STICKYGREEN: No jasne, ale kdejakej chytrejsi hospodskej vi, co zakaznikum dela. Konecne i to mam za sebou a ve 2 rano se i nejlepsi kamis zmeni v ozralou trosku.
Ja vlastne nechci rict, ze si nejaky dylo ejdze pripousti, ze jeho pomoci jde nekdo srat, stejne jako pasak neresi zivot sve defky, a podobne. To jsou jen jakesi pomatene sny o moralce, co nikdy nebyla, a nebude.
Myslel jsem to spis tak, ze je asi rozumne, aby si cela komunita zacala uvedomovat, ze kratom neni ta “bezva kytka, ktera dela veci zdarma”.... mozna uz se to zmenilo, ale pred 3 rokama to tak bylo, a znam i dnes desitky lidi, kteri kazdej vecer chodi nekam na par panaku kratomoveho “caje”...
Vlastne obdobne, jako na pivo.
Popravde jsem trochu vyrost z toho, rikat, ze ganja je lepsi nez chlast, a herak nebezpecnejsi nez kratom..
Asi zalezi. Mam blizkeho pritele, ktery uz 5 let neuspesne bojuje s tim, ze mu ganja zavazi v zivote, ale neni schopny si nezahulit.
Tusim jsem nekde cet definici alkoholismu, ktera v zakladu rika: kdyz uzivatel pije tak, ze mu alkohol zacina zavazet v normalnim behu zivota a on si to uvedomuje.
To delaj za me zatim vsechny drogy, co jsem kdy daval, a proto je klasifikujem jako drogy.
Sam mam kriterium: kdyz vec zacne brany vnimani vic zavirat, nez otvirat, prekrocil jsem svuj a jeji zenit, je cas, jit dal.
Kratom i heroin tuhle mez maji desne daleko a desne rozostrenou, chlast ji ma ostrejsi, piko taky.
Jinak jak tu nekdo psal (ufo), ze opiaty se daji vykopat z hlavy halucinogenama: souhlasim, daji. Na rozdil od LSD je ketamin uzitecnejsi, pac tak neboli abstak.
Ale i halucinogeny muzou vezt k dobry sluha, spatny pan, takze v tomhle ohledu rikam “lets do it dada”.
Netroufnu si mluvit systemove, kazdopadne citit, ze nekdo se bude valet ve srackach, pac mu par let neco prodavam, je stejne, jako vedet, ze prodavam neco, co mi vytvari staleho zakaznika.