• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRKODLAKKratom - Mytragina speciosa
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    Vsak tu nikdo nikoho nepresvedcuje, lidi tu sdili svoje zkusenosti, za coz jim patri dik. Je na kazdym, jak s tema informacema nalozi.
    NEZBIS85
    NEZBIS85 --- ---
    tak ono to nebude přímo lhaní do kapsy, ale cítím tu lehké pokrytectví :D
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    makovej caj je fajn, o tom zadna, ale pet makovic muze byt hodne ruzny mnozstvi, v závislosti na velikosti makovic. Ja si je radeji zvazim. Stejne tak kratom, protoze kdyz jsem ho uzival od oka, zjistil jsem, ze davam klidne osm gramu, coz nebylo nic moc.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    BBAN4N: já jsem někdy nervák, tyhle věci mě na chvíli uklidní...ale i při příležitostným užití malých dávek si pokaždé všimnu, že cca druhej a třetí den poté jsem víc podráždenej....takže on ten účet stejně vždycky příjde :-)...ale pokud jdeme na party mezi lidi, tak když si mám vybrat mezi chlastáním nebo kombem kratom + thc, tak mě příjde šetrnější ta druhá varianta. Je to dobrý na tanec, obojího stačí trocha a ráno jde člověk domů s víceméně čistou hlavou, protože to stejně vypotí pohybem
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    miluju makovej čaj a muj sweet spot je taky 5 makovic.. bojím se zde psát jak je to super s Kratomem abych někoho nenaváděl :-) makovýho čaje se bojí všichni no, to je dobrej point to srovnání s Kratomem, a zas je to individuální viď, Kratom nezvládáš ale makovice jo a přitom dost lidí ujede na makovicích :-)
    z drog který se dají užívat hedonisticky, pokud pominu menší dávky psychedelik, u mě určitě vedou (i rizikem závislosti, hlavně když si představím, že bych byl jinej typ co se takto nehlídá) Kratom, opiáty a disociativa a myslim si že to je i proto, že jsem přirozeně od mala roztěkanej a tohle mě uklidňuje, zase třeba speedy mi nic neříkaj, nebaví mě to, mý tělo to nechce a přijde mi to o ničem, ale proti gustu žádnej dišputát..
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    sportuju nebo dělám kreativní činnost denně a pouze občas si k tomu dám trochu Kratomu. rostliny se užívají na zvýšení atletický performance odjakživa (o to se zajímám a praktikuju).. a mě takové užití rostlin přináší potěšení a zdraví :-) neboj o své tělo a zdraví se zajímám dost, já chtěl spíš jen říct že nerad podobné rostliny dávám "naprázdno", ale snažím se využít jejich potenciál a naplánovat si to před nějakou činností kterou obohatí.. a Kratom je na sport jak dělanej.
    další způsob využití: poslední dva měsíce dělám skoro nonstop, jen občas mam den volna a je to práce kdy se starám o vozíčkáře.. samozřejmě jet takhle nonstop tě vyčerpává fyzicky i mentálně a člověk je pak víc náchylnej k tomu bejt třeba podrážděnej/ nasranej, to je přirozený.. dám trochu Kratomu a jsem schopnej se úplně od těch myšlenek očistit a bejt zas energickej a empatickej.. to mě na Kratomu baví, že nejsem líná apatická svině :-) takhle se Kratom užíval tradičně, na práci.. a zase je to o dávkování, bavím se o malých dávkách, ne to žrát jak kokot a chtít bejt víc a víc zmaštěnej a ždímat svoje tělo, prostě Kratom sice je návykovej a rizikovej, ale dá se užívat udržitelně, protože pokud se člověk aktivně zajímá o svoje zdraví a mysl, tak se prostě hlídá.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    jo asi je potřeba o tom mluvit, kolikrát se fakt divím co se dočtu třeba na FB od různých kratomových mesiášů atd. Nedávno tam třeba nějaká mladá holčina popisovala, jak to udělat, aby si užila kratom a zároveň se i trochu prospala. No a pak říkala, že si nakládá dvakrát týdně takovým stylem, že celou noc nespí, leží a rozpouští se ve vlnách tepla a lucidním snovém stavu (tzn. hardcore opiátovej stav). Jsem jí napsal, že tenhle způsob a frekvence užití jsou už dost rizikový, a dlouhodobě pravděpodobně neudržitelný, že jí to dřív nebo později dožene....

podle mě to je o pověsti té látky - myslím, že kdybych spoustě kratomových nadšenců řekl o makovým čaji, tak se leknou, že to už ne, protože to je narozdíl od kratomu tvrdá droga. Přitom ho užívám 20 let bez problémů a nikdy jsem si ho nedal častěji než 2dny po sobě, poslední dva roky vůbec, předtím v průměru tak jednou za měsíc či dva...plus jsem se dostával na stále menší dávky...kdysi dávno jsem si dělal čaj i z 15 - 20, pak jsem zjistil že ideální je 5, protože se tam ten efekt při vyšších stejně moc nenásobí. Respektive tam spíš už pak převáží ty negativní vedlejší efekty
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    BBAN4N: tyhle veci bys mel zvladat bez kratomu.. zavislost neznamena kazdy den, ale muze mit ruzne tvare. jako napr spojovat si drogu s urcitejma banalnima cinnostma. asi bych si tu rizikovost nechal radsi vysvetlit od nekoho jineho ;)
    FRDK
    FRDK --- ---
    Mno, taky si myslím, že je potřeba o té potenciální návykovosti mluvit, aby případní nováčci měli na startovní čáře dostatek informací, ne jako já. Proto tady od začátku jedu tuhle opatrnou písničku, přestože to tu není populární ;)
    Co se týče toho libida a jeho ztráty, u mě to mělo hlavně v určitém období subjektivně zcela opačný efekt, jak už jsem tu říkal, ale z dlouhodobého hlediska to asi bude pravda, když se to všude tvrdí.
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    INK_FLO: jj riziko zavislosti je real, je toho fakt plnej net, ja s tim nastesti problem nemam a to ho uzivam deset let. Naopak si chci s tou rostlinou udrzet zdravej vztah, abych si to mohl vychutnavat dal. I kdyz mi to chutna, tak se obecne natolik hlidam, ze nedokrmuju zbytecne, protoze u Kratomu je zakladni pravidlo ze mene je vice. Davat kazdej den pro me neexistuje. Pauzy atd. Nejcasteji pred cvicenim a sportem, kreativni cinnosti nebo v praci. To jak jsi nemohl dojit prochazku je hrozivy.. Kdyz nekomu Kratom davam tak upozornuju na riziko zavislosti a vse vysvetluju. Je dobre ze o tom mluvis :-) jediny co mi na Kratomu vadi je, ze ve vetsich davkach snizuje libido a testosteron, jinak ve vsech dalsich ohledech je to pro me ideal. Znovu opakuju je to o davkovani a vuli to neprehanet a je to navykovy :-)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    VEX:

VEX
    VEX --- ---
    INK_FLO: to budou mit spolecny s travou
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    každopádně ale ty první dva měsíce byl super - jak tu někdo psal, hodně taková "pracovní" věc, víc toho uděláš, všechno tě víc baví a tak...zpětně mě to příjde vlastně k smíchu ta naivita, že mi nedošlo, že mi dřív nebo později z mozku příjde k uhrazení penále za to, že jsem šel stabilně do mínusu :-))

ale znám víc lidí, kteří užívají denně a při vysazení necítí skoro nic....takže je to očividně nestandartně individuálně působící látka, kdy na určitý lidi to působí daleko drastičtěji
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    obecně bych řekl, že cokoliv je častěji než jednou týdně, tak už může potenciálně zavánět a pravděpodobně si to už může někde vybírat svoji daň (ne nutně v horizontu dní a týdnů, ale třeba měsíců či let) nezávisle na tom, jestli si to ten člověk připustí či ne
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    VEX: mho je to o tom přístupu, jak moc se toho bojíš a máš z toho respekt - po pár dnech užívání perníku nebo heroinu by se asi většina lidí zhrozila "proboha, vždyť já užívám nejtvrdší drogu, měl bych se vzpamatovat nebo skončím na jehle pod mostem!"....po pár dnech kalení (což je stejně tvrdá droga jako ty dvě) si většina řekne " no jo, to se občas stane každýmu"...po pár dnech kratomu např. "všichni říkají jakej je to čajíček, nebudu to hrotit"....možná že ty tam máš tu psychologickou brzdu zdravě a defaultně nastavenou už i u toho kratomu

podle mě to je i důvod, proč většina spadne do nikotinové závislosti....protože to vlastně nic není :-)...z práce tě kvůli tomu nevyhodí, ženská tě neopustí...akorát umřeš na rakovinu
    VEX
    VEX --- ---
    INK_FLO: Mne to nastesti samo ten daily use nepovolilo. Kdyz uz jsem zkousel dopovat k produkci, tak z dlouhodobyho hlediska se stejne ukazalo, ze to neni pro vysledek tak vyhodny.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    vlastně pokud bych jako základní kritérum závislosti bral nějakou formu absťáků, tak jsem byl párkrát závislej i na kávě (tam je to ale jen o dvou až třech dnech bolení hlavy a větší únavě)....mimochodem to, co způsobilo, že například při experimentováni s heroinem jsem si dával pozor a s kratomem ne je to, že kratom má tu pověst lehké a bepečné drogy, takže jsem ztratil ostražitost a přistupoval k tomu nebezpečně lehkovážně, podcenil možná rizika...zpětně mě sere, že jsem to v tom období euforie doporučil tolika lidem, protože v rámci mé osobní zkušenosti je to asi takový, jakobych do světa roztruboval "zkuste všichni herák, je to super"
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    BBAN4N: vzhledem k tomu, že se nějak nemůžu najít v popisu ani jednoho, tak jsi asi zapomněl na mě jakožto třetího :-)

moje zkušenost - v životě jsem vyzkoušel všechno, kromě cukru, cigaret (v období 18 - 24 let, pak se to nějak zlomilo a v momentě, kdy jsem to přestal řešit, tak závislost zmizela, teď si dám denně tak 1 - 2, ale klidně i pár měsíců vůbec, v určitých situacích pak třeba i jedno za druhým) a jedné nehody, kdy jsem si během mladistvého experimentování uhnal díky neinformovanosti za pár dnů s fentanylem opiátový áčko (pár dnu chřipečky, bolení kloubů, průjmy zácpy atd.) jsem nikdy nebyl na ničem naplno závislej se všema věcma, který k tomu patří (nezvladatelný chutě, absťáky atd.).

Až do minulého roku, kdy jsem narazil na kratom, lidi kolem mě to chválili, jak je to safe atd. Tak jsem to zkusil a....a byl jsem z toho úplně nadšenej, začal jsem to taky šířit dál, že jsem našel tu ideální substanci. Tohle nekritický přehnaný nadšení mě už mohlo varovat. Už během prvního měsíce jsem přestal dodržovat doporučené přestávky mezi užitím, šlo to plíživě a najednou jsem zjistil, že užívám denně. Nikdy jsem neměl potřebu velkých jednorázových dávek, spíš jsem se kontinuálně dokrmoval (dopoledne čtvrt čajové lžičky, odpoledne půl). Po dvou měsících z toho bylo půl ráno, půl odpoledne, půl večer plus jedna až dvě bonusový mezitím. Po třech měsících jsem byl ve stavu, kdy jsem si hned po probuzení musel dát půl lžičky, abych vůbec fungoval. S tím se začaly projevovat vážnější poruchy chování - stimulační efekt té látky způsoboval různé mánie, že jsem třeba za desky utratil daleko víc, než jsem měl vyřazený v rámci měsíčního rozpočtu. Opiátovej efekt způsoboval neustálou nasranost a podrážděnost. Do toho čím dal větší únava. Když jsme jednou šli na procházku, ráno vycházeli rychle z baráku, já si nestihl dát (v té poslední fázi jsem to navíc už i tajil, protože mi došlo, že jsem si rozjel regulerni závislost a styděl se za to) a pak jsem měl problémy dojít 5km procházku, tak jsem věděl, že je zle....nakonec jsem vyabstinoval, budete se divit, ale absťák to byl uplně stejnej jako kdysi po tom fentanylu, což je nejsilnější opiát, regulérní fyzická závislost, kdo by to byl do takové lehké drogy řekl že :-). Ten poslední čtvrtej měsíc jsem na tom byl jak klasičtí heráci, nic euforickýho ani pozitivního to nepřinášelo, užíval jsem to už jen kvůli tomu, abych byl schopnej normálně fungovat. Cca 3/4 roku neměl vůbec, pak si dal párkrát někde na party jakožto náhražka za alkohol. Ale tělo si to už pamatuje, velice rychle to začalo vystrkovat růžky a tahat mě to zpátky, což jsem jednoduše vyřešil tím, že to nemáme doma...

jako já bych tomu dal čas, ono je to mezi lidma ještě relativně nová věc, a když vidím tolik podobného nadšení, jak jsme objevili bezpečnou a funkční věc, tak si říkám, počkejme pár let, až bude zkušeností víc a uvidíme...vtipný a paradoxní je, že ačkoliv jsem vyzkoušel všechno a nejednou, tak ve finále mi opravdovou závislost (nekritičnost/ztráta soudnosti, nepřiznání si problému, zatajování atd.) způsobila tahle nevinná rostlinka :-))

mimochodem ani v té poslední fázi jsem se nikdy nedostal přes 3 - 5 čajových lžiček denně (což je tak 5 - 10g?? nevím nevážil jsem to)

ted se mi to nechce hledat, ale Dale Pendell psal ve Pharmakopoei či pharmakodynamis o kratomu, že je naivní předpokládat, že co způsobuje efekty podobné stimulantům a opiátům, tak nebude zároveň způsobovat i stejnou závislost. A že uživatelé kratomu používají stejné racionalizace omlouvající svou závislost (jen jednou týdně, pak jen 3krát týdně, pak jen ráno ale ne večer atd.) jako jakýkoliv jiný typ narkomanů

Vím, že je spousta lidí, kteří ho zvládají. Stejně jako je spousta lidí, co umí pít s mírou. A jako je spousta lidí, co pijí bez míry, ale stejně dokážou pořád nějak fungovat, mají práci, rodinu atd. (jakej vliv to má na jejich obecnou kvalitu života ponechme bez diskuze). Každej má asi svoji achillovu patu, která ho dostane, u mě to byl kratom

takže za mě ano - je to vegan heroin :-)
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    VEX: dulezity je poradne pit a jist, pak se to spis nestava, hraje ale roli i to jaky ma clovek tlak
    VEX
    VEX --- ---
    ONEHEART: Jo, stavalo se mi take. Musel isem si to dobre nacasovat. Parkrat kdyz jsem dokrmil prilis brzy, se mi dokonce udelalo zle, az na omdleni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam