• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRKODLAKKratom - Mytragina speciosa
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    VYHULENY_UFO: tomu se říká cesta menšího zla .)
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    WOTAR: prosím tě, a dá se o tom někde přečíst? moje skromný znalosti o drogách a mozkové chemii mi říkají, že se jim to nezdá, ale jak říkám, jsou skromné. chápu, že to může snížit účinnost mdma, a tím pádem snižuje riziko serotoninovýho syndromu. ale rád se poučím.
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    BRKODLAK: já se díky kratomu zbavil depresí a duševní tísně, nebo tyto stavy minimálně eliminoval na tu míru, že už moje nálady a depky neničí život jak můj, tak mýho okolí. na druhou stranu ale musím pořád házet brzdu, mám sklon k závislostem. tady ale funguje jednoduchý mechanismus tolerance, po jistý době to přestane absolutně fungovat, ať dáš 10 nebo 100g, bez efektu, pouze zklidníš "rýmičku".. a to už je pak škoda peněz a člověk se těší, až to bude fungovat "zas jako dřív" - a k tomu je nutno dát si pauzu a nevalit to do sebe non stop..
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    BRKODLAK: To nevim, kde si četl teda:-) Je tam riziko serotoninového syndromu, což může být i smrtelné a kromě podpory se to blbě řeší. Ale v praxi spíš pak těžko říct, co Ti to dlouhodobě dělá s mozkem, taky jsem prasil podobné kombinace, i když teda tuhle zrovna ne a myslim, že efekt to na mně mělo neblahej...

BRKODLAK: Taky mi přijde phenibut rizikovější, tam je i riziko v tom, že působí dlouho a když to bereš denně, hromadí se to.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    WOTAR: to je zvlastni, ale ja se docetl, ze to neni riskantni, maximalne to nebude fungovat, u me vzdy standardni prubeh, ale uz je to nejakej patek, co jsem mdma vyradil z jidelnicku. Phenibut mi prijde rizikovejsi, ale to muze byt jen dojem. U me ta socialnost po kratomu je někdy fakt extremni, jako bych chtel dohnat vsechny ty roky stydlivosti.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    VYHULENY_UFO: a jo , jsem debil. No tak z te prvni tabulky si tri veci muzu odskrtnout :D
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    BRKODLAK: Dost mě trklo, že si dáváš MDMA a přitom bereš SSRI? To je dost vražedná kombinace, většinou to buď nefunguje (nebo jen ta "dopaminová část" a nebo Tě to může zabít). Je to sice OT, ale na tohle bych se fakt vykašlal.
    Jinak mě právě kratom na sociální fobii moc dobře nepůsobil, třeba v té práci, tam mi sednul phenibut, ale ten je co se návykovosti týče stejnej jak benzáky, možná horší díky euforii.
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    VYHULENY_UFO: jasné, chápu, ale cejtil sem hroznou potřebu to sem napsat tak se klucí nezlobte
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    tak mě napadlo založit auditko něco jako "drug combo" zaměřeno na kombinaci všech možných fetů. chudák kratom, vy mu teda dáváte.. teď to pro neznalé vypadá, že kratom je něco, co je potřeba ještě něčím dokrmit. já jako starej vysloužilej fetoš, co má za sebou nedávnou recidívu po x letech ještě jednou prohlašuji, že kratom netřeba s ničím míchat a pokud jsou ty tendence, tak namísto něj zvolte herák :D :D
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    VYHULENY_UFO: a kde je tam prosim te kratom?
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    WOTAR: Pocitově mi přijde, že kratom u mě právě ten kofein tak správně zmoduluje. Po kávě jsem někdy míval nepříjemný pocit na srdci a v těle, ale v kombinaci s kratomem vůbec. Beru teda ssri a s tím taky žádnej problém, právě spíš přemýšlím, že zkusím ssri vysadit, až bude nějaké klidné období. Nejradši mám kombinaci kratomu a pseudoefedrinu, to už je fakt regulérní sjetost, a když k tomu člověk přidá ještě kávu... No uklidil jsem si po dvou letech kancelář. Úplně všude, všechno. Ohledně srdce jsem docela schýzař, od jednoho badtripu před pár lety, kdy jsem byl přesvědčenej o infarktu, takže se na to jak mi buší hodně zaměřuju a subjektivně ten kratom nedělá nic špatného v tomto směru, přece jen tlak trochu snižuje, káva ho zase trochu zvýší, nebo jinej stimulant, takže se to vyrovná. Ale je to o lidech, manželka má nižší tlak běžně a kratom moc nemůže. Maximálně třeba půl gramu hodně pomalu vypít. Jinak ty wobbles zažívá právě ona. Já mám vidění vždycky změněné, ale rozostřené ne. Spíš něco s jasem.
    Každopádně jsem zkoušel různé kombinace.
    kratom + konopí, super kombinace, kratom odfiltruje z konopí sociální fobii, a sklon k paranoie a podobným schýzám. Když ale člověk potřebuje něco dělat, určitě je lepší jen kratom.
    kratom + mdma, nic zajímavýho, ale asi ani nic zdravýho, chvíli jsem měl pocit na omdlení, ale rychle to přešlo. může to být i ovlivněný tím, že se mi v poslední době mdma hodně znechutilo, opravdu moc.
    kratom + pseudoefedrin - taková zdravá a levná verze speedballu, dobrá kombinace na dlouho činnost, když už jsem neměl co dělat, tak mi to bylo líto :D
    krtom + methamfetamin - bez kratomu bych meth ani nedával, poprvé jsem ho vyzkoušel ve stejné době jako kratom, a to, co se mi na tom líbilo, se nakonec ukázalo, že je účinek kratomu, protože meth sám o sobě za to vážně nestojí, kratom ho strčí do kapsy ve všem, kromě délky účinku
    kratom + rivotril - ne, chvilkovej pocit závrati a nálada spíš depresivní.
    kratom + alkohol - člověk není tak rychle zničený, ale stejně to účinek kratomu spíš oslabuje, takže nic co bych vyhledával.
    kratom + lsd - to je výtečná kombinace, z obvykle nepříjemného nájezdu lsd to udělalo příjemný stav blížící se změny vědomí, a tak celkově bych řekl, že kratomovej stav je dobrej set a setting. Zkusil jsem kratom i v průběhu a na konci a byl to neuvěřitelně příjemnej zážitek. Když se spojil ten příjemný pocit v těle po lsd s kratomem, byla to příjemnost, která až tlačila, a musel jsem ji vyjadřovat. U téhle kombinace, je ale lepší začít pozvolna, jelikož obojí mírně snižuje tlak, hrozí omdlení, když jsem přidal kratom ke konci, začal se mi v nohou dělat ten omdlévací pocit, ale rychlé opláchnutí ledovou vodou to vyřešilo.

Každopádně, toto jsou jen moje zkušenosti, každej to může mít jinak, a rozhodně nikomu nic nedoporučuju. Co jsem se bavil se známými, tak mám štěstí, že mi kratom neuvěřitelně sedí, nebývá mi po něm špatně, ani žádná jiná negativa. Podařilo se mi z něj poblít dvakrát, ale pokaždé to bylo po víkendu, kdy jsem moc nedodržoval zdravou životosprávu, měl jsem podrážděný prázdný žaludek a dal jsem množství okolo dvaceti gramů. Jednou z toho to bylo po jízdě autobusem.
    Dokážu si i představit, že bych omezil příjem všech omamných a podobných látek pouze na kratom, a celkově to téměř úplně utlumilo nějaké experimentátorské choutky.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    BRKODLAK: Právě že ne, já to dával vždycky spíš nárazově, dlouhodobě jsem to nebral, ale možná jsem prostě typ, co to metabolizuje rychle a nebo tomu přispívají léky, co beru. Někdy zase objednám a třeba tomu bude jinak. Ad ty kombinace: ono s tim kofeinem jde asi o srdce a kardiovaskulární systém, já s tim rozhodně taky neměl problém. Beru i antidepresiva, co zvyšujou hladinu noradrenalinu, což ta stimulační složka v kratomu dělá taky a nebyl problém, i když jsem na to šel opatrně, protože teoreticky to mohlo být celkem nepříjemný. Ale stejně tak třeba s tim Mkem nebo perníkem už bych si to fakt netrouf, protože tam právě může být ten potencující efekt stran toho noradrenalinu, takže to pak to srdce rozjíždí hodně ve velkym. Jednou jsem to takhle za mlada zkombinoval s rhodiolou a bylo to teda extrémně nepříjemný.
    Wobbles se stává z vysokých dávek hlavně červených, na opiáty bohatých, modelů a zvlášť Bali je tím známý. Nemůžeš přitom jakoby zaostřit, těkají Ti oči a většinou to způsobuje dost silnou nevolnost. Je to nejznámnější vedlejší účinek, asi proto že je nejvíc nepříjemný.

STICKYGREEN: Já se zorničkama problém extra nemám, v šeru jsou normálně širší a na světle je má menší každej. Ale já je mám teda normálně spíš větší a možná že tim, že máš zkušenosti i s jinýma opiátama, tak už mozek reaguje nějakym známym způsobem i při menšim podráždění těch receptorů.
    LOJZEE:
    FRDK: Imho nejlepší to bude asi cyklit, pokud už člověk chce vytloukat klín klínem, občas kratom, občas hulit , takže ani na jednom nevznikne extra návyk a vedlejší účinky se taky tak neprojeví.
    BRKODLAK: Tak benzáky jsou hodně rizikový, o tom žádná, ale asi bych zkusil nějakýho psychoterapeuta, protože takhle nonstop přebíjíš nějaký problém, který je pod povrchem a který se vynoří jen v případě, že vynecháš svoji medicínu:)
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    Pokud člověk bere každý den dlouho, doporučuje se pak vysazovat postupně a žádné abstinenční příznaky by se dostavit neměly. Každopádně cokoliv jinýho má dojezd/abstinenční příznaky daleko horší.
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    když ještě nebylo tohle auditko, k tématu jsem se rozepsal zde:
    [ STICKYGREEN @ mozek .:. smart drugs .:. nootropika .:. [bacha_BAN_za_CHAT!] ]
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    STICKYGREEN: a sem se dostanete za měsíc až dva pravidelnýho denního užívání.
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    ono vám to samo řekně, v momentě, kdy musíte zvyšovat dávky pro dosažení stejnýho efektu, nebo vám to už nic nedělá při konzumaci 20g+, jste tam :) vlastní zkušenost.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    dal by se ten bilej koupit v praze ?
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    doporučuje se užívat s pauzama, při pravidelným denním úžívání vzniká tolerance fyzická závislost, light verze opiovýho abs., ale dá se normálně fungovat a chodit do práce, trvá 3-4 dny, rýmička, trochu seš rozlámanej..nespavost. tomuto se dá vyhnout střídmým úžíváním, pokud berete pravidelně, je dobrý dávat 3 denní pauzy. asi jako se vším, všeho moc škodí.
    GREYWOLF
    GREYWOLF --- ---
    Musim souhlasit s BRKODLAKEM, ze kratom rozhodne dava vic a bere min, nez benzaky. Osobne jsem byl na benzodiazepinech dost dlouho a kratom vlastne splni to, na co jsou benzodiazepiny. Neni to ovsem tak intenzivni.
    Co se tyce zavislosti, ja osobne jsem pri delsi pauze pocitoval jen vetsi unavu a podrazdenost. Ale ja kratom neuzivam tak dlouho, takze se nemuzu asi uplne vyjadrit.
    Nicmene by se mi hodila dobra rada, jak vylepsit chut. Michaval jsem to dlouhou dobu jen s vodou a ani v nejmensim mi to nevadilo, ale posledni dobou, jen co se napiju, zveda se mi zaludek.

Do prace mam rad bile odrudy a doma, kdyz chci mit klidnej dej, vetsinou kombinuju 3g cerveny, 3g bily s codeinem.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    FRDK: Jo, verim, ze by se to mohlo projevit, ale me hodne stvalo to, ze se to vratilo do starych koleji, zadna vule neco delat, klasicka naladovost. Asi je dobry dodat, ze pred objevem kratomu jsem uz mel vypsanou zadanku k psychiatrovi, ale pak uz jsem tam jit nemusel. Myslim, ze ve srovnani s benzodiazepiny dava kratom vic a bere min.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam