• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRKODLAKKratom - Mytragina speciosa
    HACECKO
    HACECKO --- ---
    ZDENDAK: jo, ale prave jen v sobotu, jiny dny to nefunguje
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    A co kratom na sobotní kocovinu z chlastu, léčí to? :D
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    FRDK: Jo v Subutexu a Metadonu se točej obrovský prachy, stejně jako v antidepresivech a celym farmaceutickym průmyslu, kterej všeobecně vlastně nechce léčit, ale udržovat v nemoci žejo
    FRDK
    FRDK --- ---
    WOTAR: Nj, bude v tom pěkných pár krejcarů zřejmě, v léčení narkomanů metadonem nebo čím ještě se to léčí.
    A v Thajsku ňák kolem druhé světové vláda postavila kratom mimo zákon a nařídila plošnou likvidaci keřů, jelikož jeho užívání připravovalo stát o prachy z obchodu s opiem, žeáno.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    BRKODLAK: Až bude čas, zkusim něco najít, hladinu serotoninu to zvyšuje každopádně. SSRI=selective serotonin reuptake inhibitor, blokuje je to zpětně vychytávání, čimž dlouhodobě zvyšuje hladinu serotoninu. Imho většinou myslim v kobinaci s MDMA dojde ke snížení účinku, tak jako tak to ale neni dobrý.
    FRDK: S tim substitučnim potenciálem bych se nedivil, třeba ibogain umožňuje prakticky vymazání abstinenčních příznaků a ten zametli pod koberec taky na základě nějakýho případu úmrtí ženský, co měla tak jako tak problémy se srdcem
    FRDK
    FRDK --- ---
    BRKODLAK: Není na škodu mít ve sklepě dva pytle rýže a pytel kratomu, pro případ ;)
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    FRDK: tenhle dodatek jsem potreboval :D kdyby neco, dej vedet, at zakoupim metrak na horsi casy.
    FRDK
    FRDK --- ---
    Že se něco chystá je informace typu 'jedna paní povídala', nemám to čím podložit, není třeba panikařit :)
    FRDK
    FRDK --- ---
    Oukej, takže tři čtyři dny rozlámanosti a nepříjemné příznaky abstinence jsou pryč, jo? Bych řekl, že těch dní může být i víc, asi záleží.
    Jenomže tady už to souvisí s i psychickou stránkou návykovosti, když se člověk cítí nekonfortně (obzvlášť pokud se musí hýbat) a ví, čím to je a jak si od nepohodlí pomoci, někomu se může těžko odolávat, taky to bude individuální. IMO to už je trochu víc než lehce ovladatelná touha po účinku a myslím, že ten, kdo s kratomem začíná experimentovat či už je na hranici častějšího užívání by s touhle skutečností měl být seznán.
    A teď už se můžem bavit o tom, jak je kratom žůžo a bájo, což fskutečnosti je :)
    Co tu třeba ještě nepadlo - byl zaznamenán příznivý vliv co se týče milostného skotačení - apetitu, kvality erekce (občas i nevhod :) a schopnosti oddálit finiš. Zkrátka tisíce děkovných dopisů ;)
    Souhlasí? A jak je tomu u dlouhodobého užívání?
    Ještě stran té legality u nás; už před časem jsem zaslechl, že se něco připravuje, prý to má cosi společného se 'substitučními' vlastnostmi kratomu a loby farmaceutických firem, což mi zní stejně tak logicky, jako tak trochu fantasticky. Ovšem ať už z tohoto nebo spíš jiného důvodu, je třeba počítat s tím, že to tak časem možná dopadne a k. se ocitne na listině.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    WOTAR: o tech ostatnich vecech to vim, ale u ssri se mi to proste nezda. To prece nezvysuje hladinu serotoninu, ale pridrzi ho to dyl na receptoru, nebo je to to stejne? Rad bych ti veril, ale urcite by se to delalo lip, kdybys k tomu neco poslal. Erowid mi prijde jako hodně dobrej zdroj.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    BRKODLAK: Asi bych to nechal na klub MDMA, ale ano, u většiny SSRI se to hádá o receptory, takže to většinou sníží ten efekt. Ale všeobecně dvě věci, co zvyšují hladinu serotoninu se můžou potencovat a způsobit serotoninovej syndrom a lepší to neriskovat, zvlášť když druhá možnost je, že to stejně nebude fungovat. U MAOI je to asi mnohem rizikovější, ale třeba i DXM (sirup proti kašli) může v kombinaci se SSRI (zvlášť ve vysoký dávce) způsobit smrtelné stavy. Další věc je, že v té studii ten paroxetin užívali 3 dny a tu dobu se těm lidem v terapeutických dávkách nenahromadí zdaleka ne tolik serotoninu jako u člověka, co to bere třeba rok.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    Možná to tak nepůsobí, ale mě na zdraví záleží opravdu velmi, s nepřírodníma drogama jsem začal až hodně po dvacítce a v podstatě i hned skončil. Vždycky se snažím hledat si, co nejvíc informací, takže mě to právě překvapuje.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    z toho výzkumu dokonce vyplývá, že ssri snižuje negativní efekty mdma na tělo:
    "We investigated the effect of citalopram pretreatment (40 mg i.v.) on vegetative and cardiovascular effects of MDMA (1.5 mg/kg p.o.) in a double-blind placebo-controlled study in 16 healthy volunteers. MDMA moderately increased blood pressure and heart rate, slightly elevated body temperature and produced a broad range of acute and shortterm side-effects. Citalopram reduced all these MDMA-induced physiological changes except for body temperature."
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    "People frequently ask whether taking anti-depressants can affect their MDMA experience in any way. The simple answer is that SSRIs (Prozac, Paxil, & Zoloft among others) may reduce the effects of MDMA. Other types of antidepressants include MAOIs, which could cause dangerous or even fatal reactions if taken with MDMA or other strong stimulants. Bupropion (Wellbutrin) alters MDMA's effects but does not appear to weaken the effects, however, the safety of this combination is not well documented. Tricyclic antidepressants, which may cause a change and increase in effects, are also not well documented."
    a
    "A double-blind, randomized clinical trial was carried out to study the influence of paroxetine (a selective serotonin reuptake inhibitor and a potent inhibitor of hepatic CYP 2D6 isoenzyme) in the pharmacological effects and the pharmacokinetics of 3,4-methylenedioxymethamphetamine (MDMA, ecstasy). The local Ethics Committee (CEIC-IMAS) and Spanish Medicines Control Agency approved the study protocol. A group of 10 recreational users of MDMA were included. Subjects were randomized to receive during three days paroxetine (20 mg once a day) or matched placebo. Three hours after the last paroxetine/placebo administration, subjects were given a pharmacological challenge with MDMA (100 mg oral). Study evaluations included physiological, subjective and psychomotor effects. Blood samples were drawn to determine MDMA and metabolites. Paroxetine reduced the physiological (blood pressure and heart rate) and subjective effects (euphoria) induced by the MDMA challenge. Paroxetine produced a slight increase MDMA plasma levels but reduced by half the formation of 4-hydroxy-3-methoxymethamphetamine (HMMA)"

zdroj: erowid
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    VYHULENY_UFO: tomu se říká cesta menšího zla .)
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    WOTAR: prosím tě, a dá se o tom někde přečíst? moje skromný znalosti o drogách a mozkové chemii mi říkají, že se jim to nezdá, ale jak říkám, jsou skromné. chápu, že to může snížit účinnost mdma, a tím pádem snižuje riziko serotoninovýho syndromu. ale rád se poučím.
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    BRKODLAK: já se díky kratomu zbavil depresí a duševní tísně, nebo tyto stavy minimálně eliminoval na tu míru, že už moje nálady a depky neničí život jak můj, tak mýho okolí. na druhou stranu ale musím pořád házet brzdu, mám sklon k závislostem. tady ale funguje jednoduchý mechanismus tolerance, po jistý době to přestane absolutně fungovat, ať dáš 10 nebo 100g, bez efektu, pouze zklidníš "rýmičku".. a to už je pak škoda peněz a člověk se těší, až to bude fungovat "zas jako dřív" - a k tomu je nutno dát si pauzu a nevalit to do sebe non stop..
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    BRKODLAK: To nevim, kde si četl teda:-) Je tam riziko serotoninového syndromu, což může být i smrtelné a kromě podpory se to blbě řeší. Ale v praxi spíš pak těžko říct, co Ti to dlouhodobě dělá s mozkem, taky jsem prasil podobné kombinace, i když teda tuhle zrovna ne a myslim, že efekt to na mně mělo neblahej...

BRKODLAK: Taky mi přijde phenibut rizikovější, tam je i riziko v tom, že působí dlouho a když to bereš denně, hromadí se to.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    WOTAR: to je zvlastni, ale ja se docetl, ze to neni riskantni, maximalne to nebude fungovat, u me vzdy standardni prubeh, ale uz je to nejakej patek, co jsem mdma vyradil z jidelnicku. Phenibut mi prijde rizikovejsi, ale to muze byt jen dojem. U me ta socialnost po kratomu je někdy fakt extremni, jako bych chtel dohnat vsechny ty roky stydlivosti.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    VYHULENY_UFO: a jo , jsem debil. No tak z te prvni tabulky si tri veci muzu odskrtnout :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam