• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ILLUZERádi jíme...
    KURE
    KURE --- ---
    MAR_TINA: a to jsou asi ty co jsem myslel :D dik. udon nejsou pohankovy.
    soba jsou pohankovy.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KURE: další nudle jsou soba nudle, čistě pohankový mají eshopy, mix pohanka a pšenice bývá v lidlu v asijských týdnech.
    KURE
    KURE --- ---
    ILLUZE: tldr: misto rýže.

posledni dva roky jim pohanku relativně hodně. (protože si slibuju zlepšeni mejch zrasovanejch žil)
    Nakupuju ji ve Valašskym eshopu, maji ji nežluklou a ne zpálenou, jak se někdy stává v pohance ze samošky:
    výrobky z pohanky, bez lepku - Valašská pohanka
    https://www.valasska-pohanka.cz/

oficialní recepty na pohanku de fakto neexistujou, protože se prostě moc nejí a i v zemích východní evropy kde ano, z ni dělaj většinou kaši.

Můj oblíbený recept je kontrabáš.
    Valašský kontrabáš | Apetit Online
    https://www.apetitonline.cz/recept/valassky-kontrabas

A ploye, to jsou palačinky z pohankove mouky.
    Classic Ployes Recipe: A French-Acadian Family Tradition
    https://thewilddrive.com/classic-ployes-recipe/

Jedinny další pohankovy věci co jsem našel jsou Udon nudle. Takže ja to tak nějak řešim na punk.

Snídaňová kaše: rozmixuju syrovou pohanku a uvarim v rýžovaru tak že to vypnu cca v půlce programu na bílou rejži.
    Moje pokusy s pohankovou krupičkou v hrnci se mi pokaždy hrozně chytaly na dno, to mi fungovalo jen ve vodni lazni. Nepřilnavej rýžovar je daleko menší oser. A tim že si rozmixuju zrnička nemusim mit pohanku v další verzi.

Když uvaříš ty zrníčka na kaši v celku je to snadny, ale neni to uplne kaše, jsou v tom ty kousky, to mě tolik nebavi.

Palačinky dělam výhradně pohankovy prostě normální recept a vyměnim mouku.

Rizota. Prostě míchanina pohanky, masa, zeleniny. Podle toho co mam doma. Dobrý na zpracování zbytků.
    (zase udělam pohanku v rejžovaru, mezi tim osmahnu to ostatni na panvi)

A pokužívam ji jako zavářku do polivky.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ILLUZE: Mně to odpovídá spíš v principu rýži, ale chutná mi mnohem víc :))
    ILTU
    ILTU --- ---
    ILLUZE: Jak je v tom balkán, tak to bude dobrý ☺️ To musím vyzkoušet.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: Hodně mi chutná s česnekem, majoránkou a balkánským sýrem ,-)

Ještě jednou děkuji.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: je to vařené zrní (s výbornými vlastnostmi), takže spíš celozrnné rýži.

Případně pokud chceš snídat obilninové kaše, tak předem vařená pohanka na sladko je taky výborná.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    MAR_TINA: Děkuji.
    Čemu se to blíží víc? Kvůli sacharidům spíše těstovinám?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ILLUZE: místo rýže nebo těstovin :)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Potřebuji prosím poradit.
    V zásadě se držím jídelníčku, kde v některých dnech mám na oběd a večeři maso a zeleninu, jindy maso s rýží a některé dny maso s těstovinami.

Kam zařadit pohanku?
    EZOUN
    EZOUN --- ---
    Nevím jestli není OT, jelikož to je z hospody ale po delší době sem někde byl a chutnalo, i když předkrm za cenu 270, tak tam mohlo být víc šunky ale třeba tomu Ossobucu s rizotem se nedalo nic vytknout

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    A stejný základ - sekaná z vepřového a zeleniny.

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Večeře - vepřová panenka se salátem.

ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Letní klasika - dnešní oběd ,-)

MUTHA
    MUTHA --- ---
    Sezona nakladanejch sledu, ale nechtelo se mi ho jist jen s cibuli

ALDARION
    ALDARION --- ---
    Pro dodržení stylu foceno bramborou. :D
    Jsem nadšený z Delmartu, protože naplňuje má práva člověka a občana kupovat si vyzrálé sýry ve slevě. Dva hodně uleželé Livarotky rozpečené s troškou bylinek a česnekem.

ALDARION
    ALDARION --- ---
    MAR_TINA: Většinou vařím asijská jídla (japonsko nebo severní čínu), brambory si udělám výjimečně. Pak k mému zelináři dorazí nové brambory, a já se cítím jako renesanční, v Čechách možná až barokní mlsoun. Nebo jako Lord Blackadder z dílu Brambora. :D Co je to za exotický mls? Mohl bych dotat ještě? Dorty jíme pořád, Jean, servírujte raději nějaké brambory! Všechno se dá vylepšit bramborou nakrájenou na kolečka... :)
    ILTU
    ILTU --- ---
    MAR_TINA: Já je miluju s balkánským sýrem ☺️
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    EZOUN: hele, vytáhnout brambory, utrhnout rajčata a brokolici a bazalku a koupit tvaroh a dát to na páru, ale je to naprostý nebe.
    Hodiny práce při pěstění počítám za relaxační bonus (vzlášť, když 3/4 udělá táta :D)
    EZOUN
    EZOUN --- ---
    MAR_TINA: Na talíři 3 basic suroviny, co by nandal i bezrukej slepej a chuť si to dát jenom na ten obrázek koukám, je neskutečná, mňam.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam