to nacpu do mrazaku a tam to vydrzi neomezene ;)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Mimo téma bych jen poznamenal, že zmražené přezrálé banány + kvalitní arašídové máslo = 🤎.

Cca dva banány na lžíci burákového másla rozmixovat a máte vynikající zmrzlinu.
    Můžete experimentovat s poměrem, přidat špetku soli, skořici nebo jiné koření, jogurt, smetanu…

Takže až zas budou v Lidlu večer vyprodávat tašky plné banánů, není nač váhat.
    (Před mražením stačí oloupat a nakrájet na kolečka.)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ANABEL_LEE: hmmmm! tohle je dobra inspirace! s tim medvedim cesnekem by to mohlo bejt lahoda! :O)) zkusim!
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ted jsem ukoncil tvorbu pesta s medvediho cesneku...
    udelal jsem si celkem 12 sklenicek (male tak akorat, abych to po otevreni behem par dni spotreboval
    krom soli a oleje (toho zakladu jsem udelal 6 sklenic) -- jsem zapokusnicil jeste s mixem s kesu orechy natural (3 sklinky) + prazene arasidy - osvedcena varianta (3 sklenky)
    a jak jsme ochutnaval ty kesu... jojda to je lahoda s tim med. cesnekem priste asi udelam vic ...nebo jeste ted v dubnu pujdu na druhou varku :O))
    ---
    a k tomu dotaz: jak dlouho vam takto cistej nesterilizovanej med-cesnekove pesto vydrzi v lednici?
    me minimal 3-4 mesice... dele ne jelikoz to vetsinou drive sezeru... :O))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam